انجمنی که با دست خالی با سرطان می جنگند
یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که در رابطه با بیماری سرطان سینه در کشور ما وجود دارد، عدم آگاهی زنان در این حوزه و نیز عدم مراجعه آنها به پزشک برای معاینه اولیه است. بسیاری از بانوان به ویژه آنهایی که مشکلات مالی و خانوادگی دارند، امکان پرداخت هزینه معاینه و درمان اولیه را هرچقدر که کم باشد ندارند و تصور می کنند این هزینه نیاز ضروری زندگی خانوادگی آنها نیست.
کد خبر : 21766
تاریخ انتشار : پنجشنبه 29 تیر 1396 - 20:18
سرطان سینه امروزه به یکی از بیماری های متداول جامعه تبدیل شده و در میان برخی بی توجهی ها به این بیماری خطرناک روز به روز بر آمار قربانیانش افزوده می شود؛ قربیانی مثل «مریم میرزاخانی»، نابغه ریاضیات جهان که شاید اگر زودتر در جریان این بیماری قرار می گرفتند، امکان درمان و پیشگیری از این بیماری برایشان فراهم می شد.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از تابناک، مقابله و پیشگیری از بیماری سرطان سینه که به عنوان یکی از خطرناک ترین بیماری های انسانی همه ساله تعداد زیادی از شهروندان جامعه را به کام مرگ می کشاند، یکی از نیازهای ضروری جامعه است که متأسفانه هم اکنون به آن کم تر توجه می شود و تا این بیماری در بدن بیمار پیشرفت قابل ملاحظه ای نکند، با آن برخورد نمی شود.
اگرچه بروز این بیماری در انسان ها محدود به جنس مونث نیست و آقایان نیز می توانند در خطر ابتلا به این بیماری باشند ولی آنچه از آمار و ارقام می توان برداشت کرد این است که بیشتر مبتلایان به این بیماری را خانم ها تشکیل می دهند؛ یک نوع بیماری که همواره با علائم هشدار دهنده ابتدایی نشانه های خود را در بدن انسان آشکار می کند و در صورت عدم توجه به این نشانه ها به سرعت پیشرفت می کند و فرد مبتلا را تا مرز مرگ نیز می کشاند.
اگر این بیماری در دوره های اولیه شناسایی و فرایند درمان آن به سرعت آغاز شود، به احتمال بسیار زیاد قابل درمان است و فرد مبتلا می تواند از این تهدید بزرگ جسمانی رهایی یابد، اما متأسفانه بسیاری از شهروندان یا نسبت به علائم اولیه این بیماری آگاهی ندارند و یا تحت تأثیر مشکلات مالی اقدامی برای معاینه و آغاز زودهنگام فرایند درمان انجام نمی دهند.
مرگ ناگهانی و ناراحت کننده «مریم میرزاخانی»، نابغه ریاضیات ایران و جهان که به دلیل ابتلا به بیماری سرطان جان خود را از دست داد، بهانه ای شد تا به یکی از انجمن های خیریه حمایت از بیماران سرطانی که چند سالی هست به صورت مستقل در این حوزه فعالیت می کند ، اشاره ای داشته باشیم؛ انجمنی که حوزه فعالیتش بیشتر محدود به استان های شمالی کشور است و لازم است با الگوگیری از عملکرد این انجمن در استان های دیگر نیز چنین فعالیت های خیرخواهانه ای آغاز شود.
صحبت از انجمن امداد به بیماران سرطانی ایران است که با مرکزیت شهرستان بابل در سال ۱۳۷۳ آغاز به کار کرد و با جذب حمایت های خیرخواهانه قابل ذکر به سرعت دامنه فعالیت خود را در استان مازندران گسترش داد.
این انجمن که به صورت NGO و با اخذ مجوزهای رسمی از وزات کشور بیش از ۲۰ سال از فعالیتش در اکثر شهرستان های استان مازندران و برخی دیگر از استان های شمالی کشور می گذرد، هم اکنون در شهرهای رامسر، بابلسر، قائمشهر، آمل، بابل و ساری نمایندگی فعال دارد و به خدمات رسانی موثر به شهروندان جامعه برای مقابله و پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان سینه و نیز حمایت مالی و درمانی از بیماران مبتلا مشغول است.
نظر به اینکه در رابطه با بسیاری از بیماری های سرطانی به ویژه سرطان سینه نقش آگاهی و آموزش بسیار مهم است و این موضوع می تواند در رفتار پیشگیرانه شهروندان نقش مثبتی داشته باشد، یکی از برنامه های کاری همیشگی اعضای این انجمن سفر به شهر و روستاهای مختلف شمال کشور و حتی سایر استان ها است که در این سفرها به نمایش فیلم ها و توزیع بسته های آموزشی در مـدارس، ادارات، مساجد، کارخانه ها، تکایا، حسینیه ها و … می پردازند و با این کار نقش مهمی در افزایش آگاهی شهروندان و به ویژه بانوان در مورد سرطان سینه دارند.
«فرح روز قهرمانی» مسئول روابط عمومی انجمن امداد به بیماران سرطانی کشور در مورد جنبه های مثبت دیگری از عملکرد این انجمن، به خبرنگار «تابناک»، گفت: یکی از کارهای مهم انجمن ما بحث معاینه و شناسایی علائم اولیه بیماری سرطان سینه است که با توجه به همراهی پزشکان و متخصصان با ما این موضوع تقریباً به صورت رایگان برای خانم ها انجام می شود.
قهرمانی تأکید کرد: یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که در رابطه با بیماری سرطان سینه در کشور ما وجود دارد، عدم آگاهی زنان در این حوزه و نیز عدم مراجعه آنها به پزشک برای معاینه اولیه است. بسیاری از بانوان به ویژه آنهایی که مشکلات مالی و خانوادگی دارند، امکان پرداخت هزینه معاینه و درمان اولیه را هرچقدر که کم باشد ندارند و تصور می کنند این هزینه نیاز ضروری زندگی خانوادگی آنها نیست.
وی تأکید کرد: همین مسئله باعث می شود بیماری در بدن آنها پیشرفت کند و در ادامه امکان درمان قطعی آن نیز از بین برود.
مسئول روابط عمومی این انجمن مردم نهاد اضافه کرد: با توجه به اینکه فعالیت ما از حمایت مالی خیرین برخوردار است و برای شهروندان طرح مسئله و دغدغه می کنیم، بسیاری از افراد به صورت رایگان توسط پزشکان ما معاینه می شوند و اگر مشکلی در آنها وجود داشته باشد، به سرعت به مراکز درمانی معرفی می شوند تا فرایند درمان برای آنها انجام شود.
قهرمانی در ادامه و در رابطه با ضرورت فعالیت این انجمن به این مهم با اشاره به اینکه بسیاری از خانم های خانه دار به دلیل مشکلات مالی و ترجیح ضرورت های اقتصادی دیگر خانواده از مراجعه به بیمارستان و انجام معاینات لازم اجتناب می کنند، اضافه کرد: وظیفه ما این است که با کمک متخصصانی که همراه ما هستند به دل جامعه برویم و ضمن آگاه کردن آنها از خطرات احتمالی این بیماری و نیز نشانه های بروز آن، به صورت رایگان آنها را معاینه کنیم.
وی در بخش پایانی صحبت های خود و در رابطه با مشکلات پیش روی کار انجمن نیز تأکید کرد: بزرگ ترین مشکل ما نبود حمایت های دولتی است که البته به تازگی وزارت بهداشت در این رابطه قول هایی به ما داده است ولی در این ۲۰ سال فعالیتی که داشتیم علی رغم شناسایی چند صد مورد بیمار مبتلا به سرطان سینه و معاینه بیش از ۱۰ هزار شهروند از کوچک ترین حمایت های دولتی هم برخوردار نبودیم.
حالا و با تفاسیری که رفت باید تأکید کرد، حمایت از این انجمن با هدف توسعه خدمات رفاهی و درمانی به شهروندان شمال کشور نه تنها یکی از ضرورت های لازم است که باید در دستور کار مسئولان دولتی و وزارت بهداشت قرار بگیرد، بلکه مسئله مهم تر این است که باید با الگوگیری از این تجربه و خدمات شایسته انجمن و سازمان های مردم نهاد دیگری را نیز در نقاط مختلف کشور راه اندازی کرد و با انجام چنین فعالیت هایی امنیت سلامت مادران ایران زمین را هر چه بیشتر افزایش داد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰