اسفنج ها؛ جاندارانی مفید برای اکوسیستم اقیانوس ها

از آبهای نروژ در سراسر مدار قطبی تا قطب شمال سفر می کنیم و با تحقیقات اکتشافی بین المللی درباره اسفنج ها، جاندارانی ساده همراه می شویم که نقش بسیار مهمی در اکوسیستم اقیانوس بازی می کند.

کد خبر : 29071
تاریخ انتشار : دوشنبه 6 شهریور 1396 - 12:58

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از یورو نیوز، جی او سارس، یکی از پیشرفته ترین کشتی های تحقیقاتی در نوع خود است. این کشتی برای سه هفته خانه دانشمندانی است که در یک پروژه مطالعاتی به بررسی اسفنج ها در عمق دریا می پردازند. یک ربات (ROV) با کنترل از راه دور کیلومترها در اعماق دریا پایین میرود و نمونه های اسفنج ها را جمع آوری می کند.

هانس تور رپ، مدیر هماهنگی این پروژه می گوید: «ما درباره اسفنج های عمق کم دانش نسبتا خوبی داریم. مثلا درباره اکوسیستم صخره های مرجانی.
اما هنوز نمی دانیم که اسفنج های عمق زیاد را کجا پیدا کنیم. تنوع آنها چگونه است و خیلی چیزهای دیگر. حتی عملکرد زیستی شان هم تقریبا برایمان ناشناخته است.»

کار در این کشتی شبانه روزی است. هنگامی که ربات (ROV) از عمق آب باز می گردد، دانشمندان بلافاصله کار بررسی نمونه های جدید را در آزمایشگاه آغاز می کنند. برخی از این جانداران برای مطالعات بعدی نگهداری می شوند. اسفنج ها ترکیبات شیمیایی تولید می کنند که می تواند در صنعت لوازم آرایشی و دارو مورد استفاده قرار بگیرد.

واسیلیکی کوتسووی، زیست شناس دریایی از موزه تاریخ طبیعی لندن می گوید: «در مورد بسیاری از گونه ها مشخص شده که ترکیبات شیمیایی تولید شده ضد باکتری یا ضد سرطان هستند. اما در این گونه از اسفنج ها هیچ چیزی نمی دانیم و برای همین دوست داریم آنها را مطالعه کنیم.»

اسفنج های باقیمانده از تحقیقات آزمایشگاه در آکواریوم زنده نگاه داشته می شوند تا روند تغذیه آنها مطالعه شود. این گونه ها با فیلتر کردن آب دریا مواد غذایی خود را دریافت می کنند. آنها ضایعات را بازیافت و برای موجودات دریایی دیگر مواد مغذی ارزشمندی تولید می کنند. این آزمایش به دانشمندان نشان خواهد داد که چه باکتریها و آلاینده هایی توسط این اسفنجها فیلتر می شوند.

مارتین بارت، زیست شناس دریایی از دانشگاه آمستردام می گوید: «این نشان می دهد که اسفنج ها چقدر برای اقیانوس اهمیت دارند. زیرا اگر بفهمیم که آنها چه چیز را از آب حذف می کنند می توانیم دریابیم که در صورت نبودن اسفنج ها و تمیز نکردن آب توسط آنها چه ضایعاتی در آب اقیانوس باقی می ماند.

 

این پروژه در روزهای اول کار خود چندین گونه جدید اسفنج کشف کرده است. تا کنون ۸ هزار گونه از این موجودات دریایی از اسفنجهای چند سانتیمتری تا گونه های چندین متری آن کشف شده اند. اما دو برابر این مقدار هنوز ناشناخته باقی مانده است.

هانس توره رپ، محقق تنوع زیستی از دانشگاه برگن در اینباره می گوید: «پروژه ما بر آبهای اطلس شمالی متمرکز شده است که اقیانوسی بزرگ است. اما نه در مقابل تمامی آبهای زمین. ما با وجود این همه تلاش، تنها نوک کوه یخ را می بنیم. بنابراین علوم پایه بسیاری باید شریک کار ما شوند که وقت و هزینه زیادی خواهد برد اما در نهایت باید انجام شود.»

اسفنج ها بیش از ۵۰۰ هزار سال در عمق اقیانوسها زندگی کرده اند. بهترین راه برای درک این موجودات شکننده، محافظت از آنها در سالهای پیش رو خواهد بود.

 

Image result for ‫اسفنج دریایی‬‎

 

 


 

telegram.me/jajinnews

 

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج × پنج =