فرمول تغذیه ضدالتهاب!

آرد سفید، برنج سفید، غلات صبحانه پردازش شده، چیپس‌ها، کراکرها، سیب زمینی سرخ شده، و بسیاری موارد دیگر در فهرست کربوهیدرات‌های پالایش شده قرار می‌گیرند که می‌توانند در بروز التهاب نقش داشته باشند.

کد خبر : 33521
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 دی 1396 - 2:04

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین“،  به نقل از عصرایران،یک نوع از رژیم غذایی که بیشتر سیستم‌های پزشکی موافق آن هستند، گزینه‌ای ضدالتهاب است. برای مقابله با التهاب باید خوردن غذاهایی که موجب این شرایط می‌شوند را کاهش داده و محدود کنید.

به گزارش “رودال ولنس”، التهاب یک واکنش ایمنی است که به واسطه تشخیص یک تهدید در بدن شکل می‌گیرد. این شرایط اغلب در قالب درد مفصل و تورم خود را نشان می‌دهد، اما نشانه‌های بسیار دیگری مانند مغز مه آلود، افسردگی، و اضطراب نیز می‌توانند به واسطه التهاب شکل بگیرند.

برخی افراد نسبت به گلوتن حساسیت بیشتری دارند، در شرایطی که دیگران نیازمند پرهیز از قند یا گوشت قرمز هستند. در ادامه با برخی از مقصران اصلی بروز التهاب بیشتر آشنا می‌شویم.

گلوتن

گلوتن، پروتئینی موجود در گندم، می‌تواند یک واکنش ایمنی را شکل دهد، که به سطح روده کوچک آسیب وارد می‌کند و می‌تواند موجب شکل‌گیری مشکلات مختلفی از جمله تداخل با جذب مواد مغذی، نفخ، اسهال، و گاهی اوقات یبوست شود. افراد مبتلا به حساسیت به گلوتن می‌توانند اضطراب، افسردگی، نوسانات خلقی، مغز مه آلود، سرگیجه، سردردهای میگرنی، تورم یا درد در مفاصل را تجربه کنند.

مخمر

مخمر در نان‌ها، نان شیرینی‌های کروسان، شیرینی‌ها، آبجو، و دیگر غذاهای تخمیر شده یافت می‌شود. افراد مبتلا به حساسیت به مخمر می‌توانند نفخ شکمی، یبوست، اسهال، اضطراب، افسردگی، کهیر، سوریازیس، ناباروری، مشکلات قاعدگی، مشکلات تنفسی، و افزایش وزن را تجربه کنند.

کربوهیدرات‌های پالایش شده

آرد سفید، برنج سفید، غلات صبحانه پردازش شده، چیپس‌ها، کراکرها، سیب زمینی سرخ شده، و بسیاری موارد دیگر در فهرست کربوهیدرات‌های پالایش شده قرار می‌گیرند که می‌توانند در بروز التهاب نقش داشته باشند.

لاکتوز

بیشتری غذاهای بسته بندی شده دارای مواد نگهدارنده، رنگ‌ها، و طعم‌دهنده‌های مصنوعی هستند تا هرچه بیشتر به عمر نگهداری آن‌ها روی قفسه فروشگاه‌ها افزوده شود. تمامی این مواد می‌توانند زمینه‌ساز شکل‌گیری التهاب در بدن شوند.

لاکتوز قند موجود در شیر و دیگر محصولات لبنی است. عدم تحمل لاکتوز در افرادی رخ می‌دهد که به میزان کافی آنزیم لاکتاز – برای تجزیه لاکتوز نیاز است – ترشح نمی‌کنند.
عدم تحمل لاکتوز می‌تواند موجب معده درد، گاز و نفخ، حالت تهوع، و اسهال شود. حقیقتی جالب توجه: ماست یونانی ساده ۹۹ درصد بدون لاکتوز است، از این رو افراد بسیاری که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستند همچنان می‌توانند از این محصول استفاده کنند.

شیر

اگر حتی به عدم تحمل لاکتوز مبتلا نباشید، برخی افراد دارای حساسیت به شیر و محصولات لبنی هستند، که می‌تواند موجب واکنشی آلرژیک شود. این واکنش می‌تواند موجب شکل گیری علائم مختلفی از راش‌های پوستی، کهیر، خارش، و تورم تا موارد شدیدتر مانند خس خس سینه و دشواری در تنفس شود.

گوشت

افرادی که دارای معده‌ای حساس هستند می‌توانند در گوارش گوشت قرمز و با احتمال کمتر، گوشت ماکیان دچار مشکل شوند. این شرایط به ویژه در نتیجه مصرف گوشت حیواناتی که به صورت تجاری پرورش داده شده و آنتی‌بیوتیک فراوان دریافت کرده‌اند، صادق است. بر همین اساس است که مصرف گوشت تهیه شده از منابع پرورش داده شده توسط انسان و تغذیه شده با علف و عاری از آنتی‌بیوتیک توصیه می‌شود. سموم باکتریایی در گوشت قرمز بیشتر مواقع موجب ایجاد اندوتوکسین ها در خون می‌شوند.

قند

قندهای فرآوری شده کالری‌هایی خالی هستند و از تمامی جهات بد محسوب می‌شوند. آن‌ها موجب افزایش ناگهانی قند خون می‌شوند و تهی از مواد مغذی ارزشمند هستند. جدا از این که زمینه ساز افزایش وزن می‌شوند، قندهای فرآوری شده ترشح پیام‌رسان‌های التهابی که به نام سیتوکین ها شناخته می‌شوند را تحریک می‌کنند. سیتوکین ها گلبول‌های سفید خون را سرکوب می‌کنند، از این رو فرد را هرچه بیشتر مستعد ابتلا به بیماری می‌سازند. التهاب ناشی از قند با ابتلا به برخی انواع سرطان نیز پیوند خورده است.

شکر

 

الکل

نوشیدنی‌های الکلی موجب التهاب در کبد، روده، مفاصل، بافت‌ها، و رگ‌های خونی می‌شوند. الکل با ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی، سرطان، و مشکلات گوارشی دیگر نیز پیوند خورده است.

چربی‌های اشباع و ترانس

این چربی‌ها می‌توانند التهاب بافت چربی در بدن را موجب شوند، که یک نشانگر بیماری قلبی محسوب می‌شود و با درد آرتریت نیز پیوند خورده است. چربی‌های ترانس نیز زمینه ساز شکل‌گیری التهاب می‌شوند. آن‌ها اغلب در فست فودها، محصولات سرخ کردنی، و میان وعده‌های فرآوری شده وجود دارند.

شیرین‌کننده‌های مصنوعی

آسپارتام، که در نوشابه‌های گازدار رژیمی یافت می‌شود، یک نوروتوکسین است، که موجب التهاب در مغز می‌شود. شیرین‌کننده مصنوعی اسپلندا نیز می‌تواند موجب افزایش ناگهانی قند خون و ترشح انسولین شود، که شرایط خوبی برای افرادی که در معرض خطر دیابت قرار دارند، نیست.

غذاهای فرآوری شده

بیشتری غذاهای بسته بندی شده دارای مواد نگهدارنده، رنگ‌ها، و طعم‌دهنده‌های مصنوعی هستند تا هرچه بیشتر به عمر نگهداری آن‌ها روی قفسه فروشگاه‌ها افزوده شود. تمامی این مواد می‌توانند زمینه‌ساز شکل‌گیری التهاب در بدن شوند.


 

 

 

برچسب ها : ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.