اقدام شهید ستاری که موجب تعجب جهان شد+عکس
اقدام شهید منصور ستاری برای حفاظت از کشتیهای تجاری و نفتکشها در دوران دفاع مقدس موجب تعجب جهان شد
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در روزهای دفاع مقدس بزرگ ترین مشکل کشورمان فروش نفت و حفظ معیانات نفتی از دست حمله نظامی نیروهای بعثی صدام بود. از آنجا که فروش نفت برای کشور بسیار ضروری و منبع تأمین اعتبار ارزی و ریالی برای امور جاری و نیازمندیهای جنگ تحمیلی بود، دشمن بعثی و حامیان او از جمله آمریکا به شدت سعی داشتند تا با انهدام کشتیهای تجاری و نفتکشها در روند تجارت بینالمللی ایران اخلال کنند.
شهید ستاری با آگاهی از هدفهای خصمانه و تخریبی دشمن به ایجاد شبکههای به هم تنیده پدافندی و گشت همیشگی هواپیماها مصمم شد. او با اسکورت کامل و دفاع مستمر و جانانه نیروی هوایی از این منابع حیاتی، جهان را به تعجب واداشت. در طول جنگ تحمیلی، حفاظت از این منابع اقتصادی، از اقدامات و جانفشانیهای عقابان تیزپرواز و کارکنان پدافندی نیروی هوایی، با فرماندهی و مدیریت این شهید بزرگوار بود.
نگهداری مجتمع پتروشیمی بندرامام، حفاظت از میدان گازی کنگان و مواردی نظیر اینها یادآور اقدامات و جانفشانیهای عقابان تیزپرواز و پرسنل پدافندی نیروی هوایی تحت فرماندهی و مدیریت این بزرگوار همیشه به یادماندنی است.
خارک؛ خاری در چشم دشمن
یکی از ابتکارهای مؤثر رزمندگان و کارکنان پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران در دفاع از جزیره خارک و در طول جنگ که بر اثر مهارت و سطح آموزش بالای آنها حاصل شده بود، انهدام موشکهای رها شده از هواپیماها و بالگردهای عراقی به سمت مناطق و نقاط آسیبپذیر بود. این در حالی بود که ایران در زمان جنگ، سامانههای پدافند هوایی ضدموشک در اختیار نداشت. این ابتکار در مقابل موشکهای عراقی نیز به کار گرفته شد و موفقیتآمیز بود. پدافند هوایی در سالهای جنگ، سبب آرامش خاطر در کارکنان شرکت نفت بود و این اطمینان خاطر، همچنان برقرار است.. این ابتکار عمل ها و فداکاریها باعث شد تولید نفت در طی سالهای جنگ تحمیلی حتی لحظهای متوقف نشود و آرامش و امنیت حال حاضر کشور مدیون این فداکاریها و رشادتهاست.
بنا به ادعای عراقیها در شش ماهه اول سال ۱۳۶۴ بیش از ۸۰۰ پرواز جنگی به قصد انهدام تأسیسات نفتی خارک انجام شد. در همین هنگام (۲۴/۵/۶۴) صدام مدعی یکسان شدن جزیره خارک با خاک میشود که با توجه به ادعاهای قبلی صدام در خصوص انهدام کامل جزیره خارک، این مسئله از سوی امام امت به سخره گرفته میشود و امام (ره) در این خصوص میفرمایند: «مگر صدام قبلا نگفته بود که جزیره خارک را نابود کرده است؟ چیزی که نابود شده که دیگر نیازی به نابودی مجدد ندارد…». در این میان آنچه که غیرقابل انکار است عملکرد بسیار خوب پدافندهوایی به فرماندهی و ابتکار عمل شهید ستاری در دفاع از جزیره خارک است.
امیرسرلشکر منصور ستاری در ۱۵ دی ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی و همرزمان اش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
telegram.me/jajinnews
برچسب ها :شهید ستاری ، جنگ تحمیلی ، ججین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰