آماده انتقال تجربیاتم به مدیریت شهری بعدی هستم

گاهی فکر می کنیم اگر همه به جهت گرایش سیاسی یکدست شوند، مشکلات حل می شود؛ این در حالی است که ما این یکدست بودن را در شورا و مجلس تجربه کرده‌ایم و نشان داده که اینطور نیست. از این رو باید با منطق کارمان را انجام دهیم و قانون را به جای گرایش ها محور قرار دهیم

کد خبر : 17869
تاریخ انتشار :

به گزارش پایگاه خبری ججین به نقل از ایسنا، محمدباقر قالیباف عصر روز گذشته طی سخنانی در نشست مشترک با اعضای شورای اسلامی شهر تهران و منتخبان پنجمین دوره شورای شهر ضمن تاکید بر ضرورت انتقال تجربیات به مدیریت شهری جدید، ابراز داشت: هم اکنون فرصت مغتنمی است تا بتوانیم مشکلات، معضلات، چالش ها و فرصت های شهر را منتقل کنیم چرا که منتخبان شورای شهر برای کار چهار ساله پیش رو باید با مسایل آشنا شوند تا تصمیم گیری ها به صورت دقیق تر انجام شود.

آماده انتقال تجربیات به صورت تمام و کمال هستیم

وی با اشاره به تجربه ۱۲ ساله در این دوره مدیریت شهری، ابراز داشت: یک تجربه ای در این مدت در شهرداری تهران ایجاد شده و انتقال این تجربه نیز وظیفه ما است و ما آمادگی داریم تا این کار را به صورت تمام و کمال انجام دهیم.

قالیباف در ادامه، شوراهای اسلامی شهر و روستا را یکی از ظرفیت های بی نظیر قانون اساسی عنوان کرد و گفت: هفت اصل قانونی اساسی شامل اصل هفتم و اصول ۱۰۱ تا ۱۰۶ به این موضوع پرداخته است. بنده نیز ۱۲ سال در مدیریت شهری و ۴ سال در نیروی انتظامی با این موضوع سر و کار داشته‌ام و پیش از آن نیز ۲۳ سال در دانشگاه در همین حوزه مطالعه کرده‌ام.

شهردار تهران تاکید کرد: مجموعا طی چهار دهه گذشته در نظام اسلامی با بحث شوراها – که به نظر من اساسی ترین محور مردم سالاری هستند – رفتار دسته دوم و دسته سوم صورت گرفته است؛ البته این موضوع از جهت ساختاری و کارکردی بزرگ‌ترین چالش کشور است و تنها به شهر تهران نیز منحصر نمی‌شود.

وی با اشاره به محدودسازی قانون سال ۱۳۶۳ به منظور شکل‌گیری شوراها اظهار کرد: تا سال ۷۶ که شوراها با تاخیر شکل گرفتند، این قانون چهار مرتبه مختصر و محدود شد؛ اوج این محدودیت‌ها نیز کاهش تعداد اعضای شورای شهر به ۲۱ نفر بود.

قالیباف در ادامه یادآور شد: گاهی فکر می‌کنیم اگر همه به جهت گرایش سیاسی یکدست شوند، مشکلات حل می‌شود. این در حالی است که ما این یکدست بودن را در شورا و مجلس تجربه کرده ایم و نشان داده که اینطور نیست. از این رو باید با منطق کارمان را انجام دهیم و قانون را به جای گرایش ها محور قرار دهیم. چرا که گرایش ها یک سلیقه ای است که چطور می خواهد قانون را اجرا کند نه اینکه خارج از قانون چه اقدامی انجام دهد.

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت تفکیک کار ملی و محلی و شکل گیری دولت های محلی تصریح کرد: تا زمانی که برای امورات تولی گری و تصدی گری در کشور تعیین تکلیف نشود، ۹۰ درصد انرژی ها صرف تنش های بی دلیل خواهد شد، ولو اینکه گرایش های سیاسی یک دست باشند. متاسفانه یک رفتار فرهنگی در کشور وجود دارد که هیچ کس نمی خواهد قدرت در اختیار خودش را توزیع کند.

درآمد پایدار شهرداری‌ها را از بین بردند

شهردار تهران گفت: همه می دانیم درآمدهای پایدار یکی از مشکلات جدی شهرداری ها است، اما در همین دولت یازدهم و مجلس نهم -که از اصولگرایان بودند- با همدیگر درآمد پایدار شهرداری ها را از بین بردند. به نحوی که تنها در سال جاری دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از درآمد نقد شهرداری تهران در بخش مالیات بر ارزش افزوده را کاهش دادند. در واقع دولت نه تنها به تعهدش عمل نکرد و لایحه درآمدهای پایدار ارایه نشد، بلکه درآمدهای پایدار شهرداری‌ها نیز کاهش پیدا کرد.

وی در ادامه با اشاره به آماده سازی لایحه مدیریت یکپارچه شهری از سوی شهرداری تهران در سال ۱۳۹۲، گفت: این لایحه با همکاری همه دانشگاه ها، صاحب نظران، مدیران اجرایی با سابقه در ۳۲۰ ماده و تبصره تنظیم شد و به دولت رفت. سال اول این لایحه  در کمیسیون امور زیربنایی که مختص تهران و کلانشهرها است قرار گرفت و سپس به دستور کار وزارت کشور رفت اما امروز ببینید لایحه چه شده است؟ کار تا جایی پیش رفت که من از دوستان دولت و مجلس خواهش کردم ما را به همان لایحه سال ۱۳۳۴ برگردانید چرا که هر کدام از دستگاه های اجرایی یک قیچی به این لایحه زدند.

قالیباف تصریح کرد: ما در آن لایحه گفتیم شهردار باید با رای مستقیم مردم انتخاب شود؛ البته هم اکنون همه شوراها نیز مخالف این موضوع هستند چون اگر همین اختیار را از شوراها بگیرند دیگر هیچ اختیار دیگری برای شوراها باقی نمی ماند.

شهردار تهران در ادامه خطاب به منتخبان پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران گفت: تا دیروز به ده ها دلیل و وجود فضاهای رقابتی ممکن بود حرف هایی بزنیم اما اداره شهر منطق خودش را دارد. من نیز به نوبه خودم هر کاری از دستم بر بیاید انجام می دهم تا این مدیریت یکپارچه شهری اتفاق بیفتد. چون احساس می کنم با این اتفاق دولت هم نجات پیدا می کند تا بتواند به موضوعات ملی و مهم بپردازد.

برای چالش آلودگی هوا، آب و خاک کاری از دست شوراها برنمی‌آید

وی در ادامه آلودگی هوا، آب و خاک را مهم‌ترین چالش شهر تهران دانست و گفت: به عنوان خدمتگزار می گویم هیچ کاری از دست شوراها برای این موضوع بر نمی‌آید. بر اساس شناختی که از وزارتخانه‌های مختلف و وزارت کشور دارم عنوان می کنم که وجود مشکلات اجازه نمی دهد این مسایل کلیدی حل و فصل شود؛ امان از روزی که سلایق سیاسی نیز به این مشکلات اضافه شود تا مسایل و مشکلات بیشتری را ایجاد کند.

قالیباف با بیان اینکه دوران تغییر و تحول باید به نوعی انجام شود که الگویی برای بقیه نقاط باشد، ابراز داشت: من آمادگی کامل دارم که اگر شهردار منتخب پنجمین دوره شورای شهر از الان مشخص است و یا حتی به دو یا سه نفر رسیده‌اید، از همان روز تا روز تحویل‌گیری شهرداری تهران هر روز آن افراد را در کنار خودم داشته باشم و در هر جلسه‌ای هستم، آن‌ها نیز با من بیایند.

شهردار تهران عنوان داشت: روزی که انتخابات تمام شد من به مدیران شهرداری تهران گفتم هیچ کس حق ندارد هیچ تصمیم کلیدی که به آینده شهر بر می‌گردد، اتخاذ کند. حتی بزرگ‌ترین قراردادهای کلیدی را نیز متوقف کردم و گفتم حتی اگر احساس می کنید فرصت از دست می رود با افراد با تجربه ای که در شورای پنجم هستند مشورت کنید تا آن ها نیز نگاه کنند و اگر فکر می کنند خوب است، این کار انجام شود.

اداره شهر باید مبتنی بر قانون، چالش‌ها و فرصت‌ها باشد

شهردار تهران تاکید کرد: وقتی می‌خواهیم برای اداره و تحویل گیری شهر صحبت کنیم باید مبتنی بر چهارچوب مسایل قانونی، کاری، واقعیت ها، چالش ها و فرصت ها باشد. بنده نیز  به عنوان خدمتگزار می توانم بزرگ ترین فرصت ها و چالش ها را برای اعضای شورا ترسیم کنم تا نکاتی که در شفافیت های مالی، آلودگی هوا، حوزه های حمل و نقل، پسماند، مدیریت یکپارچه شهری، درآمدهای پایدار و برنامه ریزی شهری وجود دارد، روشن شود.

از افتخارات شهرداری تهران رابطه ۷۰ به ۳۰ بودجه عمرانی به جاری است

قالیباف در ادامه به رابطه بودجه جاری و عمرانی در شهرداری تهران اشاره و تاکید کرد: هم اکنون این رابطه در دولت به صورت خوشبینانه ۸۰ به ۲۰ است و حتی در بعضی سال ها در میدان عمل ۹۰ درصد بودجه صرف مسایل جاری و ۱۰ درصد صرف مسایل عمرانی می شود. این در حالی است که یکی از افتخارات شهرداری تهران آن است که رابطه بودجه عمرانی به جاری ۷۰ به ۳۰ است؛ یعنی ۷۰ درصد بودجه به کارهای توسعه ای پرداخته می شود و ۳۰ درصد بودجه به حوزه جاری و نگهداشت شهر اختصاص دارد.

وی با اشاره به روند اجرای برنامه دوم شهر تهران ابراز داشت: با این روند بالای ۹۵ درصد برنامه تحقق پیدا می کند و در کنار آن پایه گذاری های برنامه سوم شهرداری تهران نیز آماده است.

قالیباف رویکرد شهرداری تهران را رویکرد اجتماعی و فرهنگی عنوان کرد و گفت:  با اطمینان عرض می کنم مجموعه شهرداری تهران در حال یک جهش است. شما می توانید به این جهش شتاب بیشتری دهید و بنده نیز وظیفه دارم از دید خودم همه این جزئیات را به شما منتقل کنم؛ حتما تا روزی که شهردار بعدی از من بخواهد نیز من در خدمت خواهم بود.

شهردار تهران با اشاره به ارتباط کمیسیون های تخصصی شورای شهر با منتخبان جدید، گفت: در حال حاضر تخصص ها روشن شده و کمیسیون ها نیز در بین منتخبان جدید شکل گرفته است. در این میان ما نیز آمادگی داریم تا هر کدام از مسایل مورد نیاز را به صورت بخشی و یا جمعی از سوی معاونت های مربوطه در شهرداری تهران ارایه کنیم.

ریز بدهی‌های شهرداری تهران مشخص است

وی به برخی شایعات منتشر شده در فضاهای رسانه ای پیرامون موضوعات شهری نیز اشاره کرد و گفت: درخواست دارم به حرف ها، نقل قول ها و مطالب فلان روزنامه و سایت اتکا نکنید. یک نفر می گوید بدهی شهرداری تهران ۶۰ هزار میلیارد تومان است و دیگری می گوید شهرداری ۳۵ هزار میلیارد بدهی دارد اما این حرف ها را نباید از بیرون بشنویم. من یک بار در جلسه شورای شهر به صورت جزئی و به ریز درباره بدهی های شهرداری توضیح دادم و همه اینها روشن و مشخص است.

درباره نیروهای انسانی شهرداری تهران، قانون اجرا شد

شهردار تهران افزود: درباره نیروی انسانی می توانید این موضوع را از  سازمان استخدامی کشور سوال کنید که آیا این کار درست است یا خیر؟ موضوع نیروهای انسانی شهرداری تهران برای دیروز و امروز نبوده و حداقل دو سال و نیم است که دنبال می شود و همه مسیرهای قانونی خود را نیز طی کرده است. در این زمینه مر قانون اجرا شده و هیچ ارتباطی با تغییر و تحول در شهرداری هم ندارد.

قالیباف تاکید کرد: شهرداری تهران در حوزه شفاف سازی زیر ساختی و هوشمند سازی در بین همه دستگاه های دولتی و نهاد های عمومی غیر دولتی بی نظیر است. اگر قرار است بودجه را هر شش ماه یکبار به اطلاع مردم برسانیم هم اکنون در سایت شهرداری تهران درآمد روزانه و هزینه شهرداری از سوی عموم مردم قابل مشاهده است.

اموال و املاک شهرداری مشخص است

بنابر اعلام شهرنوشت، شهردار تهران ابراز داشت: برخی می گویند هرچه املاک شهرداری بوده است را فروخته اند و تعبیر آنچنانی به کار می برند که غلط است! املاک شهرداری سند دارد و اموال نیز مشخص است. این در حالی است که دارایی‌های ثابت شهرداری تهران نسبت به ۱۲ سال قبل از جهت متراژی و قیمتی افزایش پیدا کرده و عدد و رقم ها نیز در این زمینه روشن است.

وی با اشاره به برخی انتقادات برای عزل و نصب ها در شهرداری تهران گفت: بعضی جا به جایی ها طبق روال خودش صورت گرفته است. یک فردی در ناحیه ای مشغول به کار بوده و حداقل سه ماه در آنجا سرپرست بوده است، حالا حکمش صادر شده است و شهردار ناحیه شده است و یا شهردار ناحیه عوض شده است. مهم این است که تصمیمی گرفته نشود که این تصمیمات کلان باعث شود منتخبان نتوانند تغییری انجام دهند.

انتهای پیام

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

20 − 10 =