آیا حضرت زهرا (س) حامل سرّ امام زمان (عج) است؟

عبارت «سر مستودع فیها» در صلوات خاصه یادآور این حقیقت است که حضرت زهرا (س) نه تنها مادر امامان معصوم علیهم‌السلام، بلکه نگهدارنده حقیقتی الهی و موعود جهانی هستند که به امام زمان (ع) منتقل می‌شود و در نهایت در زمان ظهور او آشکار خواهد شد.

کد خبر : 1860799
تاریخ انتشار : چهارشنبه 14 آذر 1403 - 23:35

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم،

 در صلوات خاصه حضرت زهرا (س) عبارتی پر از معنا و رمز و راز به چشم می‌خورد: «سرّ مستودع فیها». این عبارت، همان‌طور که از ظاهرش پیداست، به امانت‌داری و نگهداری چیزی باارزش در وجود حضرت زهرا (س) اشاره دارد. اما آیا این عبارت فقط به مقام والای حضرت فاطمه (س) اشاره دارد، یا به حقیقتی فراتر، به‌ویژه ارتباط آن با امام زمان (ع)؟

معنای «مستودع فیها»

کلمه «مستودع» از ریشه «وَدَعَ» به معنای «گذاشتن» یا «سپردن» است. به عبارت ساده‌تر «مستودع فیها» به معنای «چیزی که در آن نگهداری می‌شود» یا «چیزی که به امانت در آن قرار دارد» است. در صلوات خاصه حضرت زهرا (س)، این عبارت به معنای امانت‌داری حقیقت‌های معنوی و الهی در وجود مبارک حضرت زهرا (س) است.

در این زمینه می‌توان گفت که حضرت زهرا (س) به عنوان الگویی کامل از عصمت و کمالات معنوی، در وجود خود نگهدارنده حقیقت‌هایی الهی هستند که به صورت امانت از سوی خداوند به ایشان داده شده است. این حقیقت‌ها شامل علم الهی، عصمت، و مقام رفیع معنوی است که در ایشان مستودع است.

ارتباط با امام زمان (ع)

یکی از مهم‌ترین ابعاد این عبارت، ارتباط آن با امام زمان (ع) است. حضرت زهرا (س) مادر امامان معصوم علیهم السلام هستند و در روایات آمده است که امام مهدی (عج) از نسل حضرت زهرا (س) است.

این نکته نشان می‌دهد که حقیقت‌هایی که در حضرت زهرا (س) نگهداری می‌شود، به نوعی در مسیر تاریخ و از طریق نسل ایشان به امامان معصوم علیهم السلام و به ویژه امام مهدی (عج) منتقل می‌شود.

در بسیاری از روایات شیعه، امام مهدی (عج) به عنوان مصلح جهانی معرفی شده است که با ظهور خود، عدالت را در سراسر جهان برقرار خواهد کرد. برخی از این روایات حتی بیان می‌کنند که امام مهدی (عج) به عنوان «سرّ» یا حقیقتی بزرگ در نسل حضرت زهرا (س) مستودع است. این سرّ در زمان غیبت امام مهدی (ع) همچنان محفوظ است و به وقت ظهور آشکار خواهد شد.

سرّ الهی در وجود حضرت زهرا (س)

حضرت فاطمه زهرا (س) در کلام معصومان علیهم‌السلام همواره به عنوان نماد عصمت، تقوا، علم و کمال شناخته شده است. ایشان نه تنها در زمان حیاتشان بلکه در تمام تاریخ اسلام جایگاه ویژه‌ای دارند. در روایات مختلف از «علم فاطمه‌ای» سخن گفته شده است، علمی که نه تنها از ایشان بلکه از نسل بعدی امامان معصوم علیهم السلام به ارث برده شده است. این علم و حقیقت در وجود حضرت زهرا (س) نهفته بود و از آن به عنوان یک «سرّ» یاد می‌شود که در نسل‌های بعدی ادامه پیدا می‌کند.

از آنجایی که امام زمان (عج) به عنوان آخرین امام از نسل حضرت زهرا (س) به شمار می‌رود، این سرّ الهی که در وجود حضرت زهرا (س) مستودع است، به امام موعود (ع) منتقل می‌شود.

بنابراین، می‌توان گفت که عبارت «سر مستودع فیها» در صلوات خاصه به حقیقتی اشاره دارد که در وجود حضرت زهرا (س) به امانت گذاشته شده و این حقیقت در نهایت به امام زمان (عج) منتقل خواهد شد.

به بیان دیگر در تاریخ اسلام، امام مهدی (ع) به عنوان آخرین امام از خاندان اهل بیت علیهم السلام شناخته می‌شود که در آینده‌ای نزدیک ظهور خواهند کرد تا عدالت را در سراسر جهان برقرار کنند. برخی از محققان و مفسران اسلامی بر این باورند که امام زمان (عج) همان سرّ و حقیقتی است که در وجود حضرت زهرا (س) مستودع بوده است. این سرّ الهی در زمان غیبت همچنان محفوظ است و تا زمان ظهور ایشان در انتظار گشوده شدن است.

این نکته یک پیام امیدبخش است که ظهور امام پایان‌بخش ظلم‌ها و فسادها خواهد بود و این سرّ الهی که در وجود حضرت زهرا (س) نهفته بود، در روزگار آینده آشکار خواهد شد. به همین دلیل، در صلوات خاصه حضرت زهرا (س) این عبارت به عنوان اشاره‌ای به ظهور امام مهدی (عج) و تحقق عدالت جهانی تعبیر می‌شود.

 


ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شانزده + 1 =