امید به زندگی ایرانیان چند سال افزایش داشته است؟

معاون کل وزارت بهداشت گفت: در ۴ دهه گذشته امید به زندگی ایرانیان ۲۵ سال افزایش یافته است.

کد خبر : 112345
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری فارس، ایرج حریرچی در برنامه تهران کلینیک رادیو تهرات درباره دستاوردهای وزارت بهداشت در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی گفت: مهمترین اهداف ما طی سال‌های گذشته اهداف ۴ گانه نظام سلامت که مهمترین هدف نظام سلامت نیز افزایش سلامت روحی و جسمانی آحاد مردم بوده است.

حریرچی با بیان اینکه در ۴ دهه گذشته نزدیک به ۲۵ سال امید به زندگی ایرانیان افزایش یافته است، گفت: این موضوع درحالی است که در اوایل دهه ۵۰، امید به زندگی ایرانیان در بین سنین ۵۴ سالگی بوده ولی در حال حاضر امید به زندگی زنان حدود ۸۰ سال و امید به زندگى مردان بالای ۷۵ سالگی رسیده است.

به گفته وی، امید به زندگی سالم نیز حدود ۶۵ سالگی است.

حریرچی در ادامه افزود : در زمینه زیرساخت‌های نظام سلامت هم پیشرفت‌هایی در کشور حاصل شده است؛ مردم ما مى‌دانند که حتی در اواخر دهه ۶۰ ، خیلی از بیماری‌های روستاهای ما توسط پزشکان آسیای جنوبی درمان مى‌شد و مراکز استان ها نیز از پزشکان دیگر کشورها استفاده مى‌کردند.اما درحال حاضر مى‌توان گفت در کشور نیاز به هیچ پزشک خارجی نیست چراکه حدود ۴۵ هزار متخصص در کشور مشغول فعالیت هستند.

وی با اشاره به اینکه زمانی کشوری بودیم که مجبور بودیم بیمارانمان را برای عمل‌های معمولی به خارج از کشور اعزام کنیم، خاطرنشان کرد: اما امروز در همه استان‌های کشور تمام اعمال جراحی از قبیل جراحی قلب باز و پیوند کلیه و… انجام مى شود.

معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: کشور ما تبدیل به قطب اصلی توریست درمانی شده است و از سایر کشورها برای آموزش پزشکی و مداوا به ایران اعزام مى‌شوند. ما حدود ۳ هزار دانشجوی پزشکی داریم که از خارج به ایران برای تحصیل آمده‌اند و به صورت شهریه پرداز، مشغول به تحصیل هستند.

وی خاطر نشان کرد: همین موفقیت‌ها در مورد تخت بیمارستانی و افزایش خانه‌های بهداشت روستایی نیز افتاده است، ما حدود ۱۷۹۵۵ خانه بهداشت روستایی داریم یعنی هیچ روستایی را نیست که از لحاظ جمعیتی و تعداد خانوار، به خانه بهداشت نیاز داشته باشد.

حریرچی افزود: حدود ۳۱هزار بهیار و ۶ هزار پزشک در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر در حال خدمت به مردم هستند و علاوه بر اینکه شاخص‌های کلی را بهبود داده‌ایم، عدالت در توزیع پزشک و نیروى درمانی و احداث خانه بهداشت و… را در اقصی نقاط کشور انجام داده‌ایم.

حریرچى در رابطه با کمبود تخت اتاق عمل گفت: لیست انتظار برای عمل‌های غیراورژانس تعیین شده است که ضرورت و فوریت ندارد و این موضوع بیشتر به خاطر کمبود منابع مالی است که در برخی اعمال جراحی قسمت‌ها لیست انتظار وجود دارد. توجه کنیم در اکثر کشورهای اروپایی هم این اتفاق می‌افتد که در واقع لیست انتظار برای عادلانه کردن و مقابله با محدودیت های مالی است.

حریرچی همچنین در ادامه صحبت‌هایش این نکته هم اشاره کرد که هنوز موضوع کمبود تخت به طور کامل رفع نشده است.

معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: گرچه در طرح تحول حدود ۲۸ هزار تخت بیمارستانی اضافه شده در سال آینده نیز حدود ۶ هزار تخت دیگر اضافه خواهیم کرد.

حریرچى گفت: ما در قالب پروژه ۲۰-۵۰ وزارت بهداشت، حدود هزار پروژه در ۲۰ هفته از دهه فجر تا هفته سلامت افتتاح خواهیم کرد.


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

10 − هشت =