آثار مربوط به شریعتی که فاقد اعتبارند
احسان شریعتی با معرفی «بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی» به عنوان مرجع رسمی نشر آثار این اندیشمند، از آثار مربوط به شریعتی که فاقد اعتبار، کپیبرداری از روی اینترنت، ناقص و بیکیفیت هستند، گفت.
به گزارش پایگاه خبری “ججین“، پسر علی شریعتی و استاد فلسفه دانشگاه تهران اظهار کرد: «بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی» تا کنون ۳۶ جلد از مجموعه آثار و لوح مجموعه آثار صوتی دکتر علی شریعتی را منتشر کرده و لازم به یادآوری است مجموعههای دیگری که بعضی اوقات در بازار با این اسامی توزیع میشوند فاقد اعتبار و کپیبرداری از روی اینترنت، ناقص و بیکیفیت هستند.
او در ادامه متذکر شد: لذا تنها مرجع نشر رسمی آثار دکتر شریعتی «بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی» است که زیر نظر خانواده دکتر شریعتی اداره میشود. این بنیاد دربرگیرنده «دفتر تدوین مجموعه آثار دکتر شریعتی»، که در گذشته توسط خانم شریعترضوی و در حال حاضر توسط اینجانب مدیریت میشود، نهاد رسمی انتشار آثار کتبی و شفاهی و اسناد (اعم از دستنوشته، صوت و تصویر) و همچنین پژوهشهای درباره شریعتی است.
احسان شریعتی درباره دیگر اهداف «بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی» گفت: هرگونه فعالیت فرهنگی و اجتماعی با تداوم راه و پروژه دکتر شریعتی در دستور کار بلندمدت «بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی» قرار دارد.
او همچنین با بیان اینکه برای شناخت دکتر علی شریعتی تاکنون کتابهای متعددی به چاپ رسیده که هر کدام از نگاهی خاص به زندگی او پرداختهاند، درباره بهترین کتابهایی که درباره شخصیت دکتر شریعتی و اندیشههای او به نگارش درآمده است، اظهار کرد: درباره زندگینامه دکتر شریعتی تاکنون مهمترین اثری که منتشر شده، دو جلد کتاب «طرحی از یک زندگی» نوشته زندهیاد دکتر پوران شریعترضوی است. به زبان انگلیسی نیز مهمترین اثر در این زمینه «مسلمانی در جستوجوی ناکجاآباد» اثر دکتر علی رهنما است.
پسر علی شریعتی افزود: اما «بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی» هماکنون در زمینه انتشار مجموعه آثار نهایی شریعتی به فارسی و ترجمه متون اساسی بهزبان انگلیسی تلاش میکند.
احسان شریعتی علت انتخاب کتاب «طرحی از یک زندگی» را به عنوان بهترین کتاب در زمینه معرفی دکتر شریعتی، شناخت شخصی همسر دکتر شریعتی از او دانست و گفت: یکی از دلایل اهمیت کتاب «طرحی از یک زندگی» این است که این کتاب محصول زیست مشترک پوران شریعترضوی با دکتر شریعتی بوده است.
استاد فلسفه دانشگاه تهران ادامه داد: در خصوص دومین اثری که به آن اشاره شد «مسلمانی در جستوجوی ناکجاآباد»، از این لحاظ برای من اهمیت دارد که محصول پژوهشی مفصل طی چندین سال توسط دکتر رهنما است.
او درباره آثار منتشرشده مربوط به اندیشههای دکتر شریعتی نیز مطرح کرد: در مورد آرا و اندیشههای شریعتی آثار متعدد و معتبری منتشر شده است، که به لحاظ موضوعی، موردی و قدری پراکنده هستند؛ میتوان گفت که تاکنون اثر جامع و مرجعی که بتوان آن را به لحاظ علمی و آکادمیک بهعنوان منبع و رفرنس نهایی به طور نسبی و مورد اجماع پژوهشگران تلقی کرد، منتشر نشده است.
احسان شریعتی اضافه کرد: در عین حال «شریعتی در افق اندیشهها» گردآوری «دفتر پژوهشهای فرهنگی شریعتی» که امسال توسط نشر قصیدهسرا منتشر شده در زمینه شناخت اندیشههای شریعتی منبع قابل ارجاعی است.
پسر دکتر علی شریعتی اظهار کرد: درباره شناخت اندیشه شریعتی، «نیاندیشیدهماندههای فلسفی یک اندیشه» به قلم بنده نیز که در دفتر اول از دفاتر «بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی» به چاپ رسیده، قابل معرفی است.
او افزود: همچنین کتاب «شریعتی در افق اندیشهها» در دو جلد که به همت دفتر پژوهشهای فرهنگی دکتر علی شریعتی شامل مقالات مختلفی مانند شریعتی، متفکر نقد و رهایی نوشته هاشم آقاجری، جلوههای گوناگون اندیشه شریعتی نوشته رضا علیجانی، شریعتی و نسبت میان امر محلی و امر جهانی نوشته سوسن شریعتی، ویژگیهای سرمشق فکری دکتر شریعتی نوشته علیرضا علویتبار، انسانشناسی از دیدگاه شریعتی نوشته احسان شریعتی و … به چاپ رسیده میتواند برای نزدیکی به اندیشههای شریعتی تأثیرگذار باشد.
برچسب ها :آثار مربوط به شریعتی ، ججین ، علی شریعتی ، کتاب
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰