آلرژی‌های غذایی در بین کودکان

آلرژی نسبت به شیر به‌ویژه شیر گاو آلرژی رایج بین کودکان محسوب می‌شود که حدود ۵/۲‌درصد بچه‌های شیرخوار را تشکیل می‌دهد.

کد خبر : 42880
تاریخ انتشار : پنجشنبه 6 اردیبهشت 1397 - 5:34

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، از عمده آلرژی‌ها در بین بچه‌ها می‌توان به حساسیت نسبت به سویا، بادام‌زمینی، گندم، تخم‌مرغ و شیر اشاره کرد که حدود ۹۰‌درصد آلرژی‌های غذایی را در بر می‌گیرند. ماهی و غذاهای دریایی نیز از دیگر موارد مربوط به آلرژی‌های غذایی رایج هستند که بیشتر به بزرگسالان مربوط می‌شوند. در ادامه چند آلرژی رایج در بین کودکان عنوان می‌شوند.

شیر

آلرژی نسبت به شیر به‌ویژه شیر گاو آلرژی رایج بین کودکان محسوب می‌شود که حدود ۵/۲‌درصد بچه‌های شیرخوار را تشکیل می‌دهد. البته این بچه‌ها واکنش‌های مشابهی نسبت به شیر بز و شیر گوسفند نیز نشان می‌دهند. آلرژی معمولا به‌دلیل وجود پروتئین لاکتوسرم و کازئین شیر بروز می‌کند. حساسیت داشتن به شیر خطر دچار شدن به آلرژی‌های مربوط به موادغذایی دیگر را افزایش می‌دهد. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهند که حدود ۱۰‌درصد بچه‌هایی که به شیر آلرژی دارند نسبت به مصرف گوشت گاو نیز واکنش‌های آلرژیک نشان می‌دهند.

تخم‌مرغ

آلرژی نسبت به تخم‌مرغ نیز یکی دیگر از آلرژی‌های غذایی رایج بین کودکان است. این نوع آلرژی نزدیک به ۵/۲‌درصد بچه‌ها را درگیر می‌کند. برخی از این کودکان نسبت به سفیده تخم‌مرغ و عده‌ای دیگر به زرده تخم‌مرغ و برخی نیز به هر دو ترکیب آن آلرژی دارند. بچه‌هایی که به این ماده غذایی آلرژی دارند معمولا بیشتر در معرض آسم و آلرژی‌های بینی قرار می‌گیرند. واکسن‌های رایج آنفلوآنزا برای این بچه‌ها مناسب نیست. این بچه‌ها باید واکسن MMR یا همان واکسن ترکیبی برای محافظت از سرخک، سرخچه و اوریون را دریافت کنند.

بادام‌زمینی

آلرژی نسبت به بادام‌زمینی یکی از شدیدترین آلرژی‌های غذایی است و حدود ۶/۰‌درصد کودکان را درگیر می‌کند. آلرژی به بادام‌زمینی باعث بروز واکنش‌های مرگبار به‌ویژه در کودکان مبتلا به آسم می‌شود. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که تنها ۲۰‌درصد کودکان از آلرژی به بادام‌زمینی خلاص می‌شوند. سویا

آلرژی نسبت به سویا باعث بروز واکنش‌های مرگبار می‌شود. این نوع آلرژی حدود ۳/۰‌درصد بچه‌ها را دربر می‌گیرد. حساسیت به سویا معمولا از سنین پایین بروز کرده و یکی از رایج‌ترین حساسیت‌ها محسوب می‌شود. این نوع آلرژی معمولا در بین بچه‌هایی که نسبت به شیر حساسیت دارند بیشتر دیده می‌شود.

غذاهای دریایی

آلرژی نسبت به غذاهای دریایی از جمله ماهی نیز جزو دیگر آلرژی‌ غذایی است. واکنش‌ها نسبت به این مواد غذایی چنان شدید است که حتی ممکن است مرگبار باشد. در نتیجه بهتر است از دادن هر نوع ماهی و غذای دریایی به بچه‌هایی که دچار چنین آلرژی هستند خودداری شود.

مغزها

آلرژی به مغزها حدود ۵/۰درصد بچه‌ها را درگیر می‌کند که آلرژی چندان شدیدی نیست. هر کودکی که یکی از مغزها حساسیت داشته باشد امکان دارد نسبت به مغزهای دیگر نیز همین واکنش‌ها را نشان دهد؛ برای مثال کسی که نسبت به پسته آلرژی دارد به آجیل‌های دیگر نیز حساسیت نشان می‌دهد.

گندم

کودکان و بزرگسالان از یکی از انواع واکنش‌های ایمونولوژیکی (ازدیاد حساسیت) به پروتئین گندم رنج می‌برند اما فقط برخی از افراد دچار آلرژی می‌شوند. بچه‌هایی که به گندم آلرژی دارند به دیگر غلات مانند جوی دوسر، برنج و جو نیز حساسیت پیدا می‌کنند.

 


 

برچسب ها : ، ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج × 3 =