اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر/ درخشش “خورشید”، “شنای پروانه” و “روز صفر”

بهترین‌های سینمای ایران در ایستگاه پایانی سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر مشخص شدند.

کد خبر : 112315
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، امروز انقلاب اسلامی چهل‌‌ویک‌ساله شد و قطار سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر هم به سرانجام راه رسید. ساعت ۱۸:۳۰ محمدرضا شهیدی‌فرد برای چندمین بار متوالی پشت تریبون اجرای این مراسم رفت. مجری کم‌کار و بدون حاشیه‌ای که نه در تلویزیون برنامه‌ای دارد و نه در دیگر محافل عمومی ظاهر می‌شود. سال‌هایی که شهیدی‌فر مجری بوده، مراسم اختتامیه بدون جنجال و حاشیه در حوزه اجرا به پایان رسیده است. جشنواره سی و هشتم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی و جمعی از اهالی سینما در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

امشب برگزیدگان جشنواره فجر در حالی معرفی می‌شوند که بعد از اعلام نامزدها واکنش‌های متعددی را شاهد بودیم، مثلاً جواد عزتی که امسال با پنج فیلم در جشنواره حضور داشت، اولین نفری بود که به فهرست نامزدها اعتراض کرد. او که نامش در جمع نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد قرار نگرفته در صفحه شخصی‌اش در اینستاگرام نوشت: “کار خوبه خدا درست کنه؛ سلطان محمود خر کیه؟”، این جمله یکی از دیالوگ‌های فیلم «شنای پروانه» است. عزتی امیدوار بود برای بازی در این فیلم نامزد شود، یا غیبت ابراهیم حاتمی‌کیا در جمع نامزدهای هر سه رشته اصلی بهترین فیلم، فیلمنامه و کارگردان شگفتی بسیاری از رسانه‌ها را در پی داشت.

با همه این تفاسیر قرار است از بین نامزدهایی که دبیر جشنواره فیلم فجر شب گذشته اعلام کرده برگزیدگان معرفی شوند تا بهترین‌ها در جلوه‌های بصری، جلوه‌های ویژه میدانی، چهره‌پردازی، طراحی لباس، طراحی صحنه، صدابردار، صداگذاری، موسیقی متن، تدوین، بازیگر مکمل مرد، بازیگر مکمل زن، بازیگر نقش اول مرد، نقش اول زن، فیلمنامه، کارگردانی، فیلم سودای سیمرغ و فیلم بخش نگاه نو برای سی و هفتمین سال سینمای ایران جوایز و سیمرغ‌های خودشان را بگیرند.

قبل از رفتن شهیدی‌فر و به صدا درآمدن زنگ آغاز اختتامیه سی و هشتم، کلیپی از ۴۱ساله شدن انقلاب اسلامی و مجاهدت‌های مردم نمایش داده شد. تصاویری از حضور امام خمینی(ره) در فرودگاه مهرآباد و ابراز علاقه وافر مردم ایران اسلامی نسبت به رهبر کبیر انقلاب اسلامی؛ در این کلیپ موسیقی با صدای مرحوم استاد محمد نوری پخش شد.

شهیدی‌فر صحبتهایش را با اشاره‌ای به حوادث ماه‌های اخیر شهرهای کشور شروع کرد و از لزوم وحدت و همدلی مردم کنار سینما گفت.

وی با یادآوری تشکیک برخی از هنرمندان نسبت به جشنواره گفت: آنچه اتفاق افتاد این بود که عموم هنرمندان به این تصمیم رسیدند که در جشنواره حاضر شوند؛ همه آمدند و کنار مردم و سینما بودند به‌غیر از یکی دو نفر که به تشخیص‌شان احترام می‌گزاریم.

ابراهیم حاتمی‌کیا در فیلم خودش به خروج مردمی اشاره کرد که اعتراض داشتند. سعید ملکان با “روز صفر” از مسئله مهم امنیت ملی و مجید مجیدی با “خورشید” یادآوری کرد که نکند درگیر گنج‌های جعلی و پوشالی شوند و حواس‌شان از خاک و میهن و این گنج غنی ارزش‌ها و آرمان‌ها فاصله بگیرند و این حرف‌های مهم را با کاراکترهای نوجوان گفتند. فیلم‌های دیگری هم در رنگین‌کمان سینمای ایران نقش بستند تا دغدغه‌ها و حرف‌های ملت ایران را در قالب های نمایشی و سینما به گوش مسئولین برسانند. امیدوارم که امشب شب خوبی باشد و بتوانیم کنار همدیگر از امید و امیدآفرینی و دغدغه‌مندی حرف بزنیم.

*دبیر جشنواره فجر اولین سخنران اختتامیه

بعد از مرور برنامه‌ها و اتفاقات جشنواره فیلم فجر، فرآیند انتخاب فیلم‌ها تا مراحل ساخت سیمرغ بلورین و دیگر برنامه‌های جشنواره، مجری اختتامیه به نام ابراهیم داروغه‌زاده اشاره کرد که برای سخنرانی پشت تریبون حاضر شود؛ دبیری که برای سومین سال پیاپی دبیری جشنواره فیلم فجر را به‌عهده دارد.

داروغه‌زاده تأکید کرد: به‌نیابت از جامعه سینما برای خانواده‌های داغدار حوادث اخیر صبر آرزو می‌کنم.

وی به نمایش سلایق مختلف فیلم‌سازی در جشنواره فجر اشاره کرد و گفت: جشنواره راهی است برای اینکه کنار هم باشیم و در عین سلایق مختلف سینماگران تلاش می‌کنند تا مسائل مختلف فرهنگی و اجتماعی را بیان کنند. اگر این مهم به‌درستی رخ دهد توسعه کنار همدلی رخ خواهد داد.

وی افزود: جشنواره این امکان را فراهم می کند تا اعضای این خانواده بزرگ سینمایی همدیگر را بهتر ببیند. این رویداد بزرگ فرهنگی باعث می شود تا مردم در این آئین در کنار هم باشند و شکاف های اجتماعی را ترمیم کنیم. با سینما و جشنواره می توانیم در کنار هم بودن را تجربه کنیم و به سوی آینده ای بهتر حرکت کنیم.

دبیر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، افزود: برگزاری اختتامیه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر همراه با پیروزی ۴۱ سالگی انقلاب را تبریک می گویم.

بعد از صحبت های دبیر جشنواره فیلم فجر کلیپی از فیلم های اکران شده در جشنواره فیلم فجر نمایش داده شد؛ در این کلیپ تلاش شده بود تا صحنه های جذاب و سینمایی نمایش داده شود.

**تقسیم سیمرغ های تبلیغات سینمای ایران

جوایز اختتامیه با اهدای سیمرغ های بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران شروع شد که محمد روح الامین، امیر خاقانی و حبیب مجیدی داوران این بخش بودند. البته از این میان مجیدی به علت سفر نتوانست حاضر شود.

*اولین سیمرغ جشنواره؛ عکس سینما

محمد روح الامین سیمرغ عکس سینمای ایران را به مریم تخت کشیان برای فیلم “غلامرضا تختی” اهدا کرد و او اولین سیمرغ جشنواره سی و هشتم را به خودش اختصاص داد.

*بهترین پوستر سینما

سیمرغ بلورین بهترین پوستر به محمد تقی پور برای فیلم “۲۳ نفر” اهدا شد.

*بهترین آنونس سینما

امید میرزایی به خاطر ساخت آنونس فیلم سینمایی “شاه کش” سیمرغ بلورین جشنواره سی و هشتم را از آن خود کرد.

*بهترین های سینما در بخش فیلم های نگاه نو، مستند و کوتاه

داوران فیلم های بخش نگاه نو، مستند و کوتاه روی جایگاه حاضر شدند تا جوایز و سیمرغ های این بخش اهدا شود؛ شخصیت هایی همچون مهدی جعفری کارگردان، روح الله حجازی کارگردان، مصطفی رزاق کریمی مستندساز، فرشته طائر پور کارگردان و هادی مقدم دوست نویسنده و کارگردان.

واکنش داور جشنواره به قهری های سینما فرشته طائرپور به نمایندگی از هیئت داوران در پشت تریبون قرار گرفت و گفت: سلام می کنم به کسانی که نیامدند اما می دانم که سینما را دوست دارند و با مردمند. نکته مهم حرفم برای این است که فیلمسازی از سر بی اعتنایی به مشکلات اجتماعی نیست بلکه از سر اعتنا به آینده ایران و جوانان آن است که از راه رسیده اند و الان به احترام آنان اینجا ایستاده ایم.

وی به سخنان برنده نقش اول اسکار اشاره کرد و افزود: همه ما عشقی مشترک داریم که سینما است. فکر می کنم که بهترین هدیه من این است که حرفهایی را بزنم که دیگران نمی توانند بزنند. ای کاش هنرمندان سینما وقتی حرف می زنند نیت خیرخواهانه داشته باشند که البته دارند. از نظر ما همه این ۱۰ فیلم لایق جایزه اند. همه سینماگران دانش کافی را دارند.

طائرپور تاکید کرد: توقع داریم که مسئولین سینمایی آئین نامه ها را وحی منزل ندانند و تغییراتی در آن ها داشته باشیم. فیلم ها را مورد بررسی قرار دادیم و نه فیلمسازان را! با هم باشیم و همدل و همراه؛ این امیدآفرینی و همدلی را به رخ همه بکشیم. فیلم کوتاه “دابر” جایزه گرفت روح الله حجازی سیمرغ بلورین فیلم کوتاه داستانی را به “دابر” و کارگردانش سعید نجاتی اهدا شد.

کارگردان “دابر” بعد از دریافت سیمرغ بلورین فیلم کوتاه داستانی گفت: ما نشست خبری نداشتیم برای همین می گویم که فکر نمی کردم این فیلم دیده شود. این جایزه متعلق به همه بچه ها است و باید آن ها را در جشنواره ها دید نه اینکه در انتهای سالن جا بدهند.

وی اسامی فیلمسازان کوتاه را برای اهمیت و روشن کردن جایگاه آنان گفت که شامل زیادی از فیلمسازان کوتاه بود که امروز سینماگرانی در عرصه بلند سینمایی اند.

وی جایزه خودش را به خاطر حمایت های انجمن سینمای جوان به صادق موسوی رئیس انجمن سینمای جوان اهدا کرد.

* یکی از نکات حاشیه ای جالب این جشنواره این است که پلاک طلایی کوچکی در کنار سیمرغ اهدا می شود.

*بهترین مستند بلند جشنواره فجر

در بخش جوایز بهترین مستند، طائرپور سیمرغ بلورین بهترین مستند بلند را به “جایی برای فرشته ها نیست” به کارگردانی سام کلانتری اهدا کرد.

کلانتری کارگردان این مستند گفت: در دوره بیست و هفتم فیلم فجر من در گروه برنامه ریزی بودم و کار من این بود که زنگ بزنم و بگویم که شما کاندید شده اید؛ کسی به من گفت که باید برای رسیدن به جایگاه بالا تلاش و امید داشته باشی؛ من هم راه تلاش و امید ار انتخاب کردم. ما هنرمندان وظیفه مان این است که امید را به مردم منتقل کنیم.

*واکنش قابل توجه تهیه کننده بهترین مستند جشنواره فجر

شکیبانیا تهیه کننده این مستند گفت: پرسش های زیادی وجود دارند که بی جوابند و باید جواب های آنان داده شود. خیلی از کسانی که نیامدند برای همدردی بوده و البته این سوگواری عجیب ترین سوگواری جهان است. امیدوارم روزی به ما جواب بدهند این نوع همدردی از کجا آمده است.

*”روز صفر” بهترین فیلم نگاه نو

در بخش بهترین فیلم نگاه نو (فیلم اولی ها)، هادی مقدم دوست اعلام کرد که “روز صفر” بهترین فیلم نگاه نو سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر است. اما سعید ملکان کارگردانش هنوز به مراسم نرسیده بود تا سیمرغش را دریافت کند. قرار شد جایزه او بعد از رسیدنش به مراسم، اهدا شود.

در ادامه کلیپ دیگری درباره اتفاقات و تلاش های دست اندرکاران جشنواره فیلم فجر با موسیقی فیلم “روز صفر” نمایش داده شد.

*شهردار تهران دومین سخنران اختتامیه جشنواره

شهیدی فر بعد از این بخش به توضیحاتی درباره همکاری شهرداری تهران با جشنواره فیلم فجر اشاره کرد که بخشی از پرداخت هزینه هایی که قرار بوده برای جشنواره توسط شهرداری تامین شود باقی مانده که تا یکی دو روز دیگر اتفاق خواهد افتاد.

حناچی در ابتدای سخنانش به ۴۱ ساله شدن انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: در کنار جشن بلوغ انقلاب اسلامی باید از شهید حاج قاسم سلیمانی و جان باختگان حادثه هواپیمای اکراینی یاد کنیم. وی ملت ایران را ملتی تاریخی و هنری و فرهنگی معرفی کرد و آن را قطعه کوچکی از خمسه نظامی درباره تاریخچه فرهنگی و اجتماعی مردم ایران دانست.

وی در ادامه ضمن ابراز خوشنودی از همراهی با هنرمندان کشور گفت: ایام انقلاب از این جهت مهم است که مردم در کنار هم با آرمان های مشترک حضور دارند. ما برای ادامه راه به همدلی نیازمندیم. سینمای ما اگر استمرار دارد به دلیل برکت انقلاب اسلامی است. ما به عنوان شهرداری تهران وظیفه خود می دانیم که کمک رسان به هنر باشیم تا این رقابت بهتر از قبل ادامه پیدا کند.

وی افزود: یکی از کارهایی که با همکاری جشنواره پیش برده ایم این بود که قبل از اکران فیلم های جشنواره با نمایش کلیپ هایی درباره حفظ پاکیزگی شهر و تهران آموزش های لازم داده شود. امیدوارم که امسال همکاری های ما در شهرداری تهران با جشنواره سی و هشتم فیلم فجر مقبول واقع شده باشد.

*بزرگداشت فریدون جیرانی؛ مرد سینمای میانه

نوبت به گرامیداشت و تجلیل از سینماگر، هنرمند، مجری و روزنامه نگار سینما رسید.

شهیدی فر درباره شخصیت جیرانی از منظرهای گوناگون کارگردانی، ژورنالیسم سینمایی، نویسندگی و… صحبت کرد. بعد از این بخش کلیپی درباره زندگی سینمایی فریدون جیرانی پخش شد. غلامرضا موسوی و مهدی صباغ زاده برای تجلیل از فریون جیرانی روی جایگاه حاضر شدند.

*سینما را با “جیرانی” جدی گرفتیم

موسوی تهیه کننده سینما درباره شخصیت جیرانی گفت که درباره او حرف زدن سهل و ممتنع و حتی سخت است؛ چرا که او در رشته های مختلف کار کرده و در همه آن ها کارنامه ای بلامنازع دارد. بدون تعارف وقتی بخواهیم صدایش کنیم او را استاد نام می بریم. او نه فقط سینماگری خوب بلکه انسانی شکیبا و دوست داشتنی است.

موسوی تاکید کرد: جیرانی ویروس سینمایی را در مشهد منتشر کرد. جدیت و دقت او در کار سینما باعث شد ما سینما را جدی بگیریم. همه فیلم ها را می دید از هندی و فیلمفارسی تا … که شاید ما به تماشایشان نمی نشستیم.

وی افزود: به نظر من از خصوصیات خوب فریدون جیرانی می توان به این نکته اشاره کرد که او معلم بسیار خوبی است و در بسیاری از آموزشگاه ها رفته و شرکت کرده است. همچنین روزنامه نگار بسیار خوبی هم هست. زمانی که سردبیر هفته نامه سینما بودم اظهار لطف کرد و با اینکه جایگاه بالاتری نسبت به من داشت معاون سردبیر شد.

این تهیه کننده سینما تصریح کرد: او فیلمساز سینمای میانه است و همه از آثارش لذت می برند. چون “جیرانی” تئاتر را می شناخت هنرمندان فیلمش بهترین بازی را ارائه می دادند. در برخی از فیلم های او هم مردان و هم زنان جایزه گرفته اند. از دبیر جشنواره و مدیران تشکر می کنم که این مراسم را برای او برگزار کردند. او را باید استاد سینما و فیلسوف سینما نامید. بیاییم او را تشویق کنیم و از سر کلاه برمیدارم.

صباغ زاده خودش را مدیون جیرانی دانست و گفت: برای جیرانی در وهله او آرزوی سلامتی دارم. من سینما را مدیون جیرانی ام.

در سال ۱۳۴۷ او فیلم کوتاهی ساخته بود که فیلمش را برای ما اکران کرد و همین باعث شد که تا با ایشان سینما را کار کنم. فیلم های او باعث شد که در محافل سیاسی نیز جنجال درست شود این در حالی است که سینمای اجتماعی و فرهنگی ما توسط ایشان در بعد از انقلاب جان تازه گرفت. جیرانی به همراه داروغه زاده روی جایگاه حاضر شد و گفت: از دبیر جشنواره فجر و رئیس سازمان سینمایی تشکر می کنم و ممنونم که یاد من بودید و صحبت هایم را شنیدید.

*سیمرغ ویژه حاج قاسم سلیمانی؛ “آبادان یازده ۶۰”

بعد از بخش کلیپی از شهید حاج قاسم سلیمانی که مقدمه ای برای اهدای این جایزه ویژه بود. شهیدی فر درباره شخصیت فرهنگی و هنری حاج قاسم سلیمانی مطالبی را بیان کرد و از خانواده های شهیدان انقلاب، دفاع مقدس و مدافع حرم نام برد که در این سالن حضور داشتند؛ شخصیت هایی همچون مادر شهیدان خالقی که سه شهید را در راه دفاع از میهن دادند. همسر شهید آتش نشان و همسر شهید جانباز احمد زنگی آبادی یا خانواده شهید شهروز مظفری نیا از شهدای مقاومت که در کنار شهید سلیمانی بودند. البته که قرار بود که خانواده شهید سلیمانی حاضر باشند که به دلیل فراهم نشدن شرایط، به این مراسم نرسیدند.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی، ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره فیلم فجر، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما و همایون اسعدیان رئیس هیئت مدیره خانه سینما برای اهدای جایزه ویژه حاج قاسم سلیمانی روی جایگاه حاضر شدند.

سیمرغ “حاج قاسم سلیمانی” به فیلم سینمایی “آبادان یازده ۶۰” اهدا شد و حسن کلامی تهیه کننده آن برای دریافت این سیمرغ روی صحنه اختتامیه جشنواره، حاضر شد.

کلامی ضمن تشکر از عوامل فیلم گفت که این فیلم مقاومت را تقدیم می کنم به سردار مقاومت؛ همان سرداری که از دل وارد می شد نه از در کسی که همه ما را داغدار کرد به یادش هستیم و خواهیم بود.

*سخنرانی وزیر ارشاد؛ ۱۰ روز گفت وگو با زبان سینما

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکبار دیگر جشنواره برپا شد و ما بودیم و سینما! شاید نتواند دنیارا تغییر دهد اما می تواند با گفت و گو فضا و شرایط را عوض کند. این ۱۰ روز، روزهای گفت و گو و لحظات به یاد ماندنی بوده است؛ با هم حرف زدیم به زبان سینما.

وی افزود: جشنواره فرصتی است برای حرف زدن در زمینه های اجتماعی و فرهنگی و… دوربین سینما امکان دور دیدن و عمیق دیدن را بیشتر فراهم می کند. ایرانیان به این نگاه ها و چشم انداز ها نیاز بیشتری دارد و جشنواره فرصتی است برای دیدن و تبادل و نقد و سخن آخر اینکه سینما عشق مردم ایران وجهان است.

صالحی تاکید کرد: در این جشنواره میزبان و میهمان یکی اند هنرمندان و مردم. امروز، روز پایان سینمای فجر است اما چراغ سینما خاموش نشدنی است. سپاس از همه آنانی که چراغ سینما را روشن تر از قبل می کنند.

*اولین سیمرغ “سودای سیمرغ”؛ جلوه های ویژه “خروج”

بعد از سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، کلیپ معرفی داوران جشنواره فیلم فجر نمایش داده شد. نرگس آبیار، به عنوان عضو هیأت داوران، اولین سیمرغ بلورین بهترین جلوه های بصری را اهدا کرد. محمد برادران جلوه های ویژه “خروج” را از آن خود کرد.

برادران ضمن تشکر از داوران گفت که از حاتمی کیا تشکر می کنم جای او بسیار خالی است. ایشان به ما جوانان اعتماد کردند. دوست داشتم که ایشان اینجا بودند تا به چشم های ایشان نگاه کنم. جلوه های بصری این فیلم بسیار سخت و دشوار بود و تلاش کردیم تا این کار بهترین شکل انجام شود. ما همه جوانان سربازان حاج قاسمیم و راه تازه ای را داریم.

از سعید ملکان تشکر می کنم که با تنگه ابوقریب من را وارد سینما کرد.

*سعید راد و اهدای سیمرغ جلوه های ویژه میدانی

سعید راد عضو هیات داوران جشنواره فجر بهترین سیمرغ را به محسن روزبهانی برای فیلم “روز صفر” اهدا کرد.

*سیمرغ بهترین چهره پردازی

رضا پورحسین عضو دیگر هیات داوران روی جایگاه حاضر شد که بهترین چهره پردازی را اهدا کند. سیمرغ بهترین گریم و چهره پردازی به مهرداد میرکیانی چهره پرداز فیلم “خروج” رسید.

*بهترین طراح لباس جشنواره فجر

عباس بلوندی دیگر عضو هیات داوران جایزه بهترین طراحی لباس را به امیر ملک پور برای “روز صفر” اهدا کرد.

*سیمرغ طراح صحنه

سیمرغ بهترین طراحی صحنه به کیوان مقدم برای فیلم “خورشید” اهدا شد.

*سیمرغ بلورین بهترین صدا

جایزه بخش بعدی یعنی صدا در دو بخش صداگذاری و صدابرداری به فیلم “شنای پروانه” رسید که توسط طهماسب صلح جو اهدا شد. مهدی صالح کرمانی صدابردار و آرش قاسمی صداگذار برای فیلم “شنای پروانه” از آن خود کردند.

کرمانی در سخنانی کوتاه گفت که از قاسمی و محمد کارت تشکر می کنم که جریانی جدید در سینما ایجاد کردند و من هم جایزه را به همسرم تقدیم می کنم. قاسمی نیز جایزه خودش را به استادش نجفی تقدیم کرد.

*پوست سیمرغ بهترین موسیقی را گرفت

مازیار میری دیگر عضو هیأت داوران جایزه بهترین موسیقی را به بامداد افشار برای فیلم “پوست” اهدا کرد.

افشار گفت که این جایزه بیشتر جنبه تشویقی داشته چون استادان بزرگی مانند حسین علیزاده در این نامزدهای این بخش بودند. موسیقی این فیلم را مدیون راوی فیلم هستم. این جایزه را تقدیم می کنم به شریک زندگی خودم نیوشا قربانی که مرا در این راه کمک کرد.

*سیمرغ بهترین تدوین جشنواره فجر

سیمرغ بهترین تدوین به اسماعیل علیزاده برای فیلم “شنای پروانه” توسط محمد مهدی عسگرپور اهدا شد.

*سیمرغ بهترین فیلمبرداری

تورج اصلانی دیگر عضو هیأت داوران سیمرغ بهترین فیلمبرداری را به مرتضی نجفی برای فیلم “تومان” اهدا کرد.

نجفی ضمن تشکر از داوران بابت جوان گرایی و تیم فیلمسازی به دیگر نامزدهای فیلمبرداری افتخار کرد.

* سیمرغ نقش مکمل زن

فریدون جیرانی دیگر عضو هیأت داوران سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل زن را به طناز طباطبایی برای فیلم “شنای پروانه” اهدا کرد.

طباطبایی بعد از گرفتن سیمرغ خود گفت: اول خدا را شکر می کنم. آقای صدرعاملی! در سال ۸۳ با فیلم شما وارد سینما شدم و باز هم با فیلم شما جایزه گرفتم. جای جواد عزتی در این برنامه خالی است. از محمد کارت بسیار تشکر می کنم. این سیمرغ حاصل زحمات تیم درجه یک است و به این فیلم افتخار می کنم. همینطور از مجید مجیدی به خاطر حضور در فیلم “خورشید” تشکر می کنم. پدر و مادرم مشوق های اصلی من بودند و من هم این جایزه را به آنان تقدیم می کنم.

*سیمرغ بهترین نقش مکمل مرد

امیر آقایی بهترین بازیگر نقش مکمل مرد مازیار میری جایزه بهترین بازیگر مکمل مرد را به امیرآقایی برای فیلم “شنای پروانه” اهدا کرد.

امیر آقایی بعد از گرفتن سیمرغ خود گفت: خدا را شکر می کنم و از تیم درجه یک آن و رسول صدرعاملی و کارت تشکر می کنم. مقام معنوی جایزه خودم را تقدیم می کنم به خانواده خودم که پای من ایستادند.

وی با انتقاد از اظهارنظر مجری خانمی در صداوسیما گفت: ما ریشه در خاک این سرزمین داریم.

*بازیگران “خورشید” لوح تقدیر گرفتند

لوح تقدیر هیأت داوران به بازیگران نوجوان فیلم “خورشید” شمیلا شیرزاد و روح الله زمانی، ابوالفضل زمانی و سید مهدی موسوی بازیگران فیلم “خورشید” اهدا شد.

*گریه کودکان کار جشنواره فجر

شیرزاد گفت که از آقای مجیدی و عوامل فیلم تشکر می‌کنم. من کودک افغانی ام که کشورم صلح ندارد و پر کشور دیگری کار می‌کنم. امیدوارم روزی باشد که هیچ‌کودک دیگری در جهان کار نکند. روح الله زمانی تاکید کرد: او مسیر زندگی به من یاد داد. این لوح را به مادرم تقدیم می کنم. ابوالفضل زمانی دیگر بازیگر فیلم نیز با چشمان گریان گفت که از مجیدی تشکر می‌کنم. موسوی نیز از مجیدی تشکر کرد که به ما کمک کردند تا در این فیلم باشیم. لوح را به مادربزرگم که در نبود مادر و پدر از من مراقبت کرد تقدیم می کنم.

دیگر بازیگر فیلم “خورشید” گفت که ما امشب گنج خودمان را پیدا کردیم. زمانی داشتم معنای زندگی را گم می‌کردم اما دوباره امیدوار شدم.

*سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن

در بخش بعدی سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن به نازنین احمدی برای “ابر بارانش گرفته” اهدا شد.

احمدی بازیگر “ابر بارانش گرفته” بعد از دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن، گفت: این بزرگ‌ترین افتخار من است که این جایزه را برای این فیلم گرفتم.

*انتقاد سعید راد از قهری های سینما/ چرا باعث غرور سینما نمی شوید؟

سعید راد داور جشنواره فجر و بازیگر پیشکسوت سینما به کسانی که با جشنواره قهر کردند واکنش تندی نشان داد و گفت که سینما مبنای هستی است و حرکت روبه جلو دارد. وی با انتقاد از رفتار برخی از فعالان عرصه سینما گفت به آنان یادآور شد که هیچ کجای دنیا مثل اینجا برای ما دست نمی زنند.

* سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد به پیمان معادی برای فیلم “درخت گردو” اهدا شد. محمدحسین مهدویان کارگردان این فیلم در غیبت معادی بدلیل حضور در فیلمی، به خارج از کشور رفته، جایزه را گرفت.

مهدویان گفت که معادی حضورش را از ما در جشنواره دریغ نکرد و در صفحه خودش از فیلم حمایت کرد و خوشحالم که جایزه اش را بابت فیلم من گرفت. پیام تصویری پیمان معادی معادی در پیام تصویری خود گفت که از کارگردان فیلم تشکر می‌کنم و‌همینطور از تهیه‌کننده این فیلم بابت دغدغه مهمشان؛ ناراحتم که این افتخار را نداشتم آنجا باشم و نظاره گر این افتخارآفرینی ها باشم.

*”پوست” بهترین فیلم هنر و تجربه جشنواره فیلم فجر

در بخش بعدی سیمرغ بلورین بهترین فیلم هنروتجربه به بهرام و بهمن ارک برای فیلم “پوست” اهدا شد.

*”خورشید” بهترین فیلمنامه جشنواره

در بخش بهترین فیلمنامه، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به نیما جاویدی و‌ مجید مجیدی برای فیلم “خورشید” اهدا شد.

*ادای دین به کودکان کار؛ سیمرغی که به فیلمبردار “خورشید” رسید

مجید مجیدی نویسنده و کارگردان “خورشید” گفت: تشکر می‌کنم از عوامل فیلم و شهردار که به مقوله کودکان کار توجه کردند. امیدوارم کودکان کار با نان آوران کوچک دیگر نباشند. اینان گنج‌های سرزمین ما هستند. وی افزود: این جایزه را تقدیم می‌کنم به هومن بهمنش فیلمبردار خوش فکر و با استعدادمان که یک سال در کنار من کار کرد. او‌ من را یاد استراو فیلمبردار برجسته دنیا که فیلمبردار محمد رسول الله(ص) بود، انداخت.

نیما جاویدی دیگر نویسنده “خورشید” گفت: امیدوارم دینم را نسبت به کودکان چندصدهزار نفری کار ادا کرده باشم.

جایزه ویژه هیات داوران به “روز صفر” جایزه ویژه هیأت داوران به سعید ملکان برای فیلم “روز صفر” اهدا شد.

*سیمرغ بهترین کارگردانی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان سینمایی و دبیر جشنواره سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را به محمدحسین مهدویان برای “درخت گردو” اهدا کردند.

کارگردان “درخت گردو” در سخنانش از تیم خود به خاطر سختی و پیچیدگی این فیلم سینمایی تشکر کرد. در این فیلم نهایت بلوغ کاری به کار گرفته شد. باعث افتخارم است که نامم کنار مجیدی است و همیشه او را دوست داشتم. از تهیه‌کننده فیلم تشکر می‌کنم که همکاری کردند تا این فیلم در بخش خصوصی ساخته شود. این سیمرغ را به همه پدران رنج کشیده این مرز و بوم تقدیم می کنم.

*”خورشید” بهترین فیلم جشنواره

سیمرغ بلورین بهترین فیلم به مجید مجیدی و امیر بنان برای فیلم “خورشید” اهدا شد.

*مجید مجیدی: سینما باید رنج ها را تصویر کند اما با امیدآفرینی!

کارگردان “خورشید” ضمن تشکر مجدد از گرفتن سیمرغی دیگر از جشنواره فیلم فجر، گفت: این جوایز و سیمرغ ها احساس مسئولیت را بالا می‌برد. امیدوارم که برای مردم عزیز که شرمنده آنانیم همیشه کار کنیم و رنج آنان را به تصویر بکشیم و نگاه امیدوارانه را به زندگی ترسیم کنیم. اصلا سینمای ایران چنین مسئولیتی دارد.

بنان دیگر تهیه کننده “خورشید” گفت: خوشحالم که اولین کارم با مجید مجیدی است. خوشحالم که با تیم حرفه‌ای کار کردم و از اینکه هومن بهمنش را در تیم داشتیم. امیدوارم که معضل بچه‌های کار برای همیشه از بین برود.

* در پایان این بخش بازیگران و عوامل “خورشید” روی جایگاه حاضر شدند و عکس یادگاری گرفتند.

*”روز صفر” بهترین فیلم از نگاه ملی

بهترین فیلم از نگاه ملی به سعید ملکان برای “روز صفر” رسید اما این کارگردان حضور نداشت؛ مجری اختتامیه هم گفت این سیمرغ ملکان هم ارسال خواهد شد.

*”شنای پروانه” بهترین فیلم از نگاه مردم

سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه مردمی به “شنای پروانه” اهدا شد.

محمد کارت کارگردان “شنای پروانه” گفت: قول می دهم تا ابد حرف مردم رنج کشیده را در فیلم هایم لحاظ کنم و به آنها بپردازم.

وی افزود: من به عنوان مستندساز همیشه برای اصلاح فرهنگ این کشور تلاش می کنم. برای من این سیمرغ ارزشمند است. از جواد عزتی تشکر می‌کنم و جایزه‌اش را از دل مردم می‌گیرد.

رسول صدرعاملی تهیه کننده “شنای پروانه” گفت: در این سال‌ها متفاوت ترین جشنواره را شاهد بودیم.

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شانزده + 13 =