«بابالنگدراز»؛ رمانی برای همه نسلها
رمان «بابالنگدراز» اثر جین وبستر با ترجمه میمنت دانا از سوی انتشارات پدیده دانش برای نوجوانان منتشر شد.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، «بابا لنگدراز» یک رمان نامهنگارانه دنبالهدار، موفقترین کتاب جِین وبستر، نویسنده آمریکایی است. این رمان، نخست بهصورت دنبالهدار در مجله آمریکایی خانه بانوان منتشر میشد که سرانجام در سال ۱۹۱۲ برای اولین بار به صورت کتاب منتشر شد و به فروش بالایی دست یافت. این کتاب تنها یک اثر داستانی ساده نبود، بلکه برانگیزاننده تحرکی برای بهبود وضعیت نگهداری از کودکان یتیم نیز بود. در سال ۱۹۱۴ نمایشنامه موفقی از آن با اقتباس خود وبستر بر روی صحنه رفت. در سال ۱۹۱۹ نیز فیلمی صامت با بازی مری پیکفورد از روی آن ساخته شد. وبستر در سال ۱۹۱۴ دشمن عزیز را به عنوان دنبالهای برای بابا لنگدراز منتشر کرد. موضوع این کتاب به حضور موفق خانمها در جامعه کاری و حق رای داشتن آنها در انتخابهای گوناگون آنها اشاره دارد.
این رمان، اخیرا با ترجمه میمنت دانا از سوی انتشارات پدیده دانش در قالب ۱۶۸ صفحه با شمارگان هزار نسخه و قیمت ۱۲۰ هزار ریال برای نوجوانان منتشر شده است.
شخصیت اصلی داستان، «جودی آبوت» دختر سرزنده و باهوشی است که در یک پرورشگاه بزرگ میشود اما با پشتیبانی مالیِ حامیِ ناشناس خود میتواند به مدرسه خصوصی راه یابد. جودی که حامی خود را نمی شناسد و فقط در یک نگاه از پشت سر دیده است، او را «بابا لنگ دراز» مینامد و اغلب درباره زندگی و فعالیت هایش به او نامه مینویسد (رمان در قالب همین نامهها روایت میشود). جودی در مدرسه به سختی تلاش میکند تا فاصله فرهنگی خود با جامعه پیرامونش را که ناشی از بزرگ شدن در انزوای پرورشگاه است، جبران کند. در پایان، «بابا لنگ دراز» خود را معرفی میکند.
داستان «بابالنگ دراز» اینگونه آغاز میشود: «چهارشنبه اول هر ماه روز واقعا مزخرفی بود که همه با ترس و لرز منتظرش بودند با شجاعت تحملش میکردند و بعد فوری فراموشش میکردند. در این روز کف زمین همه جای ساختمان باید برق میافتاد، میز و صندلیها خوب گردگیری و رختخوابها صاف و صوف میشد. ضمن اینکه نودو هفت بچه یتیم کوچولو که توی هم لول میخوردند باید حسابی تر و تمیز میشدند، سرشان شانه میشد، لباس چیت پیچازی نو و آهار خورده به تنشان میرفت و دکمههاشان انداخته میشد و به همه آنها تذکر داده میشد که مودب باشند و هر وقت یکی از اعضای هیأت امنا با آنها صحبت کرد بگویند: (بله آقا) (خیر آقا).
اما از آنجا که جروشا ابوت بیچاره از همه بچههای یتیم بزرگتر بود بیشتر زحمتها به گردن او میافتاد. این چهارشنبه هم مثل همه چهارشنبههای ماه قبل بالاخره هرجوری بود تمام شد و جروشا که در انبار غذایی برای مهمانهای پرورشگاه ساندویچ درست کرده بود و به طبقه بالا رفت تا کارهای همیشگیاش را انجام بدهد. در اتاق (ف) یازده بچه ۴ تا ۷ ساله بودند که او از آنها نگهداری میکرد.»
رمان «بابالنگدراز» تا به حال با ترجمههای مختلف از سوی ناشران کودک و نوجوان منتشر شده است که از جمله آنها میتوان به ترجمه داریوش شاهین/ انتشارات زرین(۱۳۶۲)، شهرام پوانفر/ انتشارات ارغوان(۱۳۶۳)، حسن صالحی/ انتشارات مرزبان و پیشرو(۱۳۶۳)، محمود بهآذین، میشل وست و میشل امیراسماعیلی/ انتشارات نیل(۱۳۶۴)، اونورهدو بالزاک، امیر اسماعیلی و میشل وست/ انتشارات توسن(۱۳۶۸)، میمنت دانا/ انتشارات صفی علیشاه(۱۳۷۱)، داریوش شاهین/ انتشارات مهتاب(۱۳۷۵) علی اکبری، بیژن نامجو/ موسسه انتشارات قدیانی، کتابهای بنفشه(۱۳۷۶)، مریم نیری/ نشرپیمان(۱۳۸۰)، علی اکبری, بیژن نامجو/ موسسه انتشارات قدیانی، کتابهای بنفشه(۱۳۸۹)، داریوش شاهین انتشارات ابر سفید و مهتاب(۱۳۹۰)، مهرداد مهدویان و محمد حمزهزاده/ موسسه انتشارات قدیانی، کتابهای بنفشه(۱۳۹۱)، مژگان کلهر و محسن سلیمانی/ انتشارات افق(۱۳۹۱)، مهدی علوی/ انتشارات دبیر(۱۳۹۳)، علی اکبری/ موسسه انتشارات قدیانی(۱۳۹۴)، بابک حقایق و میمنت دانا/ انتشارات قاصدک صبا(۱۳۹۴)، بابک حقایق و میمنت دانا/ انتشارات قاصدک صبا(۱۳۹۵)، علی اکبری, رضا دلیرسولا/ موسسه انتشارات قدیانی(۱۳۹۵)، مرضیهسادات حسینیآذر و امیرعباس حسینیآذر/ انتشارات متن دیگر(۱۳۹۵)، فرشته مهری/ انتشارات یاریگر(۱۳۹۵)، مرجان صادقی, پیمان آذرباد/ انتشارات بادبان(۱۳۹۵)، سلاله حقیناوند، شایسته ابراهیمی و رسول احمدی/ بینالمللی گاج(۱۳۹۶)، میمنت دانا/ انتشارات هلال نقرهای(۱۳۹۶)، سوسن اردکانی/ انتشارات نظاره(۱۳۹۶) و فاطمه نظرآهاری/ انتشارات گوهر اندیشه(۱۳۹۶) اشاره کرد.
همچنین تاکنون چندین فیلم سینمایی و برنامه تلویزیونی از روی این کتاب ساخته شده است که برخی از آنها عبارتند از: بابا لنگدراز (فیلم ۱۹۱۹) (فیلمی صامت با بازی مری پیکفورد)، بابا لنگدراز (فیلم ۱۹۳۱) (با بازی جنت گینور)، بابا لنگدراز (فیلم ۱۹۳۸) (محصول آلمان)، بابا لنگدراز (فیلم ۱۹۵۵) و بابا لنگدراز (فیلم ۲۰۰۵) (محصول کره جنوبی).
telegram.me/jajinnews
برچسب ها :بابالنگدراز ، ججین ، جین وبستر ، میمنت دانا ، کتاب
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰