آلودگی و لزوم برقی کردن خودروها

در شرایطی که فن آوری تبدیل خودروهای بنزینی به خودرو های برقی وجود دارد و شهرهای بزرگ ما در آتش آلودگی می سوزند چرا خودرو سازان ملزم به تولید خودروهای برقی نمی شوند؟

کد خبر : 43182
تاریخ انتشار : پنجشنبه 18 آبان 1396 - 20:51

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری ایرنا، هم اکنون شرکتهای متعددی در آمریکا و کانادا خدمات برقی کردن اتومبیل های بنزینی را ارائه می کنند و دولتهای این کشورها تخفیف های مالیاتی تا حداکثر ۴٠٠٠ دلار برای کسانی که این تبدیل را انجام دهند قائل می شوند. لازمه این تبدیل جایگزینی موتور احتراقی با موتور بی سر و صدا و فاقد هر نوع قطعه متحرک برقی و جادادن باطری های بزرگ در خودرو است.
هزینه تبدیل موتور یک خودرو با بزرگی متوسط نظیر مدل تویوتا کورولا و هوندا سیویک حدود ۵٠٠٠ دلار و هزینه باطری آن حدود ١۵٠٠ دلار است.
خودرو های سبک و دنده ای، نظیر اغلب تولیدات داخلی، نامزدهای بهتری برای برقی شدن هستند
خودرو های برقی با فن آوری امروزی تا ١٣٠ کیلومتر در ساعت سرعت دارند و عمر موتور آنها از عمر بدنه و شاسی بیشتر است. آنها ظرف مدت چند ساعت از طریق یک پریز برق خانگی شارژ می شوند و با این شارژ براحتی تا ١٢٠ کیلومتر فاصله را طی می کنند. استفاده از آنها صرفه جوئی های زیادی در سوخت و نگهداری نظیر تعویض روغن دارد و فاقد زیانهای مهلک آب و هوایی در کلان شهرهاست.
بسته های تبدیل برقی قابل استفاده برای انواع خود رو ها موجود است و برای مدل های خاص بسته های خاصاً ساخته شده وجود دارد. مثلاً شرکت الکترو آتوماتیو آمریکا بسته مخصوص برقی کردن فولکس واگون های قورباغه ای و پورشه ٩١۴s را به بازار ارائه کرده است.
تنها هزینه قابل ملاحظه در خودرو های برقی هزینه باطری است و معمولا هر سه سال یکبار باید آنها را تعویض نمود.
خودرو پراید و خودرو های نظیر آن که این روزها پر تعداد ترین خودروها در سطح شهرهای ماست بخاطر سبکی و دنده ای بودن برای برقی شدن ایده آل اند. و باید امتیازاتی برای دارندگانی که اقدام به تبدیل آنها کنند قائل شد تا تحریک به انجام آن شوند. هزینه این امتیازات را نیز می توان از محل صرفه جوئی های شگرف در سوخت و هزینه های مداوای انواع بیماری های ناشی از آلودگی تأمین کرد. همزمان باید شرکتهای سازنده خودرو را ملزم نمود ظرف مدت کوتاهی کلیه تولیدات خود را برقی کنند.
زمان آن رسیده است که موتورسیکلت های بنزینی که میزان آلودگیشان چندین برابر خودروهاست برقی شوند. فن آوری اینکار موجود است و نباید در انجام آن تعلل کرد. موتور سیکلت های برقی زیبایی که این روزها به خیابانهای ما راه یافته اند نوید آن را می دهند که در آینده ای نه چندان دور از شر آلودگیهای آب و هوایی و صوتی وسایل نقلیه موتوری راحت خواهیم شد.
هوای پاک در تهران که زمانی یک آرزوی دست نایافتنی بود امروزه در دسترس ماست. کافی است سیاستگذاری کنیم و بر اجرای آن اهتمام ورزیم تا حق مسلم مردمانمان در استنشاق هوای پاک را محقق کنیم. فراموش نکنیم که اگر خودرو های برقی برای غربی ها یک انتخاب است برای ما میزان آلودگی هایی که دست بگریبان آنیم بخصوص در تهران. و دیگر کلان شهر ها یک الزام قطعی است.
—————————————————————————————–
*فعال اقتصادی بخش خصوصی

 


 

telegram.me/jajinnews

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.