اصلاح طلبان و معمای حمایت از همتی
«محمد نعیمی پور» فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به برخی تحلیل ها در مورد احتمال حمایت اصلاح طلبان از «عبدالناصر همتی» گفت: اکثریت اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو از نظر نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان تبعیت خواهند کرد.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از ایرنا، اصولگرایان و اصلاح طلبان به عنوان دو جریان عمده سیاسی کشور وضعیت بسیار متفاوتی در انتخابات امسال دارند. اصولگرایان با تعدد نامزدهای انتخاباتی مواجه هستند. در این میان اینکه تا آخر رقابت ها همه نامزدها باقی بمانند یا اینکه بعد از مناظرات برخی به نفع نامزد اصلی انصراف دهند بحث داغ محافل اصولگرایی است. اما در مقابل اصلاح طلبان با عدم احراز صلاحیت “اسحاق جهانگیری”، “مسعود پزشکیان” و “محمد شریعتمداری” که جزو لیست ۱۴ نفره نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان بودند و از طرف دیگر عدم احراز صلاحیت “علی لاریجانی” که از لحاظ مواضع به اصلاح طلبان نزدیک شده بود و احتمال حمایت اصلاح طلبان از او وجود داشت، دچار سردرگمی شدهاند.
اصلاح طلبان؛ مشارکت غیر فعال یا مشارکت فعال؟
در این شرایط، نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان یا همان جبهه اصلاحات ایران اعلام کرده که در انتخابات پیشرو نامزد ندارد. با این حال برخی معتقدند که اصلاح طلبان باید همانند سال ۹۲ از مساله عدم احراز صلاحیت ها و شکست در عبور نامزد ها از مسیر شورای نگهبان، پیروزی بسازند یا اینکه حداقل بازی جریان رقیب را با حمایت از “محسن مهرعلیزاده” یا “عبدالناصرهمتی” خراب کنند. اگر اصلاح طلبان به این سو حرکت کنند و بخواهند مشارکت فعال در انتخابات داشته باشند به دلیل عضویت همتی در حزب کارگزاران، احتمال حمایت بخشی از اصلاح طلبان از همتی بیش از مهرعلیزاده است.
علاوه بر عضویت همتی در حزب کارگزاران، او نسبت به مهر علیزاده امکان پیروزی و رشد رای بیشتری دارد و هم اینکه به مسایل اقتصادی مسلط است و این مساله قدرت مانور او در مناظرات را افزایش می دهد. نکته مهم در امکان تغییر استراتژی اصلاح طلبان آخرین نظرسنجی مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران یا همان ایسپا است که بر اساس اعلام این مرکز افکار سنجی حدود یازده میلیون از ۲۲ میلیون رای احتمالی در انتخابات رای سرگردان است. در واقع آرای مردد بیش از آرای نامزد پیشتاز است. این امر به معنای افزایش احتمال شکست نامزد پیشتاز در صورت بروز یک نامزد قدر و توانمند در مناطرات است.
با همه این توصیفات، اما حمایت اصلاح طلبان از همتی هم دچار چالش های مختلفی است. ایرنا در گفتگو با “محمد نعیمی پور” فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو حزب اتحاد ملت که قبل از اعلام نتایج احراز صلاحیت ها ،یکی از مسوولان ارشد ستاد جهانگیری بود، این مساله و بحث مشارکت مردم در انتخابات را واکاوی کرده است که در ادامه آن را می خوانید:
تفکر مخالف جمهوریت در ساختار کشور قدرت گرفته است
محمد نعیمی پور در پاسخ به این سوال که مشارکت نکردن مردم در انتخابات چه تبعاتی میتواند داشته باشد، گفت: نظرسنجی ها در حال حاضر نشان می دهد که مشارکت زیر ۴۰ درصد است. البته برای قضاوت نهایی در مورد میزان مشارکت مردم باید صبر کنیم.
وی افزود: مشارکت حداقلی در انتخابات به مصلحت کشور نیست و این امر به معنای کنار گذاشتن مولفه قدرتی است که تا کنون نظام به آن تکیه داده بود. مشارکت مردم مقوم مقبولیت نظام بود. بدون حضور مردم نظام دچار ضعف های اساسی خواهد شد. اگر در انتخابات جمهوری اسلامی مردم مشارکت نمی کردند ما در عرصه داخلی و خارجی هیچ دستاوردی نداشتیم. به عنوان مثال همین برجام بدون مشارکت مردم در انتخابات به دست نمی آمد.
وی در مورد دلایل افزایش تنگ نظری ها در انتخابات پیش رو هم گفت: بنده معتقدم که جریان فکری در نظام جمهوری اسلامی به وجود آمد و قوی شد که اعتقادی به جمهوریت نداشته و ندارد. این امر البته بر خلاف مشی امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری است. این جریان فکری چندان با جمهوریت نظام خود را سازگار نمی بیند. و یک نوع حکومت فارغ از نقش مردم برای این جریان فکری مقبول است. و اساسا” حضور مردم برای این جریان فکری ثانوی بوده، یعنی اگر مردم مشارکت داشته باشند وضعیت بهتری است ولی اگر مشارکت نداشته باشند خللی به نظام وارد نمی شود. مردم تشخیص داده اند که ولی کیست و پیرو او هستند. این تفکر برخی افراد و نهادها را تحث تاثیر قرار داده است.
تعیمی پور افزود: تاکنون حضور جریان های حامی جمهوریت مانند جریان اصلاحات موجب شد که این گروه موفق نشود نظر خود را تثبیت کند اما در حال حاضر جمع بندی این جریان این است که خطر نکنند و انتخاباتی برگزار کنند که گزینه مورد نظرشان به قدرت برسد که در این حالت حضور مردم اهمیتی ندارد.
اکثریت اصلاح طلبان از نظر نهاد اجماع ساز در زمینه انتخابات تبعیت می کنند
وی در مورد استراتژی اصلاح طلبان بعد از اعلام نتایج بررسی صلاحیت ها توسط شورای نگهبان و اینکه آیا امکان دارد اصلاح طلبان از همتی حمایت کنند هم بیان داشت: اکثریت غالب اصلاح طلبان از جبهه اصلاحات ایران تبعیت می کنند و این جبهه هم اعلام کرده است کاندیدایی ندارد. شخصی مانند همتی مد نظر جریان غالب نیست. از سوی دیگه اینکه شورای نگبان اشخاصی مانند همتی را نماد اصلاح طلبی بداند موجب نارضایتی اصلاح طلبان شده است. در ضمن اصلاح طلبان معتقدند که حتی اگر این گزینه ها رای بیاورند توان اداره کشور را نخواهند داشت. بنابراین استراتژی اصلاح طلبان حمایت از همتی نیست.
برچسب ها :اصلاح طلبان ، ججین ، همتی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰