اعترافات شاه‌مهره سه تابعیتی به‌زودی منتشر می‌شود

یکی از سه نفری که از آن به عنوان شاه‌مهره شبکه جاسوسی تحت لوای فعالان زیست محیطی نام برده می‌شود، «مراد موشه طاهباز» جاسوس سه تابعیتی ایرانی- آمریکایی- انگلیسی است که به زودی اعترافات مهمی از او منتشر خواهد شد.

کد خبر : 66407
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 اسفند 1396 - 9:51

 

به گزارش پایگاه خبری  “ججین” ، جاسوسی با پوشش فعالیت زیست‌محیطی از موضوعاتی است که این روزها بازتاب و بازخوردهای وسیعی داشته است و شاید بتوان مسئله آب و کمبود منابع طبیعی را از مباحث مهمی دانست که به‌مثابه پاشنه آشیل کشور از سوی تیم‌های جاسوسی و ضدامنیتی مورد سوءاستفاده قرارگرفته است.

اعترافات و اتفاقات اخیر در این زمینه نشان داد، عدم توجه به این مسئله حیاتی و عدم مدیریت صحیح در این حوزه می‌تواند تبعات سنگین امنیتی، اجتماعی و اقتصادی برای کشور در پی داشته باشد.

از سوی دیگر ابعاد جدید پرونده کشف شبکه جاسوسی تحت پوشش فعالیت‌های زیست‌محیطی نشان می‌دهد آنچه نیروهای اطلاعاتی – امنیتی کشف کرده‌اند یک شبکه بزرگ با پروژه‌های ویژه و بسیار حرفه‌ای بوده است.

در اواخر بهمن‌ماه امسال، دستگیری یک تیم جاسوسی در بخش محیط‌زیست سروصدای زیادی به راه انداخت و واکنش‌های بسیاری را به دنبال داشت؛ طرح گسترده‌ای علیه امنیت ملی کشور که با هوشیاری نیروهای امنیتی ناکام ماند.

پایگاه خبر ججین

*از «تروریسم آب» تا گرای سایت‌های موشکی

این گروه جاسوسی قصد داشتند در پوشش فعالیت‌هایی مثل حمایت از «یوز ایرانی»، «مبارزه با کم‌آبی» و ادعاهایی از این قبیل، گرای سایت‌های موشکی و هسته‌ای کشور را به دشمن بدهند و در بحث «تروریسم آب» نیز برنامه گسترده‌ای داشتند.

درواقع ازجمله حساسیت‌های این تیم جاسوسی نحوه تأمین آب و منابع آن در کشورمان بوده است اما در کنار این طرح کلان جاسوسی، پوشش تیم سیدامامی مباحث محیط زیستی در قالب موسسه «حیات‌وحش میراث پارسیان» بوده و  دوربین‌هایی که وی و تیم همکارش در قسمت‌های مختلف کشور تحت عنوان رصد حیوانات کمیاب کشور و همچنین اکوسیستم گیاهی کشور نصب‌کرده‌اند، برای رصد فعالیت‌های نظامی و موشکی در کنار چگونگی فرآیند توزیع و انتقال آب در ایران صورت گرفته است.

* تلاش تیم جاسوسی برای تکرار وضعیت سوریه

با توجه به اهمیت مسئله آب می‌توان به بحران سوریه اشاره کرد؛ یکی از ابعاد بحران در سوریه که در رسانه‌های داخلی کشورمان کمتر به آن پرداخته‌شده بحث خشک‌سالی است که قبل از آغاز جنگ در سوریه در این کشور آغاز شد، درحالی‌که از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ میلادی، این کشور با کاهش بارندگی روبه‌رو شد و این موضوع در سال ۲۰۰۸ شدیدتر بود؛ البته مسئله بعدی سدسازی‌های ترکیه بود که میزان آب ورودی به این کشور را کاهش داد و بر مشکلات کشاورزان سوری افزود و آن‌ها را مجبور به مهاجرت کرد و همین امر به افزایش واردات اقلام غذایی در سوریه منجر شد.

پایگاه خبر ججین

*دفاع از آقای جاسوس

با اقدام به‌موقع و بسیار مهم اطلاعات سپاه در شناسایی و دستگیری افراد این شبکه جاسوسی و پس از ماجرای خودکشی کاووس سید امامی، برخی مسئولان و رسانه‌های بعضاً اصلاح‌طلب شروع به تطهیر این فرد و تیم جاسوسی کرده و با شبهه افکنی در ماهیت جاسوسی و ضدامنیتی این افراد، سعی بر اعتبار زدایی از نهادهای انقلابی داشتند.

*قرینه‌سازی مرگ زهرا کاظمی و سید امامی

روز ۶ اسفند، «علی یونسی» وزیر اسبق اطلاعات در دولت اصلاحات، در گفتگو با روزنامه دولتی ایران تلاش کرد با بازگشایی دوباره پرونده مرگ «زهرا کاظمی» و ارائه اطلاعاتی از این موضوع با یک قرینه‌سازی بین «زهرا کاظمی» و متهم امنیتی محیط زیستی که اقدام به خودکشی کرد، دستگاه اطلاعاتی مسئول در این پرونده را تخطئه کند.

پایگاه خبر ججین

یونسی با القای فضاسازی‌هایی که از زمان انتشار خبر خودکشی «کاووس سید امامی» توسط برخی سیاستمداران حامی دولت و اصلاح‌طلبان صورت گرفته بود، وزارت اطلاعات را تنها نهاد انحصاری برای برخورد با «جاسوس» معرفی کرد تا از این طریق دستگاه امنیتی مسئول در این زمینه را به دخالت در کار وزارت اطلاعات متهم کند؛ موضوعی که بی‌جواب نماند و دادستان کشور به آن پاسخ داد.

منتظری دادستان کل کشور در واکنش به این اظهارات تأکید کرد:«این حرف درست نیست زیرا جاسوسی جرم است و وظیفه تشخیص جرم، تعقیب و مجازات بر عهده قوه قضائیه است، لذا وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران، نیروی انتظامی و بسیج ضابط قوه قضائیه هستند.»

از سوی دیگر موضع‌گیری برخی مسئولان دولتی و مجلس ازجمله حسام‌الدین آشنا، علی مطهری و محمود صادقی در همین راستا بود، حسام‌الدین آشنا در اقدامی قابل‌تأمل با جامعه‌شناس دینی و حامی محیط‌زیست خواندن کاووس سیدامامی سعی کرد او را از خودکشی تبرئه کند.

پایگاه خبر ججین

مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور و رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری درتوئیتی نوشت «جامعه شناسان دین نه خودکشی می‌کنند، نه حامیان حیات‌وحش»؛ این موضوع واکنش کاربران توئیتر را به دنبال داشت و کاربران استدلال آشنا را زیر سؤال بردند و این سؤال را پرسیدند که آیا یک فرد جاسوس نمی‌تواند در لباس یک جامعه‌شناس یا یک حامی محیط‌زیست، ورود کند و دست‌آخر خودکشی کند.

این مسئله به‌وضوح نشان داد که مسئولان اجرایی کشور، موضوع جاسوسی با پوشش‌های نوین را دست‌کم گرفته و در حالت خوش بیانه آن را باور نکرده‌اند.

همچنین شهیندخت مولاوردی در حاشیه نشست هیئت دولت، در پاسخ به سؤالی درباره سکوت دولت درباره پرونده سیدامامی گفت: دراین‌باره ابهاماتی وجود دارد. امیدواریم هرچه زودتر این ابهامات رفع و این اتفاق بیفتد؛ یعنی مستندات لازم ارائه شود.

*رد پای مقام مسئول در پرونده جاسوسی محیط‌زیستی

این در حالی است که در این پرونده جاسوسی ردپای فردی دولتی با عنوان «ک.م» که در حال حاضر معاون سازمان محیط‌زیست است، دیده می‌شود و این مقام مسئول نیز به همین علت به‌صورت کوتاه‌مدت بازداشت‌شده است.

این امر باعث شد، مهدی محمدی تحلیلگر و فعال سیاسی در توئیتر واکنش نشان داده و تأکید کند:  «سید امامی اطلاعات مکان‌های بسیار حساس این کشور را در پوشش امکانات سازمان محیط‌زیست جمع‌آوری می‌کرده، شاید وقت آن است که به داخل این سازمان هم نگاه کنند.»

متأسفانه عدم باورپذیری به فعالیت حساب‌شده و دقیق افراد و تیم‌های جاسوسی از سوی برخی مسئولان موضوع جدیدی نیست، چه اینکه هنگام دستگیری دری‌اصفهانی جاسوس هسته‌ای نیز برخی مسئولان از القای شبهه در آن پرونده هیچ دریغ نکردند و رسماً اصالت جاسوسی این فرد را زیر سؤال بردند؛ هرچند روند دادرسی و رسیدگی حقوقی در آن پرونده نشان داد تیم هسته‌ای  ما مورد نفوذ دشمن بوده است.

دری‌اصفهانی با دو سرویس اطلاعاتی غربی ارتباط داشت و وی به‌عنوان مسئول امور بانکی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران وارد مذاکرات تخصصی ایران و ۱+۵ شد؛ وی در بهمن ۹۴ از رئیس‌جمهور نشان درجه سه خدمت دریافت کرده بود. دری اصفهانی قبل از انقلاب با کمیته خزانه‌داری آمریکا کار می‌کرد و مسئولیت کمیته بخش مربوط به انگلیس را بر عهده داشته است.

پایگاه خبر ججین

*لزوم پاسخگویی دولت

متأسفانه در سال‌های اخیر نفوذ جاسوس‌ها در مراکز تصمیم گیر و تصمیم‌ساز نگران‌کننده بوده است؛ اما این مسئله جایی بغرنج و حاد می‌شود که پس از دستگیری این افراد، مقامات ارشد دولت واکنش مناسبی نشان نمی‌دهند.

* کاووس سیدامامی که بود؟

چندی پیش بود که در جریان دستگیری برخی جاسوس‌هایی که در حوزه محیط‌زیست فعالیت داشتند، فرزند یکی از بازداشتی‌ها خبر از خودکشی پدرش یعنی کاووس سیدامامی داد.

پس از انتشار این خبر بود که عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران در گفت‌وگویی اظهار داشت: «این فرد یکی از همان متهمان فعال محیط‌زیست بوده و باتوجه به اینکه می‌دانسته است اعترافات زیادی هم علیه وی شده و هم خود اعترافاتی داشته متأسفانه در زندان دست به خودکشی زده است.»

کاووس سید امامی اگرچه عضو هیئت‌علمی دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (ع) بود ولی خبر خودکشی وی ابعاد پنهانی از زوایای شخیصتی این جاسوس دوتابعیتی ایرانی-کانادایی را آشکار کرد.

پایگاه خبر ججین

وی که دوره‌های مختلف تحصیلی خود را در خارج از کشور و به‌طور ویژه در  آمریکا و کانادا سپری کرد، دارای تابعیت کانادایی بود؛ موضوعی که البته هیچ‌کدام از همکاران وی در ایران از آن مطلع نبودند.

پدر کاووس سید امامی، احمد سیدامامی از سناتورهای رژیم شاهنشاهی بود که برخلاف دیگر سناتورهای آن زمان منصوب شخص شاه در حوزه سیاست خارجی دربار بوده و ترددهای بسیاری میان تهران-تل آویو داشته است.

سید امامی چنانچه در خبرهای علنی مطرح‌ شد، نزدیک به ۲۶ سال عضو هیئت‌علمی دانشگاه امام صادق (ع) بوده و به رتبه‌ استاد تمامی رسیده بود.

وی یکی از افرادی بود که گرایش‌های فکری‌اش به جبهه‌ ملی نزدیک و از عناصر مخالف دین و مظاهر دینی در آن جبهه بوده است.

سیدامامی که در راهپیمایی‌هایی که علیه حجاب و قصاص از سوی جبهه‌ ملی در اوایل انقلاب برگزار می‌شد حضور داشت، ضمن به سخره گرفتن قوانین اسلام اعلام کرده بود که به مباحث دینی در ساحت معنوی و روح و ملائکه معتقد نیست و این‌ سطح از مسائل را مطالبی غیرعلمی و شبه خرافات می‌داند، هرچند با بررسی تصاویر سفرهای داخلی و خارجی وی با جوانان مشخص است که سید امامی توجهی به تقیدات شرعی و دینی نداشته است.

اقدامات تیم جاسوسی

ازجمله اقدامات تیم جاسوسانی که با او دستگیرشده‌اند، می‌توان به کار گذاشتن دستگاه‌های ردیاب و محیط‌زیست، جی‌پی‌اس و … در نزدیکی مراکز هسته‌ای و نظامی ازجمله در دو استان کشور و دیگر مناطق موردنظر آمریکایی‌ها که باهدف شناسایی شهرهای زیرزمینی موشکی و البته شرایط آبی کشور بوده است، اشاره کرد.

*ترکیب تیم جاسوسی و شاه‌مهره‌ای که لب باز کرد 

در جریان رسیدگی به این پرونده جاسوسی حدود ۱۵۰ محیط‌بان احضار شدند، از سوی دیگر تیم ۲۵ نفره بازداشت‌شده دیگری که با پوشش فعالیت محیط‌زیستی، اطلاعات مراکز حساس موشکی را به بیگانگان و سرپل‌های خود منتقل می‌کرد؛ پس از زلزله کرمانشاه با اقدامات ضدامنیتی و با حمله‌ به این استان و استان کردستان، تعدادی از نیروهای مسلح را به شهادت رساندند.

در میان دستگیرشدگان این پرونده، سه جاسوس یهودی نیز حضور دارند، این سه نفر از اعضای اولیه و مؤثر در راه‌اندازی موسسه حیات‌وحش میراث پارسیان هستند که درواقع سرپل‌ اصلی شبکه جاسوسی تحت عنوان این موسسه محسوب می‌شوند.

یکی از این افراد که از آن به‌عنوان شاه‌مهره این شبکه جاسوسی نام‌برده می‌شود، «مراد طاهباز» جاسوس سه تابعیتی ایرانی- آمریکایی- انگلیسی است؛ نام واقعی این عضو یهودی هیئت‌مدیره موسسه حیات‌وحش میراث پارسیان «مراد موشه طاهباز» است که به‌زودی اعترافات مهمی از او منتشر خواهد شد.

پایگاه خبر ججین

این میلیاردر یکی از سازنده‌های مجتمع‌های تفریحی در سرزمین‌های اشغالی و آمریکاست. پدر این فرد به همراه پدر کاووس سیدامامی، نماینده دوره بیستم مجلس شورای ملی در زمان پهلوی بودند. «قاسم طاهباز» پدر مراد طاهباز از مدیران ارشد موسسه کیهان در دوران پهلوی به مدیریت «مصطفی مصباح‌زاده» سناتور انتصابی و از دوستان نزدیک محمدرضا پهلوی بود.

پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی، از سوی رسانه‌ها نسبت به این فرد هشدار داده شد، اما با انتصاب معصومه ابتکار به ریاست سازمان حفاظت محیط‌زیست، وی نیز از نفوذ بالایی برخوردار شد و در جلسات مهم سازمان محیط‌زیست به‌ویژه در پروژه حفاظت از یوز آسیایی حضور داشت.

ازجمله فعالیت‌های این تیم جاسوسی به‌طور مصداقی «بررسی جلبک‌هایی که ارزش‌ زیست‌محیطی» داشته بوده است و این امر بهانه و پوشش آن‌ها برای جمع‌آوری اطلاعات درباره نقشه‌های تأسیسات دریایی و نظامی در حوزه خلیج‌فارس بوده که علاوه بر این اطلاعات،‌ نحوه‌ تأسیسات دفاعی نظامی کشور نیز با ظاهر محیط‌زیستی به بیرون از کشور منتقل‌شده است.

همچنین دریکی از مراکز حساس هسته‌ای با توجیه لزوم رسیدگی به وضعیت زیست‌محیطی منطقه، تجهیزات مختلفی نصب‌شده بود، جاسوسی از تأسیسات دریایی در برخی از مناطق کشور و جمع‌آوری اطلاعات نظامی و موشکی دو استان، از دیگر اقدامات ضدامنیتی این تیم بوده است.

خانه‌های استیجاری سید امامی نیز یکی دیگر از لایه‌های پوششی اقدامات خرابکارانه این تیم جاسوسی است که با این زمینه‌چینی، جاسوسانی که تیم بازداشت‌شده مسئولیت همکاری و ارائه خدمات به آن‌ها را بر عهده داشتند، با اسرائیل همکاری می‌کردند و محل استقرار آن‌ها یکی از چندین منزل سید امامی در تهران بوده است.

در پی دستگیری این تیم جاسوسی اطلاعات جالبی به دست آمد، منازل کوچه بن‌بستی که محل استقرار این تیم جاسوسی بوده است، خریداری و با حفر تونل‌هایی به یکدیگر متصل شده بود، در این اقدام که نشان‌دهنده یک فعالیت چندین ساله برای ایجاد چنین سازه‌ای است،‌ در یک زیرزمین محوطه‌‌ای ۲۰۰ متری به سالن جلسات آن‌ها اختصاص داده شد.

* اعترافات قطره‌چکانی کاووس سید امامی

سید امامی که روز ۴ بهمن دستگیرشده بود تا روز خودکشی یعنی شب ۱۹ بهمن نه‌تنها هیچ اعتراف مهمی نداشت بلکه به شکل کاملاً حرفه‌ای و قطره‌چکانی اطلاعاتی را بروز می‌داد.

درواقع آن‌طور که حسن بیکی دبیر کمیسیون امنیت ملی در گفت‌وگویی اعلام کرد سید امامی چندین روز قبل از اعلام دستگیری از سوی دادستان تهران دستگیرشده و در جریان بازجویی‌ها به انتقال حجم زیادی از اطلاعات محرمانه به سرویس‌های جاسوسی خارجی اعتراف کرده است.

اما با اعترافات سنگین و مهم سایر اعضای گروه جاسوسی، ورق برگشت و اسناد و مدارک به‌دست‌آمده نیز غیرقابل‌انکار بود، ازاین‌رو وی به اتاقی شیشه‌‌ای منتقل می‌شود و اعترافات مستقیم و زنده هم‌تیمی‌های خود را می‌شنود.

با شنیدن این اعترافات و حجم اطلاعاتی که علیه وی منتشر می‌شود، او رسماً همه‌چیز را تمام‌شده می‌بیند  اما بازهم اعتراف نمی‌کند و مدعی می‌شود من خسته‌ام و فردا حرف می‌زنم.

سید امامی همان شب به‌محض ورود به سلول اقدام به خودکشی می‌کند که خودکشی او نیز درجایی که امکان حلق‌آویز کردن نبوده،‌ اتفاق می‌افتد و این امر کاملاً حرفه‌ای و آموزش‌دیده صورت گرفته است.

* تأیید خودکشی سید امامی از سوی نمایندگان مجلس

علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی که از تأیید خودکشی کاووس سیدامامی از سوی نمایندگان مجلس خبر داده بود، تأکید کرد: کاووس سیدامامی متأسفانه به هر دلیل شرایط زندان را نتوانسته تحمل کند، هرچند وی در سلول عادی نگهداری نشده است، درواقع این فرد با توجه به اینکه استاد دانشگاه بوده، در سلول مناسب نگهداری شده است.

پایگاه خبر ججین

وی گفته بود: فیلم مربوط به سید امامی نشان می‌دهد که کاووس سیدامامی پیراهن خود را در آورده و برای خودکشی آماده می‌شود. خانواده وی نیز این اتفاق را پذیرفتند و درخواست کالبدشکافی هم نکرده‌اند.

* جزئیات خودکشی سید امامی

سید امامی خود را با استفاده از لباسش که آن را چند دور به دور گردن خود پیچیده دار می‌زند؛ روش او این‌طور بوده است که بر روی لبه‌ دستشویی فرنگی قرارگرفته و با بستن لباس خود به میله‌ای که امکان آویزان شدن از آن نیست خود را به‌جایی متصل کرده است و با جمع‌کردن پاها تا زانو به‌صورت ناگهانی خود را به سمت زمین پرتاب کرده است که این روش باعث شکستن ناگهانی گردن و مرگ او می‌شود و پس‌ازاین اتفاق پزشکی قانونی تأیید کرد که وی در ۱۰ ثانیه‌ اول مرده است.

سید امامی که باهدف خودکشی به سلول رفته است ابتدا رختخواب خود را به‌گونه‌ای مرتب می‌کند که انگار هنوز در جای خود است؛‌ او ابتدا با دو بار ورود و خروج به محل دستشویی مطمئن می‌شود که کسی بر او نظارت نمی‌کند و در این موقعیت لباس خود را خارج و به‌صورت طنابی برای دار زدن آماده می‌کند و وارد دستشویی می‌شود و دیگر خارج نمی‌شود و با توجه به صحنه‌سازی در سلول که گویی یک نفر در رختخواب خوابیده است، کسی تا صبح متوجه خودکشی او نمی‌شود.

برخی از کارشناسان معتقدند که مرگ وی به نفع سرویس‌های اطلاعاتی خارج از کشور بوده است اما به‌هرحال باوجود خودکشی یکی از مهره‌های اصلی این تیم جاسوسی پیشرفته در زندان به دلیل حجم گسترده و مهم اعترافات جاسوس‌های بازداشت‌شده در این پرونده بر ضد سیدامامی، لایه‌های جدیدی از پرونده «نفوذ محیط زیستی» در روزهای آینده مشخص خواهد شد.

 

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.