افزایش احتمال ریزش ساختمان/ خروج آتش پنهان از طبقه منفی ۴

با گذشت ۲۴ ساعت از وقوع آتش سوزی در ساختمان برق حرارتی وابسته به وزارت نیرو در میدان ولیعصر، حریق هنوز به طور کامل مهار نشده و به دلیل حرارت بالا، احتمال ریزش ساختمان وجود دارد.

کد خبر : 61088
تاریخ انتشار : سه شنبه 17 بهمن 1396 - 7:48

 

نتیجه تصویری برای آتش‌سوزی در ساختمان برق حرارتی

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری مهر، آتش سوزی که در ساعت ۱۰:۰۶ صبح دیروز در ساختمان متعلق به وزارت نیرو در میدان ولیعصر آغاز شد هنوز ادامه دارد. در حال حاضر ساختمانهای مجاور تخلیه و ساکنان به محلهای امن منتقل شده اند. به دلیل حرارت بالا امکان ورود آتش نشانان به طبقات منفی به سختی ممکن است و شهردار تهران که صبح امروز از محل بازدید کرد، از احتمال ریزش ساختمان با توجه به نشست بخشهایی از آن خبر داد. آخرین اخبار و رویدادهای مربوط به این خبر به شرح زیر است و این خبر به روز می شود.

۱۱:۱۰/ از روز گذشته تاکنون ۹ نفر مصدوم شده اند/ ۴ نفر درمان در محل

سازمان اورژانس اعلام کرد: تعداد مصدومین آتش سوزی ساختمان وزارت نیرو در تهران از روز گذشته تا این لحظه ۹ نفر بوده است که ۴ نفر در محل درمان شده اند و ۵ نفر به مرکز درمانی منتقل شده اند.

۴ آمبولانس و یک اتوبوس آمبولانس تا پایان عملیات در محل حادثه مستقر خواهند بود.

۱۱:۰۵/ ورود آتش نشانان به طبقه منفی سه

سخنگوی سازمان آتش نشانی گفت: چند دقیقه قبل نیروها تا طبقه منفی سه به صورت مقطعی و با حداقل نفرات و با تجهیزات کامل نفوذ کردند. به صورت تیمی و تحت کنترل می روند و پس از انجام کار بر می کردند.

تا بالای سر آتش سوزی رفته ایم این مراحل را قبلا رفته بودیم ولی با افزایش یکباره دما نتوانستیم پیشروی کنیم ولی با تکنیک هایی که از بامداد انجام دادیم توانستیم پیشرفت کنیم اما امیدواریم با همین وضعیت به وضعیت پایداری برسیم و حرارت به پایین ترین حد برسد و نفرات بتوانند ورود کنند.

ساختمان در حال رصد است و هر زمان فرمانده تشخیص دهد نیروها را به داخل می کشیم.

۱۰.۵۰/ دستور تخلیه کامل هتل کوثر داده شد/ اصرار دانشجویان برای ورود به خوابگاه

با حضور فرماندار و دستور قاضی تورک، دستور تخلیه هتل کوثر که در جوار محل حادثه قرار دارد، داده شد. همچنین قرار است آب و برق منطقه قطع شود.

همچنین دانشجویانی که در خوابگاه مقابل این ساختمان زندگی می کردند در محل تجمع کرده و خواستار ورود به خوابگاه برای برداشتن مدارک و کتب درسی خود هستند.

۱۰:۴۹/ هیچ سناریویی برای اطفای حریق وجود ندارد

به گفته شاهدان از محل حادثه تنها فعالیتی که انجام می شود سنجش دمای طبقه منفی چهار است و به نظر می رسد هیچ سناریویی برای اطفای حریق وجود نداشته باشد.

۱۰.۴۸/ وجود ۴ خودرو در ساختمان

کارکنان برق حرارتی وزارت نیرو از وجود ۴ خودرو در طبقه منفی سه خبر می دهند.

۱۰.۳۷/ حضور معاون عمرانی شهردار در محل حادثه

پیروز حناچی معاون عمرانی شهردار تهران در محل حادثه حاضر شد و در جریان حادثه و میزان مقاومت ساختمان قرار گرفت.

۱۰:۲۶/ سخنگوی آتش نشانی: خروج آتش پنهان از طبقه منفی ۴/ به منشا آتش سوزی نرسیده ایم

جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی با بیان اینکه از طبقه منفی ۴ هنوز آتش پنهان به دلیل آنکه این طبقه بایگانی بوده و پر از کاغذ و اسناد است، خارج می شود، گفت: به طور مرتب دما سنجش شده و نوسانات دما رصد می شود. در حال حاضر دما در این محدوده کاهش پیدا کرده و آتش نشانان تا طبقه منفی ۳ رسیده اند اما هنوز به منشاء آتش سوزی یعنی طبقه منفی ۴ نرسیده ایم.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص علت حادثه گفت: علت حادثه را پس از اطفاء کامل و پایان ماموریت بررسی می کنیم و در حال حاضر این موضوع اولویت ما نیست.

وی در خصوص اینکه گفته می شود مخازن گازوئیل در طبقات زیرین وجود دارد، گفت: اطلاع دقیقی از این موضوع نداریم و باید این مورد را پیگیری کنیم.

ملکی در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال ریزش ساختمان وجود دارد، گفت: بله زیرا این ساختمان پایه فلزی است.

۱۰:۱۵/ شهردار تهران: سازنده پلاسکو این ساختمان را ساخته است

همچنین شهردار تهران به خبرنگار رادیو که این حادثه را پلاسکوی دو توصیف کرد، گفت: شاید به این دلیل به این حادثه پلاسکوی ۲ گفته اند که ساختمان پایه فلزی است و همان سازنده پلاسکو آن را ساخته است.

۱۰:۱۰/ ورود خبرنگاران به محل آتش سوزی محدود شد

ورود خبرنگاران به محل آتش سوزی محدود است و عکاسان برای عکاسی به نوبت به محل اعزام می شوند.

۱۰:۰۷/ احتمال وجود مخزن ۲ هزار لیتری بنزین در طبقات منفی

گفته می‌شود در طبقه منفی پنج دو هزار لیتر بنزین وجود دارد و موتور خانه در همین طبقه است اما این خبر از سوی مسئولان حاضر در محل تائید نشده است و یکی از کارکنان این ساختمان این مطلب را عنوان کرده است.

۱۰:۰۵/ کنترل دمای حریق توسط آتش نشانان

با توجه به حرارات بالا هر ۲۰ دقیقه یکبار نیروهای آتشنشانی برای سنجش دما با ورود به محل حریق، وارد عمل می شوند.

۱۰:۰۰/ دما در محل آتش سوزی به ۲۵۰ درجه می رسد

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران با بیان اینکه هنوز حریق طبقه منفی چهار وزارت نیرو اطفاء نشده است، گفت: شرایط اطفای بسیار سخت است. نوسان دما وجود دارد به‌ طوری که دما به ۲۵۰ درجه هم می‌رسد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا شدت دود در دقایقی بیشتر می شود، خاطرنشان کرد: این امر به دلیل اتفاقاتی که در کانون حریق می افتد و لوازمی که دچار حریق می شوند، است. ضمن اینکه با تغییر حرکت جهت جریان هوا در زمان هایی میزان دود افزایش پیدا می کند.

۹:۴۵/ آب و گاز ساختمانهای اطراف قطع شد

معاون دادستان تهران که به همراه مدیر عامل آتش نشانی پایتخت برای بازدید از محل آتش سوزی وارد محل حادثه شد، گفت: آب و گاز ساختمانهای اطراف محل آتش سوزی ساختمان برق حرارتی وزارت نیرو در خیابان ولیعصر هم  هم قطع شد.

۹:۳۰/ آتش نشانان از ساختمان خارج شدند

جلال ملکی در خصوص آتش‌سوزی ساختمان وزارت نیرو در میدان ولیعصر گفت: در ساعت ۱۰ و ۶ د قیقه روز گذشته گزارش اولیه این حریق در آتش‌نشانی اعلام شد. کمتر از دو دقیقه آتش‌نشانان به محل حادثه رسیدند.

وی با بیان اینکه ساختمان وزارت نیرو ۸ طبقه و ۵ طبقه منفی دارد،‌ گفت: در ابتدا اعلام شد حریق در کابین آسانسور است.

وی با بیان اینکه در نخستین دقایق بروز حریق ۵۰ الی ۶۰ نفر از کارکنان وزارت نیرو را از ساختمان خارج کردیم؛، گفت: آتش نشانان به طبقه منفی ۴ اعزام شدند و بعد اعلام شد حریق در داخل کابین نبوده و در قسمت بایگانی وزارت بوده که بسیار قدیمی بوده است.

ملکی با بیان اینکه در ابتدای حادثه حریق را خاموش کردیم ولی بعد میزان حرارت به یک باره زیاد شد.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی با بیان اینکه دسترسی به حریق سخت بود گفت: آتش‌نشانان به ساختمان آشنایی نداشتند و کسی هم توضیح نمی‌داد چرا که افراد از ساختمان خارج شده بودند. به عنوان مثال ورقه‌های فلزی روی دیوار بود که آتش‌نشانان فکر می‌کردند دیوار است اما راهی به قسمت دیگر بوده است.

وی با بیان اینکه دو نفر از آتش‌نشانان دچار دودگرفتی شدند گفت: دیروز به اورژانش تحویل دادیم.

ملکی با بیان اینکه از عصر روز گذشته تعداد ایستگاه‌های آتش‌نشانی را افزایش داد گفت: در حال تخلیه دود از ساختمان هستیم.

وی با اشاره به اینکه در ساعت میانی شب افزایش درجه حرارت بیشتر شده بود، گفت: ۵ ساختمان اطراف محل حریق را تخلیه کردیم و با همکاری شهرداری ساکنین را اسکان دادیم.

وی به حضور مهدی حجت معاون شهرسازی شهرداری تهران که شب گذشته شهردار شب بود در محل حریق حاضر شد و گفت: مشورت‌های لازم گرفته شد تا بهترین تصمیم برای اطفا گرفته شود.

به گفته ملکی از ساعات میانی شب تمامی آتش‌نشانان را از ساختمان خارج کردیم تا مشکلی ایجاد نشود اما شلنگ‌ها و سیستم‌های خنک کننده را در محل حریق قرار دادیم و هر نیم ساعت یک بار آتش‌نشانان به محل رفته و سیستم‌ها را چک می‌کنند و وضعیت را مورد بررسی قرار می‌دهند.

به گفته ملکی در حال حاضر میزان حرارت خیلی پایین نیامده است عملیات همچنان ادامه دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که احتمال ریز ساختمان بوجود دارد گفت‌: تدابیر لازم صورت گرفته امیدوارم بتوانیم حریق را اطفا کنیم اما بگویم دما خیلی پایین نیامده است.

وی تاکید کرد: به خاطر حرارت زیاد و احتمال حوادث جانبی نگذاشتیم آتش‌نشانان در داخل ساختمان بمانند و هر نیم ساعت یک بار آتش‌نشانان حریق را کنترل می‌کنند.

۹:۰۰/ احتمال یا ریزش به صورت کامل یا نشست بخشی از ساختمان

محمدعلی نجفی شهردار تهران در جریان بازدید از آتش‌سوزی ساختمان ۸ طبقه خیابان ولیعصر اظهار کرد: این ساختمان از ساعت ۱۰ صبح روز گذشته در حال سوختن است و بر اساس سخنانی که نیروهای آتش‌نشانی داشتند، محل آتش‌سوزی در محل بایگانی است و حجم زیادی از اسناد، مدارک و کاغذ در آن وجود داشته و دسترسی به طبقه منهای چهار بسیار دشوار بوده است و نمی‌توان در ابتدا به کانون آتش‌سوزی دسترسی پیدا کنند و از طریق حفره‌هایی که از طبقات دیگر ایجاد کردند، کنترل آتش را در دست گرفتند.

وی ادامه داد: هنوز آتش به صورت صد درصد کنترل نشده است و به نظر می‌رسد بخش غربی ساختمان فروکش کرده است، تَرک‌هایی هم در ورودی‌های پارکینگ مشاهده می‌شود و احتمال اینکه ساختمان نشست کامل کند، وجود دارد.

شهردار تهران افزود: ساختمان‌های اطراف محل حادثه در بخش جنوبی، شرقی و غربی تخلیه شده‌اند و ساکنین نیز به هتل‌ها و مکان‌های امن منتقل شده‌اند.

وی در خصوص ایمنی ساختمان نیز توضیح داد: تاکنون سه بار در خصوص ایمنی به این ساختمان تذکر داده شده و به دلیل دولتی بودن ساختمان، مشکلاتی در خصوص اجرای کامل این اخطارها وجود داشته است.

شهردار تهران تأکید کرد: در اطراف همین خیابان، ساختمان‌های مشابه این ساختمان دولتی بسیار وجود دارد که اسناد و مدارک کاغذی در آنجا نگهداری می‌شود و باید ساختمان‌های دولتی و خصوصی که اسناد و مدارک نگهداری می‌کنند، به هشدارهای آتش‌نشانی توجه ویژه داشته باشند.

نجفی در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود این ساختمان مقاوم‌سازی شده و اگر مقاوم‌سازی نمی‌شد، پس از ۲۰ ساعت عملیات، حتماً ریزش می‌کرد، توضیح داد: مقاوم‌سازی شده است، این ساختمان یک عمر ۵۱ ساله دارد و اگر مقاوم‌سازی نمی‌شد، نمی‌توانست این حجم از بار را تحمل کند. اخطارهایی که داده شده، در خصوص مسائل آتش‌نشانی است که اخطارهای ویژه‌ای است که به آن مسائل توجه نشده است؛ مجموعه اقداماتی که باید، انجام نشده است.

وی خاطرنشان کرد: احتمال یا ریزش به صورت کامل یا نشست بخشی از ساختمان وجود دارد.

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.