بازخوانی مواضع رئیس و معاون دولت یازدهم درباره فعالیت‌های سازندگی سپاهروحانی: سپاه باید در سازندگی و رشد اقتصادی به دولت کمک کند/ جهانگیری: قرارگاه خاتم باید متولی اجرای کارهای بزرگ و ماندگار در تاریخ کشور شود

سخنان تعریضی دولتمردان درباره فعالیت‌های سازندگی سپاه در حالی است که مرور سخنان گذشته ایشان دقیقا نقطه خلاف مواضع کنونی را نشان می دهد.

کد خبر : 18534
تاریخ انتشار :

به گزارش پایگاه خبری ججین به نقل از خبرگزاری فارس، «ابلاغ سیاست‌های اصل۴۴ برای واگذاری اقتصاد به مردم بود اما بخشی از اقتصاد که دست دولت بی‌تفنگ بود را به یک دولت با تفنگ تحویل دادند…» این جمله ای بود که حسن روحانی رئیس جمهوری پس از دیدار و ضیافت افطار فعالان اقتصادی با او در صفحه شخصی خود در توییتر منتشر کرد که گویا این ها بخشی از سخنرانی رئیس دولت یازدهم در این نشست بود.

این سخنان روحانی بازتاب گسترده‌ای در فضای رسانه‌ای و مجازی در پی داشت به گونه‌ای که بسیاری از کارشناسان این سخن رئیس جمهور را حمله تندی به نهادهای انقلابی و سازندگی کشور توصیف کردند. سخنی که به نظر کارشناسان تضعیف‌کننده نهادهای فعال در عرصه اقتصادی بود، نهادهایی که با درخواست خود دولتی ها و در جهت رفع مشکلات معیشتی مردم و دغدغه های اقتصادی دولتی ها تلاش می کردند.

حسن روحانی در اول تیرماه در مراسم ضیافت افطاری با فعالان اقتصادی در سخنانی با اشاره به اینکه تلاش دولت یازدهم از ابتدا حذف تصدی گری در وزارتخانه ها بوده، گفت: در ابتدای دولت همه وزرا قول می دهند اما بعد از گذشت مدتی گویا تصدی گری لذت بخش می شود و برای عبور از آن بهانه و دلیل می آورند که البته ممکن است این دلایل درست باشد.

روحانی اظهار داشت: ابلاغ سیاست های اصل ۴۴ برای این بود که اقتصاد به مردم واگذار شود و دولت از اقتصاد دست بکشد، اما ما چه کار کردیم؟ بخشی از اقتصاد دست یک دولت بی تفنگ بود که آن را به یک دولت با تفنگ تحویل دادیم، این اقتصاد و خصوصی سازی نیست.

رئیس جمهور افزود: از آن دولتی که تفنگ نداشت می ترسیدند چه برسد به اینکه اقتصاد را به دولتی دادیم که هم تفنگ دارد و هم رسانه را در اختیار دارد و همه چیزی دارد و کسی جرأت ندارد با آنها رقابت کند.

این سخنان انتقادی روحانی نسبت به برخی نهادهای فعال اقتصادی که همواره در تنگناها به کمک دولت و مردم آمده اند و نقش بسزایی در توسعه و آبادانی کشور دارند در حالی است که رئیس دولت یازدهم در ۲۴ شهریورماه ۹۴  در مجمع سراسری فرماندهان و مسئولین سپاه طی سخنانی گفته بود: دولت از نیروهای مسلح درخواست دارد که در اجرای اقتصاد مقاومتی به دولت کمک کنند، اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد بازدارنده و کشور باید همانطور که امروز در عرصه نظامی به گونه‌ای بازدارندگی ایجاد کرده که دشمنان ما حتی تصور حمله به ایران را از ذهن نمی‌گذرانند ، باید در عرصه اقتصادی نیز به سطحی از بازدارندگی برسد که دشمن احساس کند تحریم ایران و عدم همکاری در عرصه اقتصادی با ایران به ضرر خودش است و ایران از این لحاظ آسیب ناپذیر است.

رییس جمهوری در این نشست تصریح کرد: سپاه، بسیج، ارتش و نیروهای انتظامی به عنوان فرزندان ملت باید به دولت و مردم در تولید و سازندگی و رشد اقتصادی کمک کنند و اساساً ستاد اقتصاد مقاومتی برای آن تشکیل شده است که بتواند کمک همه نهادها و نیروهای نظام را در مسیر اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بکار بگیرد و دولت از همه نهادها و از جمله نیروهای مسلح و بویژه سپاه و بسیج می‌خواهد که به ما در ایجاد یک نشاط بزرگ اقتصادی در کشور کمک کنند.

این سخنان خود واضح است که رئیس جمهور از نیروهای ارزشی و انقلابی تقاضا می کند که در اقتصاد کشور نقش آفرین باشد و این همان درخواست بالاترین مقام ارشد اجرایی کشور از نیروهای مسلح در جهت کمک به دولت در عرصه اقتصادی است.

اما با نگاهی به دیگر سخنانی روحانی در می یابیم که وی در موارد دیگری از سپاه می خواهد که پروژه های بزرگ ملی را بر دست گرفته و آنها را به سرانجام برساند.

رئیس دولت یازدهم در ۲۵ شهریورماه ۹۲ یعنی تنها یکماه بعد از روی کارآمدن دولت یازدهم در بیستمین مجمع سراسر فرماندهان سپاه در سخنانی تاکید می کند: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که حافظ انقلاب و در خط مقدم دفاع از انقلاب قرار دارد، با پیروی از تدبیر مقام معظم رهبری وظیفه بزرگی برعهده دارد. اگر هدف دشمن معیشت مردم است و اگر ما باید آثار تحریم را کاهش بدهیم، پس رسالت سنگینی بر دوش ماست. سپاه توان بسیار عظیمی در بخش نیروی انسانی، بخش اقتصادی و فرهنگی دارد. البته وظیفۀ هر نهادی در قانون مشخص است و هر نهادی باید وظیفۀ خودش را انجام بدهد، اما سپاه در تمام وظایف باید به عنوان یک مکمل و پشتیبان در شرایط مختلف وارد عمل شود و امروز بخش اقتصاد ما تحت فشار است.

روحانی ادامه می‌دهد: من شایعاتی را که دربارۀ سپاه مطرح می‌شود اصلاً قبول ندارم که می‌خواهند سپاه را رقیب مردم قرار بدهند، سپاه رقیب مردم و بخش خصوصی نیست، سپاه پیمانکاری همانند پیمانکارهای معمولی نیست و نبوده است. سپاه امروز باید پروژه‌های بسیار مهمی را که بخش خصوصی قادر به انجام آن نیست، انجام دهد. سپاه توان نیروی انسانی، تجهیزات و برنامه‌ریزی دارد. من قبلاً هم با فرماندۀ محترم سپاه در این زمینه صحبت کرده‌ام. سپاه باید بیاید در چند پروژۀ بزرگ ملی بار را بر دوش بگیرد و افتخار آن هم برای خودش است، کما اینکه در این مدت سی و پنج سال همیشه افتخارات بزرگ داشته است.

وی تاکید می کند: امروز هم در شرایطی که دشمن اقتصاد و معیشت مردم را هدف قرار داده و می‌خواهد از طریق تحریم مردم را خسته کند، سپاه پاسداران باید وارد عمل شده و سه، چهار پروژه بزرگ ملی را برعهده بگیرد.

اما از سوی دیگر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور هم همواره بر نقش کلیدی قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه در اجرای طرح های بزرگ ملی و اقتصادی در کشور تاکید می کند و از این قرارگاه می خواهد که طرح ها و پروژه های مهمی که وجود دارد در دولت یازدهم به سرانجام برسد تا دولت یازدهم شیرینی به راه افتادن این طرح های اقتصادی و مهم را بچشد.

در همین راستا جهانگیری در ۲۲ آذرماه ۹۵ با حضور در همایش سراسری مدیران قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در سخنانی می‌گوید: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء باید متولی اجرای چند کار بزرگ و ماندگار در تاریخ کشور شود، البته قرارگاه نباید عرصه را برای فعالیت بخش خصوصی تنگ کند و باید در طرح هایی که بخش خصوصی توان اجرای آن را ندارد، شاهد حضور قرارگاه و اجرای طرح های مهم و ماندگار باشیم.

معاون اول رییس جمهور تاکید می کند: ۵۵ طرح توسط قرارگاه در دست اجرا است که هر کدام از این طرح ها نقشی کلیدی در توسعه کشور دارد و خوشبختانه قرارگاه خاتم الانبیاء مصمم است این پروژه ها را در دولت یازدهم تکمیل و به بهره برداری برساند.

وی یکی از این طرح ها را پالایشگاه ستاره خلیج فارس برشمرد و عنوان می کند: اجرای این طرح یکی از کارهای ضروری کشور و در راستای اقتصاد مقاومتی است که قول داده شده فاز نخست آن تا پایان سال راه اندازی شود که پس از آن نه تنها قادر خواهیم بود بنزین مورد نیاز کشور را تامین کنیم بلکه می توانیم جزو صادرکننده های بنزین با کیفیت بالا باشیم.

این سخنان رئیس دولت و معاون اول او آشکارا نشان می دهد که حضور نهادی انقلابی همچون سپاه و به طور مشخص قرار گاه سازندگی خاتم الانبیاء سپاه پاسداران در عرصه اقتصادی با درخواست مسئولان ارشد اجرایی کشور از جمله رئیس جمهور و در جهت آبادانی و توسعه روزافزون کشور بدون نگاه به بیرون است، بازوی توامندی اجرایی که همواره و در تمام دولت ها حامی و پشتیبان دولت در عرصه اقتصادی بوده و او را برای رونق اقتصادی بدون چشم داشت اقتصادی یاری کرده است اما اکنون وقتی کارها به سرانجام رسیده برخی این اجاره را به خود می دهند که همه خدمات و اقدامات گذشته را فراموش کرده و تنها در جهت برخی مقاصد سیاسی سخنانی در جهت تضعیف نهادهای نقلابی بزنند، سخنانی که مطمئنا نتیجه‌ای جز تفرقه و تخطئه وحدت در کشور که اقای روحانی همواره بر آن تاکید دارند ندارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ده − یک =