آیا عراقیها علیه ایرانیها و آمریکاییها رای دادند؟
بهرغم محبوبیت ملی رهبر جریان صدر و اینکه گفته میشود جناح صدر، جناحی است که خارج از عرف رفتار میکند اما امکان این موضوع وجود ندارد که از نظر استراتژیک با ایران به تقابل بپردازد.
به گزارش پایگاه خبری “ججین”، القدس العربی در تازه ترین گزارش تحلیلی خود نوشت:
در انتخابات پارلمانی اخیر عراق، جریان صدر توانست بیشترین کرسیهای پارلمان را کسب کند و همین موضوع قدرت تشکیل دولت آینده عراق را در اختیار جریان صدر قرار میدهد. برخی از تحلیلهای رسانهای نتیجه انتخابات عراق را پیروزی عربستان بر ایران خواندند و یک خبرگزاری معروف نیز ادعا کرد که صدر نامزد آمریکاییها در این انتخابات بود.
اولین تحلیلها بر این پایه استوار است که صدر اخیرا از عربستان دیدار کرده است و برخی از برنامههای خود را با این کشور هماهنگ کرده است، اما آنچه که درست است این است که سیاستمداران دیگری از عراق شامل «حیدرالعبادی» نخستوزیر نیز به عربستان و ریاض سفر کردند. تحلیلهای دیگری نیز وجود دارد که عنوان میکند که حامیان صدر بارها خواستار خروج ایران و قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران از عراق شدهاند. حقیقت این است که علیرغم محبوبیت ملی صدر و اینکه گفته میشود جناح صدر جناحی است که خارج از عرف رفتار میکند اما امکان این موضوع وجود ندارد که از نظر استراتژیک با ایران به تقابل بپردازد.
بااین وجود و بهرغم گفتههای گذشته، صدر تنها رهبر شیعی است که نظام ترکیبی از ایران و آمریکا پس از سقوط حکومت بعث در عراق را به چالش میکشد و به مانورهای سیاسی و پارلمانی کفایت نمیکند و وارد رقابتهای سیاسی و ملی میشود.
علاوه بر آن، صدر از خانوادهای میآید که به مقابله با نظام صدام پرداختند، نیروهای صدر اگر بگویم تنها گروه شیعی نبود اما بزرگترین گروه شیعهای بود که وارد جنگ علیه آمریکاییها در عراق شد، ضروری است که این موضوع را نیز به یاد داشته باشیم که مواضع صدر با مواضع «نوری المالکی» نخستوزیر سابق عراق به ویژه در خصوص اعتراضات مسالمتآمیز در استان الانبار و استانهای سنی که تحت تاثیر انقلابهای عربی برگزار شده بود نیز متفاوت است و صدر مواضع متفاوتی را در قبال نظام «بشار اسد» در سوریه اتخاذ کرد.
آنچه که میتوان به طور خلاصه اکنون عنوان کرد این است که مسیر تغییر در عراق همچنان طولانی است و اگر این انتخابات گامی موفقیت آمیز و سریع به سمت دموکرسی برنداشت این را باید به یاد داشته باشیم که چهره دیگر آن جنگ داخلی است که شعلههای آن هنوز خاموش نشده است و انتخابات گزینهای مسالمتآمیز است که به مردم عراق اجازه آن را میدهد که قواعد بازی خونین در این کشور را تغییر دهد.
برچسب ها :انتخابات ، انتخابات پارلمانی عراق ، ججین ، جریان صدر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰