ارتقا سلامت با یک رژیم غذایی قلیایی
مفهوم اصلی در پس یک رژیم غذایی قلیایی این است که برخی مواد غذایی پس از گوارش میتوانند محصولات جانبی اسیدی در بدن شما تولید کنند.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، شما میتوانید اثرات سلامت منفی این اسیدها را با محدود کردن مواد غذایی تولیدکننده اسید در رژیم غذایی خود و مصرف مواد غذایی که بدن را قلیایی میسازند، کاهش دهید.فواید یک رژیم غذایی قلیایی روبه افزایش هستند. پژوهشها نشان دادهاند که مصرف هرچه بیشتر مواد غذایی قلیایی میتواند: به سود سلامت استخوانها باشد، تحلیل عضلات را کاهش دهد، بیماریها مزمن، مانند فشار خون بالا و سکته مغزی را کاهش دهد، سلامت قلبیوعروقی را بهبود ببخشد، حافظه و شناخت را تقویت کند و شاید بهتر از همه این که، مواد غذایی قلیایی اغلب ارزان و دسترسی به آنها آسان است.حفظ pH خون در محدوده ۷.۴ برای بقای انسان اهمیت دارد. بر اساس مقیاس pH، این محدوده اندکی قلیایی است. یکی از بهترین روشهایی که بدن انسان pH درونی خود را حفظ میکند از طریق کلیهها است. این اندامها هرگونه اسید اضافی در بدن ما را پالایش کرده و از طریق ادرار دفع میکنند.مشکل زمانی آغاز میشود که بیش از اندازه مواد غذایی اسیدساز مصرف میکنیم. کلیهها نمیتوانند همگام با ضایعات اسیدی ناشی از این مواد غذایی به فعالیت خود ادامه دهند، که موجب تجمع اسید در بافتهای بدن ما میشود.مطالعات نشان دادهاند که اگر این اضافه بار اسیدی حالت مزمن به خود بگیرد، این شرایط میتواند به مشکلات سلامت مختلفی منجر شود. برخی از این مشکلات شامل سنگهای کلیه، کاهش تراکم استخوان، انحطاط عضلانی، و یک پیوند احتمالی با آرتریت، دیابت و سرطان میشوند.
گروههای غذایی قلیایی
توصیه شده است که ۸۰درصد رژیم غذایی از مواد غذایی قلیایی تشکیل شود. ۲۰درصد باقمیانده میتواند از مواد غذایی خنثی یا اسیدی تشکیل شود، اما باید آنها در حالت حداقلی نگه داشته شوند.در صورت امکان همواره مواد غذایی تازه و ارگانیک را انتخاب کنید. بخشی مهم از یک رژیم غذایی قلیایی دریافت مواد معدنی کافی برای کمک به بدن در خنثیسازی ضایعات اسیدی است. مواد غذایی ارگانیک اغلب نشان دادهاند که حاوی محتوای مواد مغذی بیشتر نسبت به مواد غذایی غیر ارگانیک هستند. بر همین اساس، از دریافت بیشترین میزان مواد معدنی اطمینان حاصل میشود.
سبزیجات
تمام سبزیجات قلیایی هستند. اگر تنها سبزیجات بیشتری مصرف کنید، در مسیر درست برای یک رژیم غذایی قلیاییتر حرکت خواهید کرد.بهتر است سبزیجات در حالتی که کمترین پردازش روی آنها صورت گرفته است، مصرف شوند. سبزیجات خام و بخارپز بهترین گزینهها هستند. روغنپزی عمیق یا تهیه کیک، مانند کیک هویج، گزینههای خوبی نیستند.بهطور ویژه، تمام انواع جلبکهای دریایی قلیایی هستند. سبزیجات برگدار مانند اسفناج، جعفری، کیل و شاهی آبی نیز در زمره بهترین گزینهها قرار دارند.این شامل چایهای گیاهی و آب سبزیجات تاره نیز میشود.
میوهها
بیشتر میوهها نیز قلیایی هستند. در این میان، چند استثنا مانند بلوبری، کرنبری، و آلو وجود دارند. این میوهها نشان دادهاند که حالتی اسیدی ایجاد میکنند.توصیه شده است میوهها خام و نه بهصورت پخته، پاستوریزه، یا فرآوری شده مصرف شوند. این بهدلیل آن است که پختن میتواند موجب از بین رفتن برخی ویتامینها، مانند ویتامین C، شود.برخی از بهترین میوههای قلیایی شامل ملون، لیمو ترش، خرما، انجیر و کشمش میشوند. آبمیوه و اسموتیهای تازه نیز گزینههای خوبی هستند.حتی سرکه سیب نیز بهعنوان مادهای قلیاییساز ردهبندی میشود، که میتواند گیجکننده باشد، زیرا سرکه آشکارا بسیار اسیدی است. قلیایی یا اسیدی بودن یک ماده غذایی باید بر اساس مقدار ضایعات اسیدی که هنگام گوارش آن تولید میشود، مشخص شود. در حقیقت، بدن شما تحت تاثیر این مواد شیمیایی زاید و نه اسیدیته یک ماده غذایی قرار میگیرد.
دانهها و مغزهای خوراکی
بادام، شاه بلوط، چیا و کنجد همگی قلیایی هستند. در شرایطی که بیشتر مغزها و دانههای خوراکی دیگر کمی اسیدی محسوب میشوند.هر مغز یا دانه خوراکی در صورتی که پیش از مصرف خیس خورده و جوانه بزند، هرچه بیشتر حالت قلیایی به خود میگیرد.مغزهای خوراکی پردازش شده و روغن دانهها خنثی در نظر گرفته میشوند، از اینرو مصرف آنها باید کم باشد. این شامل روغنهایی مانند بادام، آفتابگردان، کانولا یا کنجد میشود. هر روغنی میتواند نسبتا سریع فاسد شود، از اینرو توصیه شده است که تا حد امکان همواره روغنهای تازه، استخراج شده بدون استفاده از گرما و پردازش نشده خریداری شوند.
از چه مواد غذایی باید پرهیز کرد؟
گروههای غذایی که بیشترین اثر اسیدی را روی بدن نشان دادهاند عمدتا منشا حیوانی دارند. اسیدیترین گروه غذایی گوشت قرمز است. ماهی اندکی بهتر از دیگر گوشتهای حیوانی است، اما همچنان بسیار اسیدی محسوب میشود.محصولات لبنی و تخممرغ نیز اسیدی هستند. شیر «بز» کمترین اثر اسیدیی را دارد، در شرایطی که پنیرهای سخت بیشترین اثر را دارند.آخرین و شاید اسیدیترین گروه غذایی شامل شیرین کنندههای مصنوعی میشود. شکر پردازش شده سفید با اختلاف بسیار بدترین گزینه است، اما عسل، شیره قند و شربت افرا نیز تا حدودی اسیدی هستند.باید به این نکته توجه داشته باشید که یک رژیم غذایی قلیایی درباره یافتن تعادلی سالم برای آنچه مصرف میکنید، است. از اینرو، نیازی نیست رژیمی سخت و شدید که در آن تمام مواد غذایی اسیدی حذف شدهاند را دنبال کنید.
برچسب ها :تغذیه ، ججین ، رژیم غذایی قلیایی ، سلامت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰