
با اختراع عکاسی دریچه جدیدی به روی ثبت لحظات و خاطرات باز شد. دیگر نیازی نبود که افراد مدتها رو به روی نقاشان بنشینند تا چهرهشان را به تصویر بکشند. با اختراع دوربین عکاسی دیگر همه میتوانستند تصویری از خود به جای بگذارند و آیندگان بتوانند دریچهای از هزاران سرگذشت کشورها و ملتها را با عکس ببینند. ولی اختراع عکس رنگی انقلاب جدیدی در مدرنیته به حساب میآمد و دیگر امکان به تصویر کشیدن دنیای رنگی وجود داشت.

دریاچه نئور در ۴۸ کیلومتری جنوب شرقی اردبیل بهطرف خلخال در یکی از درههای کوهستان باغرو و در ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا با مساحتی بالغ بر ۲۱۰ هکتار مشتمل بر دو دریاچه کوچک و بزرگ است که در فصل بهار به هم میپیوندند و دریاچه واحد را به وجود میآورند و عمق متوسط آن ۵ متر است.
محدوده دریاچه نئور بهعنوان یک منطقه حفاظت شده زیست محیطی تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد و شکار هر گونه پرنده آبی در این دریاچه ممنوع بوده و دارای ارزشهای زیستگاهی، اکوتوریستی، زنبور داری، کشاورزی و دامداری است، این منطقه داراى پوشش گیاهى متنوع از جمله شبدر، بابونه، بومادران، آلاله، نعناع و… است. دریاچه نئور زیستگاه برخی از گونه های پرندگان مهاجر عبوری نیز هست.