انتقاد مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان ازپدیده موقوفه خواری در استان
طباطبایی با بیان اینکه اشخاصی وجود دارند که صدها هکتار زمین موقوفه رامشیر و ماهشهر را در اختیار دارند ولی هیچ وجهی به صاحب موقوفه و متولی آن که اداره کل اوقاف خوزستان است
به گزارش پایگاه خبری ججین ، مدیرکل اوقاف و امورخیریه خوزستان از پدیده موقوفه خواری در استان انتقاد کرد و گفت:با وجود پیگیریهای حقوقی از سوی سازمان اوقاف، حق و حقوق بسیاری موقوفههای استان پرداخت نمیشود.
حجت الاسلام طباطبایی به مناسبت دهه وقف در نشست خبری با اصحاب رسانه در اهواز افزود: هم اکنون مقاومت زیادی از سوی افراد حقیقی و حقوقی که موقوفهها را در تصرف خود دارند صورت میگیرد به گونهای تصور میکنند موقوفه حق آنهاست در حالی که موقوفه متعلق به واقف است و باید براساس نیات او مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
وی با بیان اینکه اگر حقوق موقوفه پرداخت شود بسیاری از مشکلات اجتماعی و اقتصادی استان حل میشود تصریح کرد: درآمد ناشی از موقوفهها در استان با وجود کثرت آنان به قدری اندک است که امکان گره گشایی از مشکلات مبتلابه جامعه خوزستان همچون رسیدگی به امور ایتام و کمک به فقرا بسیار کم و ناچیز است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان با بیان اینکه اوقاف استان بیش از یک هزار میلیارد ریال از دستگاههای دولتی طلب دارد افزود: از این مبلغ ۶۰۰میلیارد ریال در رامشیر متعلق به موقوفه نظام مافی است که تاکنون این رقم پرداخت نشده است.
طباطبایی با بیان اینکه اشخاصی وجود دارند که صدها هکتار زمین موقوفه رامشیر و ماهشهر را در اختیار دارند ولی هیچ وجهی به صاحب موقوفه و متولی آن که اداره کل اوقاف خوزستان است پرداخت نمیکنند افزود: اقدامات حقوقی برای بازپس گیری متصرفان موقوفهها در دست انجام است ولی به نتیجه رساندن آن زمان بر است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان در این نشست خبری با بیان اینکه هم اکنون پنج هزار و ۳۷۷موقوفه با ۱۱هزار رقبه در استان وجود دارد بیان کرد: از این تعداد موقوفه سه هزار و ۳۲۰موقوفه سند ثبتی دارند.
طباطبایی افزود: با جلوگیری از تعدی به موقوفهها باید موقوفهها سنددار شوند که با تلاشهای صورت گرفته و هماهنگی اداره کل ثبت و املاک استان،از سال ۹۳ تا ۹۶ در مجموع ۱۳۵۹سند گرفته شده است که این کار بسیار سخت و پیچیدهای بود.
حفظ و صیانت، احیاء و توسعه موقوفه از محل درآمدزایی را وظایف اداره کل اوقاف و امور خیریه خوزستان بیان کرد و افزود: برای حفظ و صیانت از موقوفهها کارهای زیاد و دامنهداری صورت گرفته است ولی باید توجه داشت که بازپس گیری موقوفههای تصرف شده ممکن است سالها به طول بکشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان گفت: در سال جاری ۱۶۳موقوفه جدید به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰درصد افزایش داشته است.
طباطبایی فرهنگ سازی توسط رسانهها و تبیین سنت وقف را از دلایل گرایش مردم به وقف دانست و افزود: رسانهها نقش بیبدیل و غیرقابل انکاری در گسترش سنت حسنه وقف دارند از این رو معتقدیم در دهه وقف باید رسانهها به سمت روشنگری و بیان آثار و برکات عظیم وقف حرکت کنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان بیان کرد: اگر حقوق موقوفه که حق ایتام و فقیر است پرداخت و به نیت واقف عمل شود برکت و وفور نعمت را در جامعه خواهیم دید در صورتی که حقوق موقوفه پایمال شود همه ضرر خواهند کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان با انتقاد از اینکه در استان وقف برای امور قرآنی و ازدواج جوانان نداریم از واقفان و خیران خواست در این زمینه نیز ورود کنند و خود نیز متولی باشند. طباطبایی افزود: این در حالی است خوزستان در زمینه امور قرآنی در کشور پیشتاز است به گونهای که سهمیه ۲۴هزار نفری در ردههای مختلف امور قرآنی در استان در حال تکمیل است. وی گفت: امسال در مسابقات کشوری چهار گروه قرآنی به ارومیه اعزام کردیم که هر چهار گروه رتبه یک تا چهارم را کسب کردند.
.
برچسب ها :ججین ، خوزستان ، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان ، موقوفه خواری ، پدیده موقوفه خواری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰