ایران مانند برخی کشورها نیست که سلطان حکم به تشکیل پارلمان بدهد/ آمریکایی‌ها داعش را با هلی کوپتر به افغانستان می‌برند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکایی ها داعش را با هلی کوپتر به افغانستان می برند.

کد خبر : 62849
تاریخ انتشار : چهارشنبه 25 بهمن 1396 - 20:42

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری فارس، علی لاریجانی چهارشنبه ۲۵ بهمن در دیدار با هیات پارلمانی اتحادیه اروپا اظهار داشت: روابط بانکی با اروپا به خوبی طبق برجام پیش نرفته و مطرح شدن این پیشنهاد از سوی شما مبنی بر اینکه در مسائل اقتصادی اتحادیه اروپا متفاوت از آمریکا تصمیم بگیرد، اگر این واقعیت رخ دهد، خوشحال کننده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی درخصوص پیشنهاد هیات پارلمانی اروپا برای برگزاری بحث های تکنیکی پیرامون مسائل بانکی گفت: اگر گروهی بحث های بانکی و تکنیکی را از پارلمان ایران و بانک مرکزی با نمایندگان اتحادیه اروپا انجام دهند، ما نیز استقبال می کنیم.

وی افزود: در مورد همکاری ما با اروپا به دلیل اینکه از گذشته با اروپا روابط تجاری نزدیک داشته ایم، این ارتباطات را مورد توجه قرار می دهیم.

رئیس قوه مقننه کشورمان با اشاره به اینکه اروپایی ها چند خط روی نقشه کشیده اند و کشورهایی را ساخته اند و یک مشت دیکتاتور را نصب کرده اند و گاهی نیز کودتایی را تدارک دیدند، ادامه داد: مسئله این است که باید متوجه بود که تغییراتی به وجود آمده و شرایط جدیدی را ایجاد کرده و نسل جدیدی حاضر شده اند که ایده های جدیدی دارند. وقتی متن تغییر درک نشود، پروسه غلطی ایجاد می شود.

وی تصریح کرد: مسئله تروریسم برای شما مهمتر از آمریکایی ها است و ما نیز سالهاست که با تروریست درگیر هستیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با طرح این سوالات که چرا تروریسم به وجود آمده است؟ و چه کسی تروریست ها را به وجود آورد و آنها را مورد حمایت قرار داد؟ اظهار داشت: به کمک CIA ، عربستان، امارات و پاکستان حدود ۳۰ سال پیش تروریست ها در افغانستان به وجود آمدند و جریانی را به عنوان مقابله با شوروی ایجاد کردند و گمان می کردند این تروریست ها که با تفکر ایدئولوژیک آنها را سامان داده بودند، همیشه به عنوان ابزاری در اختیار آنها خواهد بود، در حالی که اتفاقاً تروریست ها نیز به آنها نگاه ابزاری داشتند. بعد از ماجرایی که درآمریکا انجام شد و آمریکا به افغانستان لشگرکشی کرد در حالیکه این اقدام نیز غلط بود و سبب شد تا جریان تروریسم پخش شود، سپس جنگ در عراق را انجام دادند و تروریسم جدیدی را ایجاد کردند، همچنین پس از ایجاد جنگ در لیبی تروریست های جدیدی در آنجا گسترش یافت.

وی با بیان اینکه وهابیت گروهی اندک هستند ولی حرف هایشان پایه تروریسم را تشکیل می دهد، گفت: در بحث حقوق بشر هم با همین نگاهی که مسلمانان همگی یکسان هستند از سوی غربی ها نگاه می شود.

لاریجانی با بیان اینکه گفته می شود عربستان در حال تغییر است، حتی شنیدم در اروپا جشن گرفته اند، زیرا زن ها در عربستان توانستند رانندگی کنند، بیان کرد: این در حالی است که زنان در ایران از سال ها پیش در دانشگاه ها، بیمارستان ها حضور داشتند و رانندگی می کردند و ما از ابتدا روش آن‌ها را قبول نداشتیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تحولات منطقه ای بسیار عمیق است و اگر با همان عینک قدیم به این تحولات نگاه شود، فقط باید هزینه پرداخت و شما نمی توانید ارتباط نزدیکی با منطقه داشته باشید و تغییری را ایجاد کرد، تصریح کرد: ما مبانی فکری متفاوتی داریم و به دموکراسی، عدالت، توسعه و جایگاه زنان معتقدیم و نسبتی با گروه های متحجر نداریم و از ابتدا نیز اختلافاتی را داشته ایم.

وی با بیان اینکه پس از انقلاب پایه گذاری نظام براساس پارلمانی و ریاست جمهوری با رأی مردم بوده است، افزود: ایران مانند برخی کشورها نیست که پادشاه حکم به تشکیل پارلمان بدهد در حالی که رأی مردم پشت آن نیست.

رئیس قوه مقننه کشور با بیان اینکه انجام گفت و گوهایی بین ایران و اروپا خوب است، گفت: باید به این موضوع توجه کرد که ایران دارای ریشه ای هزاران ساله است که بنیه فکری قوی دارد و مانند کشورهایی نیست که بعد از جنگ جهانی ایجاد شده ایران دارای نظامات حقوقی است که صدها سال است روی این نظامات حقوقی کار شده است.

نظامات حقوقی ایران قوی تر از  نظامات حقوقی غربی ها است

لاریجانی با بیان اینکه به نظر من برخی از نظامات حقوقی ایران قوی تر از نظامات حقوقی غربی ها است، ادامه داد: برخی از مشکلات اجتماعی که در اروپا وجود دارد، در ایران نیست که این موضوع به پایه های فکری باز می گردد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بحث های مبنایی تر باید انجام شود تا مسائل مختلف بین ایران و اروپا فهم شود، گفت: در مورد مسائل منطقه ای هم همین طور است و برخی رفتار اروپایی ها برای ما تعجب آور است، مثلا در یمن مردم را می‌کشند و به بیمارستان‌ها و مدرسه ها حمله می کنند ولی برخی کشورهای اروپایی به عربستان سلاح می دهند و ما نمی دانیم که از نظر حقوق بشر این اقدامات چگونه توجیه می شود.

وی افزود: آمریکایی ها داعش را با هلی کوپتر به افغانستان می برند، آیا شما نمی خواهید این مسائل را ببینید.

 لاریجانی با بیان اینکه شاید آمریکایی ها به دنبال ایجاد دردسر برای ایران یا روسیه هستند، گفت: این اقدام از همان اشتباهاتی است که ۳۰ یا ۴۰ سال پیش در مورد طالبان مرتکب شدند، ولی ما بلدیم با اینها چگونه رفتار کنیم و این تروریست ها برای حامیان فعلی آنها تبدیل به بلا می‌شوند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشور با طرح این سوال که چگونه اروپا می تواند مسائل حقوق بشر در بحرین را توجیه کند، گفت: آیا مفهوم دارد که یک عده در این کشور حق رأی داشته باشند ولی یک عده دیگر از حق رأی برخوردار نباشند. مخالفت ایران با بحرین بر سر همین مسائل است وگرنه موضوع دیگری وجود ندارد و ما با هم همسایه هستیم و مشکلی نداریم.

وی با بیان اینکه انگلیسی ها از بحرین حمایت می کنند در حالی که انگلیسی ها نیز اروپایی هستند و فعالیت دارند، افزود: چگونه می شود فهمید که نظامات حقوق بشری واقعی در آنجا دنبال می شود و این دوگانگی قابل فهم نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ایران سالهاست که با اروپا ارتباط دارد و می توان مذاکرات مبنایی بین طرفین را برگزار کرد تا موارد مشترک احصا شود و موارد اختلافی هم به صورت مبنایی مورد بحث قرار گیرد.

لاریجانی با بیان اینکه در مورد ایجاد دفتر اتحادیه اروپایی در ایران مشکلی نداریم، تصریح کرد: خانم موگرینی و آقای ظریف در این مورد مذاکراتی کرده اند، ولی خانم موگرینی در این باره گفته است که پول کافی برای ایجاد دفتر در ایران را ندارند و پول را جای دیگری خرج کرده اند و پولی برای سال بعدی باقی نمانده است، اما با این شرایط باز هم به وزارت خارجه در این زمینه توصیه های لازم را می کنیم.

رئیس قوه مقننه کشورمان بیان کرد: نگاه ایران برای همکاری تجاری با اروپا مثبت است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی مردم منطقه را با دخالت های خود مورد تجاوز قرار داده است، افزود: این رژیم جلوی خود را باز می‌بیند و هر کاری را انجام می دهد، در حالی که شرایط منطقه این وضعیت را تحمل نمی کند.

در ادامه این نشست مک آلستر رئیس کمیسیون روابط خارجی و حقوق بشر پارلمان اروپا با بیان اینکه از جانب خودم و همه هیات پارلمانی اروپا به خاطر توضیحات شما در مورد توضیح مواضع ایران تشکر می کنم، گفت: از افزایش مبادلات بازرگانی بین ایران و اروپا از ابتدای برجام استقبال کردیم.

رئیس کمیسیون روابط خارجی و حقوق بشر پارلمان اروپا با بیان اینکه بعد از برجام تعداد توریست های اروپایی به ایران ۶ برابر شده است، گفت: از توسعه فعالیت بانک سرمایه گذاری اروپا بسیار استقبال می کنیم، همچنین از افزایش همکاری در زمینه مشترک امنیتی مثل جنگ و مقابله با داعش نیز حمایت خود را ابراز می کنیم.

وی خطاب به لاریجانی افزود: شما گفتید که اتحادیه اروپا دانش کاملی از منطقه ندارد درست است که مسائل منطقه پیچیده است در حالی که منطقه بسیار برای اروپا مهم است و به آن توجه دارد و نگاه ما به یمن دقیق است و شرایط بحران انسانی که در این کشور در حال رخ دادن است را درک می کنیم و اجازه ارسال سلاح برای نیروهای درگیر در یمن را نمی دهیم.

مک آلستر با بیان اینکه ما یک هیات ۱۱ نفره از پارلمان اروپا هستیم و از ۵ گروه سیاسی و ۷ کشور هستیم، بیان کرد: ۲ روز در عربستان، ۲ روز در کویت بودیم و قرار است ۲ روز نیز در ایران بمانیم، در اینجا هستیم تا هم گوش بدهیم و مشاهده کنیم تا به درک خوبی در مسائل برسیم و معتقدیم گفت‌وگو بسیار ضروری است.

بوشنر عضو کمیسیون روابط خارجی و حقوق بشر پارلمان اروپا با بیان اینکه در بحث تبادل پول چندماه پیش صحبت کردیم و مشکل در اصل حل شده، هر چند در عمل مشکلاتی وجود دارد، گفت: انتقالات از طریق بانک قابل انجام است و تا حدی حل شده، ولی همچنان نیازمند کارهای بیشتری است.

بوشنر افزود: در مورد مسائل بانکی، گروه های پارلمانی بحث های فنی و تکنیکی را انجام دهند تا مشکلات حل شود.

یکی از اعضای هیئت اروپایی اظهار داشت: ما ۲۸ کشور اروپایی مستقل از آمریکا هستیم، سیاست ما مستقل است، بانک‌های اروپا از آمریکا مستقل هستند، مشکل آقای ترامپ تنها با شما و برجام نیست، ما و ترامپ در مسائل مختلف مانند توافق پاریس در مورد آب و هوا، فلسطین و … اختلاف داریم.

وی افزود: اروپا می خواهد با ایران همکاری داشته باشد، می خواهیم بدانیم برای ایجاد اعتماد در موضوع برجام چه کار باید کنیم، مشخص شود موضع ما و آمریکا متفاوت است.

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

17 + 10 =