آثار مشهوری که رد شدند

شاید دور از انتظار باشد که برخی از مشهورترین نویسندگان جهان برای چاپ موفق‌ترین آثارشان به مشکل خورده باشند، اما حقیقت این است که حتی شماری از پرفروش‌ترین آثار ادبی جهان بارها از سوی ناشران رد شده‌اند.

کد خبر : 132072
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 شهریور 1400 - 10:36

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از ایسنا، مسیر هر نویسنده‌ای عموما با چالش نپذیرفته شدن آغاز می‌شود. این مسئله می‌تواند غم‌انگیز باشد. فکرش را بکنید که قلب و روح و زمان خود را روی یک اثر گذاشته‌اید، اما تا توانسته‌اند به آن انتقاد کرده‌اند و در آخر آن را نپذیرفته‌اند. اهمیتی ندارد که اثری که خلق کرده‌اید شاهکار ادبی باشد یا نه، همیشه یک منتقد ادبی وجود دارد که اثر شما را دوست نداشته باشد. نکته این‌جاست که این معضل گریبان‌گیر نویسندگان شناخته‌شده متعددی شده است. در طول تاریخ، نویسندگان بااستعدادی پذیرفته نشده‌اند و از آثار آن‌ها چشم‌پوشی شده است. حتی نابغه‌های جهان ادبیات همچون «تالکین» و «جان اشتاین بک» هم تجربه تلخ رد شدن را داشته‌اند.

«جی. کی. رولینگ»، این نویسنده پرفروش که تاکنون صدها میلیون نسخه از کتاب‌هایش در سراسر جهان به فروش رسیده‌اند از جمله این نویسندگان است. این نویسنده نسخه کامل کتابش را برای ۱۲ ناشر مختلف ارسال کرد و تمامی ناشران اثر او را رد کردند! در نهایت یکی از ویراستاران انتشارات «بلومزبری» این اثر را انتخاب کرد. ویراستار این نویسنده به او پیشنهاد داده بود به سراغ تدریس برود چراکه به نظر نمی‌رسد بتواند از راه نویسندگی کتاب کودک پول دربیاورد، اما در نهایت این کتاب (هری پاتر) به یکی از پرفروش‌ترین مجموعه کتاب‌های تاریخ تبدیل شد.

«استفن کینگ» نویسنده مشهور آمریکایی، خودش بود که در ابتدا کتاب «کری» را رد کرد. زمانی که نخستین نسخه این رمان را به نگارش درآورد به این نتیجه رسید که زمانش را برای اثری که به فروش نمی‌رود هدر داده است و این اثر را دور انداخت. روز بعد همسرش کاغذها را از سطل زباله بیرون آورد و از او خواست داستان را تمام کند. او این کتاب را به پایان رساند و برای ناشری فرستاد که آن را نپذیرفت. این کتاب پیش از آن‌که بالاخره توسط انتشارات «دابل‌دی» پذیرفته شود، در مجموع ۳۰ بار رد شد. در نهایت رمان «کری» به فروش میلیونی دست‌یافت و حتی فیلمی با اقتباس از آن ساخته شد. از آن زمان تاکنون، «کینگ» ده‌ها رمان موفق و صدها داستان کوتاه خلق کرده و موفق به کسب چندین جایزه ادبی نیز شده است.

«دکتر زیوس» از مشهورترین نویسندگان ادبیات کودک در جهان است و بله، حتی او هم بارها از سمت ناشران رد شده است. «دکتر زیوس» که ۲۷ بار از سوی ناشران رد شده بود در راه خانه برای سوزاندن کتاب «فکرش را بکن این چیزها را در خیابان مالبری دیدم» به فرد آشنایی برخورد. این فرد که یک ویراستار کتاب کودک بود با این‌که «دکتر زیوس» به او گفته بود این کتابی است که کسی آن را چاپ نخواهد کرد کتاب را گرفت و نگاهی به آن انداخت. این‌گونه بود که کتاب «دکتر زیوس» منتشر شد و با نقدهای بسیار خوبی هم مواجه شد. این نویسنده بعدها بیش از ۶۰ کتاب کودک به نگارش درآورد. میلیون‌ها نسخه از مشهورترین اثر او یعنی «تخم‌مرغ‌های سبز و ژامبون» در سراسر جهان به فروش رسیده است.

«آگاتا کریستی» دیگر نویسنده مشهور جهان، نخستین کتابش را در سن ۲۲ سالگی نوشت. او این کتاب را برای بسیاری از ناشران ارسال کرد و در مقابل هیچ‌کدام حاضر به پذیرفتن آن نشدند. در نهایت به پیشنهاد به یکی از اهالی حوزه نشر، رمان دیگری نوشت. این یعنی رمان نخست «آگاتا کریستی» هرگز چاپ نشد. رمان دوم او هم بارها از سوی ناشران رد شد تا این‌که در نهایت به شرط این‌که پایان رمان تغییر کند توسط یکی از ناشران تایید شد. «آگاتا کریستی» پس از آن، دوران ادبی پرباری داشت و ۷۲ رمان و ۱۵ مجمومه داستان خلق کرد.

نخستین رمان «جان لوکاره» با عنوان  «جاسوسی که از سردسیر آمد» با پیامی دلسردکننده از سوی ناشر رد شد. این ناشر معتقد بود هیچ آینده‌ای برای «لوکاره» وجود ندارد اما مسلما او در اشتباه بود. این رمان در نهایت به یک اثر پرفروش در سطح جهان تبدیل شد و جوایز ادبی متعددی را به خود اختصاص داد. همچنین با اقتباس از این کتاب یک فیلم سینمایی در سال ۱۹۶۳ ساخته شد که با استقبال خوبی هم مواجه شد.

«لوییزا می الکات» نویسنده «زنان کوچک» است. «به تدریس بچسبید خانم الکات. شما نمی‌توانید بنویسید.» این‌ها جملات یک ناشر به «الکات» پس از رد کردن «زنان کوچک» بود. «الکات» اما توصیه این ناشر را نادیده گرفت و در نهایت این کتاب به اثری محبوب تبدیل شد تا حدی که یکی از منتقدان ادبی آن را این‌طور توصیف کرد: «یکی از برترین کتاب‌هایی است که در بین تمامی افراد از شش‌ساله گرفته تا شصت‌ساله محبوب می‌شود.»

«جک کنفیلد» نویسنده کتاب «سوپ مرغ برای تقویت روح» برای چاپ این کتاب ۱۴۴ بار رد شد. با این حال این اثر پرفروش و بعدها به مجموعه کتاب تبدیل شد. این نویسنده زمانی گفت: «اگر بعد از ۱۰۰ ناشر تسلیم شده بودم احتمالا به این‌جا نرسیده بودم.»

«ساموئل بکت» برای انتشار کتاب «مِرفی» ۴۰ بار رد شد. یکی از این ناشران به «بکت» گفته بود: «وضعیت رمان این روزها به مرحله‌ای رسیده است که کتابی مثل کتاب تو که عمیقا نبوغ و اطلاعات عمومی خواننده را می‌طلبد شانس کمی برای دیده شدن دارد.» بله، آثار «بکت» چنین ویژگی‌ای‌ داشتند و سرانجام «بکت» به «بکت» مشهور تبدیل شد و در سال ۱۹۶۹ نوبل ادبیات به او اختصاص یافت.

کتاب «شماره توماس بری‌من» نوشته «جیمز  پترسون» ۳۱ بار رد شد. ۳۱ ناشر نخستین کتاب «جیمز پترسون» پرفروش را نپذیرفتند. این اثر نخستین کتاب از شخصیت محبوب «الکس کراس» بود.

«جیمز جویس» نیز  ۱۸ بار با مخالفت مواجه شد و ۹ سال طول کشید تا بالاخره توانست نخستین کتابش با عنوان «دوبلینی‌ها» را به جهان معرفی کند.

ناشری در پاسخ به پیشنهاد چاپ «گتسبی بزرگ» به «اسکات فیتزجرالد» گفته بود «اگر بتوانی از شر شخصیت «گتسبی» خلاص شوی کتاب خوبی خواهد شد.» با این حال از این کتاب به عنوان یکی از برترین کتاب‌های داستانی تاریخ آمریکا یاد می‌شود.

منبع: لیت‌هاب و وایلدمایندکریتیو


 

 

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.