آیتالله خاتمی: راهپیمایی اربعین جهان اسلام را معطر کرده است
خطیب موقت نمازجمعه تهران گفت:راهپیمایی اربعین به شیعیان اختصاص ندارد بلکه محبت به حسین(ع) هنجار بینالمللی و اسلامی است.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، آیتالله سید احمد خاتمی خطیب نماز جمعه این هفته تهران ضمن دعوت خود و دیگران به تقوای الهی، گفت: امروز راهپیمایی اربعین جهان اسلام را معطر کرده است، آنهای که در این راهپیمایی شرکت میکنند در سویدای عشق به خدای حسین (ع) هستند.
وی با بیان اینکه این راهپیمایی نه تنها در جهان اسلام بینظیر است بلکه در کل جهان بینظیر است، ادامه داد: بیش از ۲۰ میلیون نفر یک مسیر ۸۰ کیلومتری را طی کنند که با مدیریت مردمی انجام میشود و یک شعار مشخص دارند که شعار لبیک یا حسین(ع) است که این یکی از مصادیق تکریم شعائر است.
خطیب موقت نمازجمعه تهران با بیان اینکه این راه پیمایی ۴ عنوان قرآنی دارد، تصریح کرد: اولین عنوان، بیعت با امام حسین(ع) است که بیعت با حسین(ع) بیعت با رسولالله است.بیعت با رسولالله هم بیعت با خدا است که بیعت با خدا مسبب رضایت او است.
خاتمی عنوان دوم را گامهای به خشم آوردهاند دشمن دانست و گفت:توطئههای در خارج و داخل عراق شکل گرفته تا این مراسم برگزار نشود که قطعاً اگر از آسمان تیر و سنگ ببارد دوستداران حسین (ع) به این راهپیمایی میروند.
وی عنوان با بیان اینکه جلوه سوم راهپیمایی اربعین تولی و تبری است، اظهار داشت: تولی یعنی دوست داشتن و تبری یعنی دشمن دانستن دشمنان اهل بیت است.
خطیب موقت نمازجمعه تهران جلوه چهارم را وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ دانست و گفت:راهپیمایی اربعین به شیعیان اختصاص ندارد بلکه محبت به حسین(ع) هنجار بینالمللی و اسلامی است . محل تجمع الهیون عالم است به همین دلیل است که ۳ میلیون نفر ۴ برابر سال گذشته از ایران برای این مراسم اسم نویسی کردهاند.
خاتمی با اشاره به مسائل داخلی، ادامه داد: دوم اسفندماه سالجاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس و همچنین انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان رهبری برگزار میشود که این موضوع مسئله مهمی است و طبیعی است که کشور حال و هوای انتخاباتی داشته باشد.
وی با بیان اینکه انتخابات در حقیقت در کشور ما جشن سیاسی است، افزود: پیش از پیروزی انقلاب طاغوتیان این اجازه را نمیدادند که انتخابات برگزار شود و خودشان را همه کاره میدانستند، طبق اطلاعاتی که وجود دارد ساواک آنهایی که میخواستند نماینده مجلس شوند را به نخستوزیر معرفی میکرد و آنها هم لیستی که تهیه شده بود را به شاه میدادند و شاه نیز آنها را انتخاب میکرد و اگر مردم در انتخابات شرکت میکردند یا نمیکردند اصلا برای آنها مهم نبود و بهایی برای مردم قائل نبودند اما به برکت پیروزی انقلاب اسلامی این جشن سیاسی در کشور ایجاد شد که پس از انقلاب نیز نزدیک به ۴۰ بار انتخابات برگزار شده و مردم خودشان سرنوشتشان را رقم زدهاند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه هر کسی دلداده این انقلاب است باید تلاش کند که مردم حضور باشکوهی در پای صندوقهای رای داشته باشند گفت: اینجا جای اهداف حزبی و جناحی نیست و در انتخابات پای عزت و آبروی نظام در میان است.
خاتمی با تاکید بر اینکه برای برپایی انتخابات باشکوه باید همه قانونمدار باشیم، عنوان کرد: مجریان، مردم، کاندیداها باید قانونمدار باشند قانونشکنی در شأن هیچ فرد و در شأن مسئولان کشور نیست. ما نه اولین کشوری هستیم که انتخابات برگزار میکنیم نه آخرینش هستیم همه جای دنیا انتخابات برگزار میشود.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه مردم سالاری این نیست که بی حساب و کتاب هرکسی وارد انتخابات شود، تاکید کرد: مردم به قانون اساسی رای دادند و قانون اساسی گفته است که شورای نگهبان ناظر انتخابات است. طبق اصل ۹۹ قانون اساسی وظیفه شورای نگهبان نظارت بر انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری است.
آیت الله خاتمی گفت: طبق اصل ۹۸، تفسیر قانون اساسی بر عهده شورای نگهبان است. شورای نگهبان هم گفته است این نظارت، نظارت استصوابی است.
وی اظهار داشت: بنابراین، این سخن که بگوییم مردم خودشان خوب میفهمند و بگذارید رای بدهند و باید رای مردم را تمکین کرد به معنای آن نیست که نظارتی وجود نداشته باشد و هر کسی از راه رسید، بتواند در انتخابات شرکت کند.
خطیب نماز جمعه تهران با یادآوری اینکه نظارت استصوابی چیز جدیدی نیست، گفت: در انتخابات اول شورای نگهبان نبود اما امام خمینی (ره) هیئتی را تعیین کرد که آن هیئت نظارت استصوابی را اعمال کرد که مسعود رجوی خبیث را رد کردند، بنابراین اینکه میگویند نظارت استصوابی چیز جدیدی است، اشتباه است. در زمان امام نظارت استصوابی به آن هیئت داده شد و قانون الان این نظارت را به شورای نگهبان داده است.
خاتمی با بیان اینکه از رفتارهای ناپسند در آستانه انتخابات دو قطبی کردن جامعه است، گفت: برخی از این موارد را به وضوح میبینیم، برخی از اظهارات برخی از اقدامات و ابلاغات بوی دوقطبی سازی جامعه را میدهد که به وقتش برخی موارد را افشا میکنیم. این کار نه به مصلحت کشور و نه به مصلحت جامعه اسلامی است.
وی با اشاره به اغتشاشات رخ داده در عراق گفت: به گفته مسئولان عراقی ۱۰۰ نفر در این اغتشاشات کشته شدند و بیش از ۶ هزار نفر نیز مجروح شدند این خبر، خبر تلخی بود، کشوری که دیرزمانی نیست که از شر دیکتاتور خلاص شده است نباید اینگونه اتفاقات در آن رخ دهد.
خاتمی ادامه داد: به گفته خود مسئولین عراق خواسته معترضین اصلاح ارائه خدمات اداری، اعتراض به بیکاری، قطع برق و نبود آب بهداشتی است که مسئولان قول دادند حل کنند که فینفسه اعتراضات ایجاد شده خواستههای به حقی بوده است.
خطیب نماز جمعه تهران با تاکید بر اینکه بیتردید دشمنان مردم عراق سوار بر موج اعتراضات آنها شدهاند، اضافه کرد: دشمنان ملت عراق از این اعتراضات ۴ هدف را دنبال میکردند که اولین آن تحتالشعاع قرار دادن راهپیمایی اربعین بود که میخواستند با ایجاد هراس و واهمه مردم به این راهپیمایی نروند که در این کار شکست خوردند.
خاتمی با بیان اینکه هدف دوم دشمنان ملت عراق از ایجاد اغتشاشات تفرقه بین ملت ایران و عراق است اظهار داشت: سومین هدف نگرانی دشمنان ملت عراق از پیوند آنها با محور مقاومت بود و چهارمین دلیل نیز انتقام از برخی مسئولان عراق است که در مقابل خواستههای نامشروع رژیم صهیونیستی و آمریکا ایستادهاند.
وی با بیان اینکه اغتشاشات در عراق سه ضلع اساسی داشت: اولین ضلع آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی هستند، رژیم صهونسیتی معترضین انقلابیون عراقی خواند.
خاتمی افزود: رژیمهای مرتجع عرب نیز به خصوص عربستان ضلع دیگری از این اغتشاشات بودند به طوری که ۷۹ درصد پیام توئیتری برای افزایش اغتشاشات از این کشور انجام شد، این کشور بنایی بر آدم شدن ندارد و میخواهد همه جای دنیا بلوا و آشوب ایجاد کند.
خطیب نماز جمعه تهران ضلع سوم اغتشاشات عراق را پسماندههای حزب بعث و برخی خبرگزاریها دانست و افزود: خبرگزاریهایی به مانند العربیه که باید العبریه نامید به همراه برخی شبکههای خبری مانند بیبیسی، سیانان و خبرگزاریهای دیگر و فضای مجازی آلوده این آتش را افروختند.
خاتمی با اشاره به لشکرکشی ترکیه به شمال سوریه برای مقابله با کردها در قالب عملیات چشمه صلح، گفت: مطلب روشن این است که این کار ترکیه تجاوز به یک کشور مستقل است موضع نظام جمهوری اسلامی ایران ناصحانه است و خواست ما توقف فوری عملیات و خروج نظامیان ترکیه از خاک سوریه است.
وی با بیان اینکه یک نصیحت به دولت ترکیه دارم، افزود: عربستان به عنوان نوکر آمریکا حرف کاخ سفید را گوش کرد و در باطلاق یمن افتاد آنها میخواستند یک هفتهای کار یمن را تمام کنند اما ۵ سال است این کار را نتوانستند انجام بدهند.
خطیب نماز جمعه تهران با تاکید بر اینکه ترکیه مواظب باشد به دام آمریکا نیفتد، عنوان کرد: لشکرکشی ترکیه به شمال سوریه در زمانی رخ داد که آمریکاییها نیروهای خود را از شمال سوریه خارج کردند و بلافاصله ترکیه به آنجا لشکرکشی کرد. دولتمردان ترکیه مراقب باشند باطلاق جدیدی برای خودشان درست نکنند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰