اظهارات سرلشکر باقری درباره همه‌پرسی اقلیم کردستان دقیق بود/انتظار زیادی از حاکمیت ترامپ وجود ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: سخنان سرلشکر باقری درباره همه‌پرسی اقلیم دقیق و به جا بوده و مشکلی در این خصوص وجود نخواهد داشت.

کد خبر : 27327
تاریخ انتشار : دوشنبه 30 مرداد 1396 - 10:28

 به گزارش پایگاه خبری ججین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ،   بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز ( دوشنبه) در نشست خبری امروز خود با تبریک دولت جدید و آرزوی موفقیت برای دولت و وزرای جدید درباره ادعای وزیر پیشمرگه کردستان درباره اظهارات سرلشکر باقری که گفته است سخنان وی دخالت روشن در کار اقلیم کردستان است و به جز مردم کردستان هیچ کسی حق صحبت کردن در این خصوص را ندارد، اظهار داشت: همه آزادند در این باره صحبت کنند مواضع ما درمورد همه پرسی کردستان و درمورد تمامیت ارضی عراق روشن است. صحبت‌های سرلشکر باقری صحبت‌های به جایی بوده و مشکلی در این باره وجود نخواهد داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سفر ظریف به افغانستان و تعویق سفر هیئت ایرانی به کابل گفت: درباره زمان اظهار نظرهایی می‌شود، ولی همیشه پیش‌بینی‌ها در مورد این زمان مشخص درست انجام نمی‌شود به هرحال کارهای کارشناسی به طول انجامیده اما این موضوع در دستور کار دو کشور قرار دارد امیدواریم تاریخ این دیدارها نهایی شود و نشست‌های گروه‌های پنج گانه ادامه یابد.

وی درباره حادثه نژادپرستی در آمریکا و موضع ترامپ در قبال آن، بیان داشت: مواضع دولت جدید آمریکا و استانداردهای دو گانه‌ای که در حاکمیت این کشور وجود دارد کاملا مشخص است، بروز چنین حوادثی سیاست‌های دوگانه آمریکا در اقصی نقاط جهان را نشان می‌دهد و چیز عجیب و جدیدی نیست البته انتظار از حاکمیت ترامپ همین است.

قاسمی درباره اقدام عملی وزارت امورخارجه دولت دوازدهم برای مقابله با اقدامات ضد برجامی امریکا، گفت: همانطور که رئیس جمهوری و وزیر در سخنان روزهای اخیرشان مطرح کردند، یکی از اهداف و ویژگی‌هایی که در دولت جدید خواهیم داشت بحث حمایت و حفاظت از برجام و دستاوردهای آن به طرق مختلف است.

سخنگوی وزارت امورخارجه افزود: با توجه به اینکه برجام یک بحث بین‌المللی و چندجانبه است و تعداد زیادی از کشورها حامی این تفاهم هستند، فکر می‌کنم در یک اجماع فراگیر بتوانیم از دستاوردهای برجام استفاده‌های لازم را ببریم.

قاسمی با اشاره به سفر سرلشکر باقری به ترکیه و بازتاب آن در رسانه‌های خارجی گفت: به لحاظ اینکه در ۴۰ سال گذشته در این سطح تبادل نداشتیم که به دعوت همتای ترک صورت گرفت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: استقبال بسیار خوب، مذاکرات مهم و تعیین کننده‌ای بین دو کشور انجام شد، سرلشکر باقری دیدار سازنده و مثبتی با رئیس جمهوری ترکیه و سایر مقامات دفاعی و همتای خود داشتند.

وی افزود: درباره این سفر باید کمتر صحبت کرد و صبر کنیم تا در آ‌ینده بتوانیم شاهد آثار مثبت آن در روابط دو جانبه در حوزه مسائل منطقه‌ای باشیم.

قاسمی تأکید کرد: سفر سرلشکر باقری به ترکیه سفری موفق و بی‌نظیر بود و قرار است این سفرها ادامه یابد و امیدواریم در آینده نه چندان دور در تهران شاهد ادامه گفتگوها باشیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: این سفر می‌تواند علاوه بر بحث ارتقا و تعمیق روابط دو جانبه در حوزه همکاری‌های بین‌المللی، کمکی هم به ثبات منطقه داشته باشد.

قاسمی ادامه داد: این سفرها در برهه‌هایی خاص، بر اساس نوع روند و روابط دو کشور انجام می‌گیرد و چنین سفری در این سطح نشان می‌دهد که روابط دو کشور از فاز مشخص به فاز دیگری وارد شده و می‌توانیم در حوزه دفاعی هم انواع همکاری‌ها و گفتگوها را ادامه دهیم.

وی افزود: این سفر یک جهش و گام تکاملی در روند روابط فی‌مابین ایران و ترکیه بود که آن را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم به نفع مردم دو کشور و کمک به صلح و ثبات در مجموعه بحران زده منطقه ما باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در آغاز کار دولت یازدهم گفته شد که اعتبار گذرنامه ایرانی بر می‌گردد اما چنین اتفاقی رخ نداد در روزهای اخیر هم قطر به ۸۰ کشور ویزای فرودگاهی اختصاص داد که نام کشور ما در این لیست وجود نداشت، طرح وزارت خارجه برای رفع این مشکل چیست؟، بیان داشت: از اساس با این سوال مخالفم و چنین نگاهی را به پاسپورت ایرانی نمی‌پذیرم. اکنون ما در وضعیت بهتری قرار داریم. اطلاعات شما در رابطه با قطر دقیق نیست امروز شهروندان ما تحت شرایطی که قطر مشخص کرده می‌توانند سفر یک ماهه به این کشور داشته باشند البته این ویزا تا ۵ ماه قابل تمدید است امیدوارم در دولت دوازدهم این موضوع به عنوان یکی از مسائل مهم سرگروه کار وزارت خارجه قرار بگیرد و بتوانیم از وضعیت مطلوب‌ تری برخوردار باشیم.

قاسمی در پاسخ به این سوال که در برخی مقاطع شاهد برخورد نامناسب کارکنان سفارتخانه خارجی با اتباع کشورمان بودیم آیا راهکاری اندیشیده‌اید؟، اظهار داشت: برخی سفارتخانه‌ها که مشکلات عدیده‌ای داشتند اکنون رویکردشان را تغییر داده‌اند، سیستم‌های جدید طراحی‌می‌کنند و در تماس مستقیم با بخش کنسولی ما هستند به هر حال امیدواریم هر چه زودتر وضعیت مطلوبتری را در این سفارتخانه‌ها شاهد باشیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره برنامه‌های وزارت امور خارجه در خصوص دیپلماسی اقتصادی در دولت دوازدهم، اظهار داشت: بحث اقتصادی همواره از مباحث جدید و اساسی در وزارت خارجه بوده است با توجه به اولویت‌های جدید، اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم و رسالت جدید در  سیاست خارجی برای وزارت خارجه تصمیم گرفته شد برای هماهنگی بیشتر یک معاونت اقتصادی ایجاد شود.

وی گفت: طی چند ماه اخیر مباحث زیادی در این باره وجود داشته که نهایتا چارچوب آن مورد تصویب قرار گرفت و در هفته های آینده ممکن است شاهد تشکیل این معاونت باشیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی  در ادامه تأکید کرد: وزارت خارجه مسئول تصدی‌گری در حوزه اقتصادی نیست و وزارت خارجه تنها تسهیل‌کننده همکاری‌های خارجی در بخش اقتصادی و بازرگانی خواهد بود.

وی افزود: قرار است نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌هایی که مردم نیاز دارند کمک حال دولت و بخش اقتصادی باشند و در بخش جذب سرمایه خارجی کمک به اعزام نیروی کار و کمک به یافتن زمینه‌های صادرات  غیرنفتی و هماهنگی بین دستگاه‌های اقتصادی و جلوگیری از رقابت‌های شرکت‌های ایرانی در خارج از کشور فعال باشند. این اقدام باید در برهه فعلی و دولت جدید گام مثبت تلقی شود و امیدواریم با تشکیل این معاونت شامل تلاش بیشتر و کمک به دستگاه‌های ذیربط باشیم.

قاسمی درباره تغییر ساختار در وزارت خارجه و تلفیق سه معاونت در این وزارتخانه بیان داشت: با توجه به تجارب چند دهه گذشته و نیاز‌های وزات خارجه و کشور در شرایط جدید و در جهان امروز اولویت‌ها می‌تواند دائم جابه‌جا شوند بنابراین تغییرات بر اساس نیازهایی است که احساس می‌شوند. سه معاونت منطقه‌ای اروپا، آمریکا، آسیا، اقیانوسیه، خاورمیانه و شمال آفریقا جای خود را به معاونت سیاسی خواهند داد که به اتفاق معاونت دیپلماسی اقتصادی مجموعه ادارات کل در حوزه دو جانبه کار می‌کنند را مدیریت خواهند کرد که به شکلی زیر نظر وزیر خواهد بود ولی عملا باید با معاونتهای سیاسی و اقتصادی هماهنگ باشند. معاونت بین‌الملل در جای خود  باقی می‌ماند و احتمالا معاونت حقوقی جدا شود. معاونت کنسولی باقی خواهد ماند و ممکن است تنها نامش تغییر کند و دو مرکز سخنگویی و دیپلماسی عمومی و آموزش هم با تغییرات جزئی به کار خود ادامه خواهند داد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال که با توجه به شروع کار دولت جدید و اولویت‌های سیاست خارجی پیام شما به کشورهای منطقه چیست؟ بیان داشت: پیام ما روشن است. تلاش برای ارتقای روابط با همسایگان و کشورهای پیرامونی و کمک به صلح و ثبات در منطقه از اولویت‌های تعریف شده در وزارت خارجه است. امیدواریم گام‌های بیشتری در این حوزه برداشته شود و تلاش برای حفظ ثبات و امنیت و مبارزه با تروریست از اهداف اساسی ما در دوره جدید است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شانزده − چهار =