احتمال دیدار رهبران دو کره

رسانه رسمی کره شمالی گزارش داد، کمی پس از آنکه رهبر این کشور در پیونگ یانگ میزبان هیات عالی رتبه کره جنوبی بود، اعلام کرد که به دنبال پیشبرد روابط دو کره و ایجاد تاریخی نوین در اتحاد مجدد دو طرف است.

کد خبر : 66461
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 اسفند 1396 - 12:42

 

 

به گزارش پایگاه خبری  “ججین” ،  آژانس خبری کی.ان.سی کره شمالی گزارش داد، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی گفت: موضع همیشگی و اولویت‌دار ما ایجاد تاریخی نوین در اتحاد مجدد دو کره است.

وی ادامه داد، تمایلش پیشبرد قابل توجه در روابط بین سئول و پیونگ یانگ و تالیف تاریخ جدیدی از اتحاد مجدد دو کره به واسطه انجام اقدامات مستحکم از سوی دو طرف است که در جهان مورد ستایش قرار می‌گیرد.

خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی نیز گزارش داد که هدف اصلی در اعزام این هیات بلند پایه از سوی مون جائه-این، رئیس جمهوری کره جنوبی آماده سازی شرایط برای انجام مذاکرات میان آمریکا و کره شمالی است.

چونگ ایو یونگ، رئیس امنیت ملی کره جنوبی و سو هون، رئیس اطلاعات این کشور در میان افرادی هستند که به کره شمالی سفر کرده‌اند.

خبرگزاری کره شمالی همچنین گزارش داد: هیات عالی رتبه کره جنوبی نامه‌ای را از جانب رئیس جمهوری این کشور به کیم جونگ اون تحویل داد. رهبر کره شمالی به تبادل دیدگاه‌ها درباره مسائل مختلف به منظور کاهش تنش‌های نظامی در شبه‌جزیره کره و اجرای گفتگوهای مثمر ثمر، ارتباط و همکاری و تبادل دیدگاه‌ها پرداخت.

این خبرگزاری کره شمالی همچنین در گزارش خود آورده است که دیدار میان هیات کره جنوبی و کیم جونگ اون در فضایی کاملا صادقانه برگزار شد.

رسانه‌های حکومتی کره شمالی پس از دیدار تاریخی رهبر این کشور با نمایندگان کره جنوبی گزارش داده‌اند که شرایط برای تنش‌زدایی از روابط دو طرف فراهم است. از کیم نقل شده که عزمی جدی برای “بهبود سریع مناسبات” وجود دارد.

رسانه‌های کره شمالی گزارش داده‌اند که در دیدار هیئت ویژه کره جنوبی با رهبر کره شمالی از جمله موضوع دیدار احتمالی رهبر کره شمالی با رئیس جمهوری کره جنوبی مطرح شده و در این مورد “توافقی رضایت‌بخش” حاصل شده است. در این باره جزئیات بیشتری منتشر نشده است. بر این اساس، هیئت ویژه کره جنوبی نامه‌ای از مون جائه این، رئیس جمهوری این کشور، به رهبر کره شمالی داده است.

رسانه‌های کره شمالی به نقل از رهبر این کشور گزارش کرده‌اند که او قصد دارد روند بهبود روابط دو کره را “با جدیت تسریع و فصلی نو در تاریخ اتحاد دو کره ایجاد کند”. در گزارش این رسانه‌ها آمده که رهبر کره شمالی دستور داده “گام‌های عملی” در راستای رفع موانع برداشته شود.

بنا بر این گزارش‌ها، درباره صلح و ثبات در شبه جزیره کره “بی‌پرده گفت‌وگو شده است”. کاهش تنش نظامی در منطقه موضوع دیگری بوده که دو طرف – بنا بر گزارش‌ها – درباره آن رایزنی کرده‌اند. در این گزارش‌ها در عین حال اشاره نشده که آیا موضوع تهدید برنامه هسته‌ای کره شمالی یا موضوع مذاکره احتمالی این کشور با آمریکا هم مطرح شده یا نه.

یکی از اهداف سفر هیئت ۵نفره‌ی کره جنوبی که یکی از مشاوران ارشد امنیت ملی رئیس جمهوری این کشور سرپرستی آن را بر عهده دارد، فراهم کردن مقدمات مذاکره پیونگ‌یانگ و واشنگتن بوده است.

بنا بر گزارش‌ها، در گفت‌وگو با هیئت ویژه کره جنوبی، کیم یو جونگ، خواهر پرنفوذ رهبر کره شمالی و کیم یونگ چول، از مقامات ارشد حزب کمونیست و رئیس پیشین سازمان امنیت این کشور حضور داشته‌اند. این دو در مسابقات المپیک زمستانی که اخیرا در پیونگ چانگ کره جنوبی برگزار شد هم حضور داشتند. خواهر رهبر کره شمالی در جریان سفر به کره جنوبی دعوتنامه‌ای از طرف برادرش به رئیس جمهوری کره جنوبی داده بود.

سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده می‌گوید این وزارتخانه “محتاطانه خوش‌بین است”. کلنل رابرت منینگ می‌گوید ارتش آمریکا “شانه به شانه” در کنار متحد خود، کره جنوبی ایستاده و از تعهد سئول به “اتحاد مستحکم” آمریکا و کره جنوبی “کاملا” مطمئن بوده است. پنتاگون اعلام کرده که از آغاز گفت‌وگو میان دو کره استقبال می‌کند.

چونگ ائویی یونگ، مشاور ارشد رئیس جمهوری کره جنوبی که سرپرستی هیئت بلندپایه کره جنوبی در سفر به پیونگ‌یانگ را بر عهده داشته و سو هونگ، رئیس سازمان امنیت کره جنوبی در روزهای آینده به آمریکا سفر می‌کنند تا گزارش دیدار با مقام‌های کره شمالی را به اطلاع واشنگتن برسانند.

پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در آمریکا ایالات متحده و کره شمالی بارها با لحنی تهدیدآمیز یکدیگر را خطاب قرار داده‌اند. لحن پیونگ‌یانگ از آغاز سال جاری میلادی (۲۰۱۸) درباره کره جنوبی نرم‌تر شده اما نشانی از قصد این کشور برای عقب‌نشینی از برنامه هسته‌ای آن به چشم نمی‌خورد؛ برنامه‌ای که کره شمالی علیرغم تحریم‌های شدید بین‌المللی و بی‌اعتنایی به قطعنامه‌های متعدد شورای امنیت سازمان ملل همچنان دنبال می‌کند.

از سوی دیگر رسانه‌های کره شمالی گزارش دادند در دیدار رهبر کره شمالی با هیات کره جنوبی موضوع دیدار رئیس جمهوری کره جنوبی و رهبر کره شمالی هم مطرح شده و این دیدار احتمالا در آوریل در منطقه مرزی دو کره برگزار شود.

هم‌چنین دفتر ریاست جمهوری کره شمالی اعلام کرد دو کشور با ایجاد یک خط تلفن داغ (مستقیم) میان رهبران دو کشور توافق کردند.

چونگ ایو یونگ، مدیر امنیت ملی کره جنوبی گفت، پیونگ یانگ هم‌چنین به صراحت اعلام کرده اگر تهدید نظامی علیه کشورش بر طرف شود و تضمین امنیتی معتبری داده شود، برنامه هسته‌ای خود را متوقف کند.

در همین حال بنا به گفته مدیر امنیت ملی کره جنوبی، کره شمالی به صراحت در تعهد خود بر غیر هسته‌ای شدن شبه جزیره کره تاکید و تایید کرده است، اگر امینت این کشور تضمین شود و تهدیدها علیه کره شمالی برداشته شود، دلیلی برای وجود سلاح‌ هسته‌ای نخواهد بود. این کشور هم‌چنین تمایل خود را برای گفت‌وگوی “صادقانه و شفاف” با آمریکا اعلام کرده است.

پیونگ یانگ هم‌چنین گفته است که هیچ اقدام تحریک آمیز نظامی نظیر آرمایش هسته‌ای یا موشک بالستیک در جریان مذاکرات با آمریکا نخواهد داشت. هم‌چنین کره شمالی قول داده هیچ سلاح هسته‌ای و یا حتی سلاح‌های متعارف را علیه کره جنوبی استفاده نکند. 

 

 

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × سه =