دلایل خستگی مزمن

عدم تمرکز، فقدان حافظه، افسردگی، عصبانیت، ترس، زود رنجی، سردرد، حساس‌شدن غدد لنفاوی، تعریق شبانه، ضعف سیستم‌ایمنی و کاهش یا افزایش وزن. بررسی‌ها حاکی از آن است که کمبود برخی از مواد مغذی احتمال ابتلا به این سندرم را افزایش می‌دهد

کد خبر : 43990
تاریخ انتشار : شنبه 30 دی 1396 - 22:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین ، یکی از معیارهای اصلی در تشخیص خستگی مزمن تداوم در بروز دوره‌های خستگی است و شدت آنها به‌حدی است که متوسط فعالیت روزانه را در حدود ۵۰‌درصد و به مدت حداقل ۶ ماه کاهش می‌دهند. مطالعات نشان می‌دهند که شیوع این سندرم در زنان ۲ برابر مردان است و معمولا در سنین ۲۵ تا ۴۵ سالگی بروز می‌کند. سایر علائم ونشانه‌های این سندرم عبارتند از: عدم تمرکز، فقدان حافظه، افسردگی، عصبانیت، ترس، زود رنجی، سردرد، حساس‌شدن غدد لنفاوی، تعریق شبانه، ضعف سیستم‌ایمنی و کاهش یا افزایش وزن. بررسی‌ها حاکی از آن است که کمبود برخی از مواد مغذی احتمال ابتلا به این سندرم را افزایش می‌دهد که در ادامه به آنها پرداخته می‌شود:

کمبود اسیدفولیک

کمبود اسید فولیک (فولات) در خون و مایع مغزی- نخاعی منجر به اختلال در عملکرد مغز و در نهایت خستگی و افسردگی می‌شود. بنا بر تحقیقات مصرف منابع غنی از فولات و یا مکمل‌های این ویتامین در بهبود خلق و خو و رفع علائم خستگی مزمن نقش دارد. اسید فولیک یکی از ویتامین‌های گروه B است و در سبزی‌ها، میوه‌ها، قارچ، حبوبات، غلات سبوس‌دار و گوشت یافت می‌شود.

ال- تریپتوفان

ال- تریپتوفان یک اسید آمینه (اجزای سازنده پروتئین ها) است. بر اساس مطالعات انجام شده میزان آن در خون بیماران مبتلا به خستگی مزمن کمتر از سطح طبیعی است. تریپتوفان پیش‌ساز یکی از واسطه‌های عصبی به نام سروتونین است که در تنظیم خلق و خو نقش دارد. مصرف این اسید آمینه موجب بهبود خستگی، دردهای عضلانی و اسکلتی، اضطراب و کیفیت خواب می‌شود. تریپتوفان در منابع پروتئینی از جمله گوشت، ماکیان و ماهی یافت می‌شود.

سایر ویتامین‌های گروه B

کمبود سایر ویتامین‌های گروه B از جمله B1، B2، B3 و B6 نیز در بروز سندرم خستگی مزمن مشاهده شده‌اند. ویتامین B1 در گوشت، لوبیا، نخود، جوانه گندم، غلات سبوس‌دار و سیب‌زمینی یافت می‌شود. شیر و سبزیجات برگ سبز از منابع غنی ویتامین B2 به‌شمار می‌روند. ویتامین B3 در گوشت، ماهی، ماکیان و بادام‌زمینی به وفور وجود دارد. ماهیچه، جگر، تخم‌مرغ، غلات سبوس‌دار و دانه سویا نیز منابع خوبی از ویتامین B6 هستند.

ویتامین B12

کاهش میزان ویتامین B12 در مایع مغزی – نخاعی ارتباط مستقیمی با خستگی، افسردگی و اختلالات عصبی دارد. همچنین مصرف این ویتامین در بهبود اکسیژن رسانی به بافت‌ها و کاهش دردهای عصبی شایع در سندرم خستگی مزمن نقش موثری ایفا می‌کند. ویتامین B12 تنها در منابع غذایی حیوانی یافت می‌شود و منابع گیاهی فاقد این ویتامین می‌باشند. جگر، تخم‌مرغ، شیر، گوشت، ماهی و مخمرها از منابع غنی این ویتامین به شمار می‌روند.

روی

کمبود عنصر روی در اغلب بیماران مبتلا به سندرم خستگی مزمن مشاهده می‌شود. کاهش این عنصر در بدن موجب تضعیف سیستم‌ایمنی شده و منجر به خستگی و دردهای عضلانی می‌گردد. ایجاد لکه‌های سفید رنگ بر روی ناخن‌ها از اولین علائم کمبود روی در بدن است. گوشت، ماکیان، غذاهای دریایی، تخم مرغ، حبوبات، بادام‌زمینی و لبنیات از منابع غنی عنصر روی می‌باشند.

کوآنزیم Q10

کوآنزیم Q10 ماده‌ای است که در تنفس سلولی نقش دارد و همچنین دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی است. پزشکان معتقدند که مصرف مکمل کوآنزیم Q10 موجب بهبود خستگی مزمن و افزایش توانایی فیزیکی و ورزشی در این بیماران می‌شود.

 

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.