باهنر: اصولگرایان ممکن است به خودشان ببازند

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین گفت:‌ روایت داریم مومن باید همیشه در حالت خوف و رجا باشد. احزاب سیاسی هم باید اینطور باشند. اما برخی اصولگرایان خود را پیروز انتخابات می ‌دانند و به دلیل همین اطمینان ممکن است به خودشان ببازند.

کد خبر : 105847
تاریخ انتشار : شنبه 6 مهر 1398 - 7:15

 

به گزارش پایگاه خبری “ججینبه نقل از خبرگزاری ایرنا ، «محمدرضا باهنر» روز شنبه در پاسخ به پرسشی درباره استفاده برخی چهره ها از تریبون‌های عمومی چون صداوسیما و منابر برای حمله به دولت و مجلس گفت: امام جمعه شهری چیزی می‌گوید چون منسوب به اصولگرایی است از من می‌پرسند چرا فلان کس این حرف را زده است؟ این موضوع ارتباطی با من ندارد!
وی افزود: پای منبر علی رضا پناهیان می‌نشینم برخی بحث‌های علمی او را استفاده می‌کنم، ولی اگر بخواهم با پناهیان مناظره کنم خیلی حرف دارم. بر سر جریان شفافیت آرای نمایندگان، خیلی تعجب کردم که این منبری اهل مطالعه و تحلیل از واژه‌های سبک و نامناسب علیه یک نهاد استفاده کند.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان این که با شناختی که از شخصیت آقای پناهیان دارم باور نمی‌کردم این حرف ها را وی زده باشد، اظهارداشت: در موضوع شفاف‌سازی رای نمایندگان مواضعی عکس پناهیان دارم و معتقد هستم مخفی بودن رای در دنیا فلسفه‌ای دارد. چرا آرای مردم در انتخابات مخفی است؟  چون هر فرد می تواند آزادانه رای دهد. اشکالی ندارد هر کس رای خود را علنی کند ولی کسی را نمی‌توانیم به این کار وادار کنیم.
وی با طرح این پرسش که چرا آرای شورای نگهبان و یا اعضای هیات دولت از تریبون‌ها منتشر نمی‌شود، یادآور شد:  پیش خودم حساب کردم نماینده ای که می‌خواهد رای علنی بدهد وقتی به خانه می‌رود همسرش می‌پرسد امروز چرا اینطوری رای دادی یا ندادی و از خانواده گرفته تا امام جمعه … از او سوال می‌کنند،   لاجرم نماینده برای رای دادن باید همه این محاسبات را انجام دهد.
این فعال اصولگرا عنوان کرد: خیلی نماینده‌ها رای خودشان را نشان می‌دهند یا موافق یا مخالف حرف می‌زنند اما عده‌ای هم نمی‌خواهند رای خود را علنی کنند. مخالف شفافیت آرا هستم ولی اشکالی در شفافیت نمی‌بینم این بحث می‌تواند در تریبون های دانشگاهی و تحقیقاتی مطرح شود. با توهین و دعوا و محکوم کردن که مشکل حل نمی‌شود.
مخالف حضور زنان در ورزشگاه‌ها نیستم
باهنر درباره حضور زنان در ورزشگاه‌ها گفت: «اصلا مخالف نیستم»  اما متاسفانه در کشور بیشتر مواقع حاشیه بر متن غلبه می‌کند و متاثر از فضای مجازی و شاید هم گروه‌های سیاسی یکسری مسائل جای موضوعات ضروری و اساسی چون گرانی و بیکاری به عنوان اولویت کشور مطرح می شود.
وی ادامه داد: بر سر ورود زنان به ورزشگاه‌ها با فشار فدراسیون بین المللی فوتبال و همچنین ملاحظات مذهبی و فرهنگی … مواجه هستیم اکنون به شکل میدانی نظرسنجی کنید ببینید مشکلات اساسی مردم حضور زنان در ورزشگاه‌ها است؟

درمورد سی‌اف‌تی و پالرمو فعلا تصمیمی نمی‌گیریم 

باهنر درباره سرنوشت دولایحه «سی اف تی» و «پالرمو» در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در مجمع چندین جلسه در این باره بحث‌های سنگینی انجام شد و هم اکنون مجمع به این جمع بندی رسیده که فعلا مصحلت نیست دراین باره تصمیمی گرفته شود.
وی اظهار داشت: آنها در هر دوره‌ای فرصتی می‌دادند و تهدید می‌کردند در لیست سیاه قرار می‌گیریم. ما هم می‌گفتیم از ۴۰ مطالبه به ۲۷ تا ۲۸ مورد پاسخ دادیم و شما چه گامی بر می‌دارید؟  منتظر این هستیم ببینیم اروپا چه گام‌های رو به جلویی بر می‌دارد و بعد ما گام‌های بعدی را بر می‌داریم. بنابراین مصلحت را در این می بینیم که فعلا بررسی‌های بیشتری انجام شود.

پایگاه خبر ججین

اختلافات اصولگرایان مهندسی شده نیست

باهنر درباره واقعی بودن اختلافات میان اصولگرایان، چنددستگی مهندسی شده میان آنها و این گفته غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبنی بر اینکه «در انتخابات مجلس نهم اصولگرایان به دلیل آنکه رقیبی نداشتند برای بالا بردن شور انتخاباتی حرکت های جداگانه‌ای را آغاز کردند»، گفت: انتخابات چیزی جز رقابت نیست قاعدتا اگر در هر انتخابات، رقابتی وجود نداشته باشد.
وی با بیان اینکه اختلافات میان اصولگرایان مهندسی شده نیست، ادامه داد: این موضوع را از مصباحی مقدم باید بپرسید اما اگر این ادعا درست باشد فقط در یک مجلس (نهم) وجود داشته است مجلس هشتم یا دهم چی؟ اگر اختلافات مهندسی شده بود که می‌توانستیم با یک «سوت»  همه اصولگرایان را دور هم جمع کنیم و وحدتی را به وجود بیاوریم.
این فعال سیاسی افزود: بارها گفته ام اشکال اساسی اصلاح طلبان و اصولگرایان این است که به معنای واقعی حزب فراگیر، پاسخگو و در چارچوب قانون نداریم. حزب زیاد داریم اما این احزاب همچون جزایر کوچکی هستند که جدا از هم کار می کنند و موقع انتخابات دم از وحدت می زنند شورایی به وجود می‌آید. اما اینکه به این وحدت می‌رسیم یا نمی‌رسیم به موارد زیادی بستگی دارد گاهی کم یا بیش به وحدت می رسیم. در ائتلاف‌ها ممکن است ۸۰ درصد به تفاهم برسیم اما چون هدفگذاری ما وحدت صددرصدی است به ناچار باید با تک تک احزاب مذاکره و آنها را قانع کنیم و این کار را سخت می‌کند.
باهنر یادآور شد: کرمان ۲ کرسی برای نمایندگی مجلس دارد یک دفعه ۲۰ نامزد ثبت نام می‌کنند و می گویند اصولگرا هستند. ما هم سبک و سنگین می‌کنیم سرانجام از میان آنها دوتن را انتخاب می کنیم مابقی هم به سادگی قانع نمی شوند و می‌گویند شما در تهران برای خودتان تصمیم می‌گیرید و ما کار خودمان را می‌کنیم و این افراد باعث می‌شوند “خودشان به خودشان” ببازند.
وی اضافه کرد: در هر انتخابات ما این مشکل را داریم و ۷۰ تا ۸۰ درصد انرژی و وقت خودمان را صرف تفاهم های داخلی می‌کنیم. این دوره هم تفاوتی با قبل ندارد تلاش‌ها شروع شده و داریم کار می کنیم امید داریم به وحدت حداکثری برسیم. مرحوم آیت الله محمدرضا مهدوی کنی می گفت، وحدت مدنظر ما ایدئولوژیک و سیاسی نیست بلکه ائتلافی میان نزدیکان فکری است و این به معنای عدول از مواضع خودمان نیست.
باهنر گفت: فرض کنید اصولگرایان در یک ستون صدمتری پشت هم ایستاده اند آنهایی که در ۱۰ متر اول و آخر این ستون ایستاده اند  همگی اصولگرا هستند اگر به اصولگرایان ابتدای ستون بگوئید “کلاه بیاور، سر می‌آورند” بنابراین اصولگرایان می‌توانند باهم اختلاف داشته باشند در این صف صدمتری هر فردی می‌تواند با نفر بعدی یا قبلی خود اختلاف نظر داشته باشد.

باید تک تک اصولگرایان را قانع کنیم

باهنر گفت: در جبهه پیروان خط امام (ره) و رهبری که متشکل ۱۸ حزب است وقتی برای گفت وگو دور هم جمع می شویم گاه مباحث ما به جر و بحث کشیده می شود. سعی می‌کنیم به تفاهم برسیم و اگر نتوانستیم همدیگر را قانع کنیم بر مبنای ضابطه، اقلیت باید مقابل رای اکثریت تمکین کند. اصولگرایان به دلیل آنکه حزب نیستند اقلیت از اکثریت تبعیت نمی کند و باید تک تک آنها قانع بکنیم.
وی افزود: جامعه روحانیت به عنوان میدان‌دار، علاقه‌مند به مدیریت اصولگرایی برای رسیدن به وحدت است اما جاهایی زورش نمی‌رسد. اما اگر به شکل نقطه ای در پی چیستی اختلافات جبهه پیروان با جبهه پایداری یا اختلاف جامعه روحانیت مبارز کشور با حزب موتلفه اسلامی  هستید زیاد پیگیری نکنید چون این اختلافات وجود دارد.
رئیس جبهه پیروان خط امام (ره) و رهبری خاطرنشان کرد: از این رقابت‌های درون جناحی در بسیاری کشورها وجود دارد مثلا ۱۰ نامزد از حزب دموکرات آمریکا برای انتخابات ریاست جمهوری باهم رقابت می کنند و سرانجام یک تن به عنوان نامزد نهایی برگزیده می‌شود این به معنای آن نیست که ۹ نفر دیگر قانع شدند بلکه ضابطه حزبی می‌گوید باید کنار بروند.

جمنا گام مثبتی برای اصولگرایی بود

باهنر افزود: گام مثبتی که سال ۹۶ در مقایسه با سال ۹۲ برداشتیم این بود که خلاف عقیده بعضی‌ها که باور دارند جمنا (جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی) در انتخابات شکست خورده است می‌گویم جمنا اتفاقا گام بسیار مثبتی برداشت. سال ۹۲ چهار نامزد اصولگرا داشتیم که هر کدام میان ۱۰ تا  ۱۵ درصد رای آوردند اما حسن روحانی هم با ۵۰.۰۵ درصد به رئیس جمهوری انتخاب شد. تنها نامزد ما (ابراهیم رئیسی)   ۴۰ درصد رای آورد. به رغم آنکه محمدباقر قالیباف در آن دوره رغبتی به کناره گیری نداشت اما تبعیت کرد. مهم این است که اگر قالیباف از انتخابات کنار نمی‌رفت آرا میان وی و رئیسی تقسیم می‌شد که این نوعی شکست محسوب می‌شد. نمی خواهم قضاوتی داشته باشم برخی می گویند اگر قالیباف کنار نمی رفت آرا بیشتر می‌شد.
وی اظهار داشت: یکی از مشکلات استقرار نظام حزبی در ایران، فعالان سیاسی هستند آنها منافع حزب را می خواهند ولی هزینه آنرا نمی‌خواهند بپردازند.

پایگاه خبر ججین

احزاب در کشورهای دموکراتیک همه کاره نیستند 

باهنر عنوان کرد: قبول ندارم نوع حکومت در ایران مانع فعالیت حزبی است. بعضی‌ها شاید به دلیل مطالعه کم فکر می کنند احزاب در کشورهای دیگر به ویژه کشورهای باسابقه دیرین دموکراسی همه کاره هستند در حالی که اینطور نیست. اگر بر روی تک تک کشورها مطالعه میدانی کنیم متوجه می شویم مقام هایی بالای سر احزاب وجود دارد.
وی افزود: خیلی ها تصور می کنند ملکه انگلیس فردی است که کاری به حکومت ندارد در حالی که این گونه نیست او همه سیاست های کلی و کلان انگلیس را تعیین می کند. احزاب در چارچوب ترسیم شده توسط ملکه می‌توانند فعالیت کنند. به تازگی بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس بر سر ماجرای برگزیت می خواست مجلس را منحل کند باید این کار را با نظر ملکه انجام دهد و هیچ حزبی این قدرت را ندارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: تصور کنید فردی کمونیست برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا ثبت نام کند. “او را آن چنان لوله اش می کنند که تا هفت نسل بعدش جرات این کار را نداشته باشد” یکی از سیاست‌های هیات حاکمه آمریکا حمایت بی چون و چرا از صهیونیست ها است. فکر می کند فردی می‌تواند نامزد ریاست جمهوری شود که حامی صهیونیست‌ها نباشد؟ بنابراین در کشور ما هم احزاب و یا نامزدهای انتخابات هم باید برنامه های آنها در چارچوب سیاست‌های کلی نظام باشد.

مجلس ایران مشورتی نیست

باهنر گفت: خیلی از نهادها را از غرب گرفتیم ما که در اسلام تفکیک قوا نداریم. به طور مثال درباره مجلس آیه ای پیدا کردیم تحت عنوان”و امر هم شورا بینهم” حال آنکه عبارت شورا در متون دینی به شورای مشورتی اشاره دارد در حالی که مجلس ما مشورتی نیست بلکه تصمیم می‌گیرد و همه موظف به اجرای آن هستند. روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی حتی در ترجمه انگلیسی آن در قانون اساسی اشکالی پیش آورده بود خارجی ها فکر می کردند مجلس مشورتی ایران مانند مجلس کویت و عربستان است در حالی که حضرت امام (ره) فرمودند مجلس در راس امور است. کسی با دقت قانون اساسی را بخواند متوجه می شود تمام اختیارات کشور دست مجلس شورای اسلامی است.
وی اضافه کرد: یک اصل قانون اساسی مربوط به فعالیت احزاب است که در آن تحزب را آزاد دانسته و اینکه هیچ شهروندی را نمی توان ملزم به عضویت یا منع در حزبی کنیم. اما قانون اساسی یک چیزی کم دارد که باید در آینده اصلاح شود و آن این است که کنشگران سیاسی به فعالیت حزبی تن نمی‌دهند.

رای نمایندگان مجلس دهم شناور است
باهنر خاطرنشان کرد:  محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید مجلس دهم انسان محترمی است و به او احترام می گذارم در همین مجلس ۱۴۰ نفر از نردبان لیست امید استفاده کردند و به مجلس راه یافتند ولی وقتی عارف در مجلس نامزد می شود ۱۰۴ نفر به او رای می‌دهند آن ۳۶ نفر کدام نمایندگان هستند که از نردبان امید بالا می روند و بعد زیر نردبان می زنند؟
وی ادامه داد: حزب ضابطه ای دارد حزب از یک نامزد حمایت می کند او را به مجلس می فرستد اما این فرد در مجلس موظف است از مواضع حزب حمایت کند. برخی این را دیکتاتوری حزبی می دانند حزب در درون خودش دموکراتیک تصمیم می‌گیرد خواه همین نماینده‌ای که با کمک حزب به مجلس رفته مخالف برخی تصمیمات حزب باشد باید به نظر اکثریت حزب احترام بگذارد. دیکتاتوری اکثریت همه جا رایج است در هر نهاد دموکراتیکی تبعیت از خواست اکثریت وجود دارد. نماینده هفت دوره مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: فراکسیون‌های سیاسی مجلس را ببینید، جالب اینجاست که نمایندگان در فراکسیون‌ها شناور هستند. اینکه نامزدی که با حمایت یک حزب به مجلس راه یافته می‌تواند حزبش را تغییر دهد ولی این تغییر برای او خیلی هزینه دارد. اینطور نیست که “از هر طرف باد آمد گندم هایش را به باد دهد” باید هزینه اش بپردازد اما در اینجا آزاد است و ۲۹۰ نفر نماینده مجلس شناور هستند.

در انتخابات لیست (جریان) سومی وجود نخواهد داشت 

باهنر درباره ادعای شکل گیری جریان سوم توسط برخی فعالان سیاسی گفت: تغییر اسم‌ها به دلیل نبودن احزاب ثابت و منسجم است به طور مثال یک روز در پی وحدت اصولگرایی هستیم روز دیگر جامعتین و جمنا را تشکیل می دهیم. تشکلی چون آبادگران یا جبهه پایداری هیچ موقع نگفتند اصولگرا نیستیم بلکه خود را اصولگرای واقعی می دانند.
وی یادآور شد: در مجلس اول شهید بهشتی و حزب جمهوری اسلامی و جامعه روحانیت و جامعه مدرسین همگی یکطرف بودند و طرف دیگر را مخالفان خط امام (ره) مانند لیبرال‌ها، منافقین و ابوالحسن بنی صدر را تشکیل می‌دادند.   در آن دوران گروهی تشکیل شد که  می‌گفتند بهشتی و بنی صدر قدرت طلب هستند ما می خواهیم خط سوم را تاسیس کنیم و به خط سوم مشهور شدند. این جریان بعدها به نحله‌های مختلفی تقسیم شدند که برخی از آنها چنان تندرو شدند که به جریان مهدی هاشمی نزدیک شدند و در اصفهان آدم کشتند و اعدام شدند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: سال ۷۶ رئیس ستاد انتخاباتی علی اکبر ناطق نوری بودم. محمد خاتمی، محمد محمدی ری شهری و سید رضا زواره ای هم در آن انتخابات حضور داشتند. برخی هم برای ری شهری حزب تشکیل داده بودند که تحت عنوان “جمعیت دفاع از ارزش های انقلاب اسلامی” از افرادی چون احمد پورنجاتی و روح الله حسینیان تشکیل شده بود. چون یکطرف انتخابات خاتمی (چپ) و طرف دیگر ناطق نوری (راست) بود در جلسات به آنها می گفتم می‌خواهید چکار کنید؟

پایگاه خبر ججین
باهنر اضافه کرد: استدلال ظاهری آنها این بود که می‌گفتند در کشور  ۱۵ درصد اصلاح طلب و ۱۵ درصد هم اصولگرا وجود دارند و ۷۰ درصد این دو جریان را قبول ندارند ما در پی رای آنها هستیم. به شوخی به آنها می‌گفتم مگر شما ۷۰ درصد رای ندارید پس چرا دنبال تبلیغات هستید؟ می‌گفتند می‌خواهیم این تعداد را بیشتر کنیم. “بعد آقای ری شهری میان ۴ نفر پنجم شد یعنی از آرای باطله هم کمتر رای آورد”
وی افزود: آن زمان گفتم و الان هم می‌گویم درست است رای ۷۰ درصد خاکستری است اما اشکال این است آنها “۷۰ تا یک درصد هستند و ۷۰ درصد نیستند” در بنگاه‌های اقتصادی هم اگر فردی بلوک رای ۱۵ درصدی داشته باشد کل شرکت متعلق به اوست آن ۸۵ درصدی که در بورس توسط یک میلیون نفر خریداری شد ۸۵ درصد سهام و یک شخصیت حقوقی ۱۵ درصد را دارد.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین اظهار داشت: تجربه ۱۰ مجلس را داریم همیشه افرادی بودند که گفتند “نه این و نه آن” اما در نهایت اکثریت این مجالس را اصلاح طلبان یا اصولگرایان تشکیل دادند و جریان سومی نداشتیم.
باهنر یادآور شد: برخی می گویند چرا مجلس دهم اینقدر ضعیف است به آنها می‌گویم در همین مجلس، شخصیت های قوی، مجرب و پارلمانتاریسم زیادی داریم اشکال مجلس دهم این است که فراکسیون اکثریت ندارد و فراکسیون‌های آن بعضا شناور است. معمولا در دنیا، دولت ها و مجالس ائتلافی نمی‌توانند قوی ظاهر شوند.
وی تاکید کرد: اینکه برخی می‌گویند در این دوره ممکن است جریان سومی بر سر کار بیاید این جریان سه دهه علاقه‌مند است بیاید. مخالف شکل‌گیری جریان جدید نیستم و از خدا می‌خواهم حزب سوم قدرتمندی شکل بگیرد اما این ساختار هنوز به وجود نیامده است. شاید ۷۰ درصد آرای خاکستری داشته باشیم ولی خواهید دید آخرش دو لیست در تهران با هم رقابت می کنند. شاید لیست های مختلفی مطرح شود ولی  لیست سومی وجود نخواهد داشت.

اطمینان از پیروزی در انتخابات نقطه ضعف اصولگرایان است

باهنر در پاسخ به پرسشی درباره احتمال پیروزی اصولگرایان در انتخابات دوم اسفندماه مجلس شورای اسلامی گفت: این موضوع هم هشداری به دوستان و هم امید دادن به رقبا است. متاسفانه شماری از اصولگرایان تصور می کنند چون مجلس و دولت موفق نبوده اند، این دوره نوبت ماست. بزرگترین نقطه ضعف این است که اصولگرایان تصور کنند این دوره برنده هستند.
وی افزود: روایت داریم که مومن همیشه باید در حالت خوف و رجا باشد بنابراین احزاب سیاسی هم باید در حالت بیم و امید باشند.  از یکطرف ناامید  و از طرفی هم مطمئن به پیروزی نباشند. اصولگراها ممکن است به دلیل همین اطمینان “به خودشان ببازند” بنابراین باید تلاش کنند و مدبرانه عمل کنند.


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.