مراسم بزرگداشت روز جهانی غذا در اردبیل برگزار شد

مراسم بزرگداشت روز جهانی غذا به مناسبت فرا رسیدن ۲۴ مهرماه( ۱۶ اکتبر) در اردبیل برگزار و از واحدهای تولیدی برگزیده این حوزه تجلیل شد.

کد خبر : 87376
تاریخ انتشار : یکشنبه 22 مهر 1397 - 11:12

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، ۲۴ مهرماه ( ۱۶ اکتبر) سالروز تأسیس سازمان جهانی غذا و کشاورزی به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری شده و در استان اردبیل نیز مراسم بزرگداشت این روز به همراه تجلیل از واحدهای برتر این حوزه برگزار شد.

شعار جهانی در نظر گرفته شده برای سال ۲۰۱۸ به مناسبت این روز٬ “آینده ما در گرو تلاش ماست٬ به سوی حذف گرسنگی تا سال ۲۰۳۰” است و شعار ملی برای این روز نیز “تغییر و اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت” انتخاب شده است.

۲۹ میلیون نفر در ایران مبتلا به چاقی هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل در این مراسم که در ساختمان معاونت غذا و داروی علوم پزشکی استان اردبیل برگزار شد٬ اظهار داشت: ۲۴ مهرماه ( ۱۶ اکتبر) سالروز تأسیس سازمان جهانی غذا و کشاورزی به عنوان روز جهانی غذا نام گذاری شده و شعار جهانی در نظر گرفته شده برای سال ۲۰۱۸ به مناسبت این روز٬ “آینده ما در گرو تلاش ماست٬ به سوی حذف گرسنگی تا سال ۲۰۳۰” است.

قدرت اخوان اکبری با اشاره به اینکه کشورهای عضو فائو باید برنامه های خود را برای تحقق این شعار تدوین کنند٬ گفت: شعار ملی برای این روز نیز “تغییر و اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت” انتخاب شده و باید اطلاع رسانی‌های لازم و فرهنگ سازی برای استفاده از تغذیه صحیح و سالم در کشور انجام شود.

وی افزود: طبق گزارش فائو٬ در سال ۲۰۱۸ ٬ ۸۲۰ میلیون نفر در سطح جهان از گرسنگی رنج می برند و این در حالی است که ۶۷۲ میلیون نفر در جهان٬ از اضافه وزن رنج برده و مبتلا چاقی هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل تصریح کرد: در ایران نیز طبق آمارها٬ ۲۹ میلیون نفر مبتلا به چاقی بوده که این میزان٬ ۴۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهد؛ این موضوع یک خطر و هشدار در رابطه با استفاده از تغذیه نامناسب است که باید برای رفع آن سه معیار امنیت غذایی٬ ایمنی غذایی و استفاده از تغذیه صحیح و سالم مد نظر باشد.

اخوان اکبری بیان کرد: امنیت غذایی به معنای تأمین غذا٬ ایمنی غذایی به معنای تأمین غذای ایمن و سالم و استفاده از تغذیه سالم نیز به معنای استفاده از غذا بر اساس تعادل است که اگر رعایت نشود٬ مشکلات و بیماری برای مردم به دنبال دارد.

استفاده از تغذیه سالم و صحیح باید در مدارس آموزش داده شود

معاون سیاسی و امنیتی استاندار اردبیل نیز در این مراسم اظهار داشت: در جامعه امروزی بر خلاف سالهای گذشته که مردم اکثرا با بیماری های واگیردار سر و کار داشتند٬ امروز بیماری های غیرواگیردار از جمله بیماری‌های قلبی٬ عروقی٬ دیابت و سرطان‌ها در جامعه شیوع پیدا کرده است.

علی نواداد گفت: اگر علت بسیاری از این بیماری‌‌ها را مورد بررسی قرار دهیم٬ در واقع ناشی از سبک زندگی غذایی و تغذیه ناسالم است که باید در این رابطه اقدامات لازم در رابطه با فرهنگسازی مناسب صورت بگیرد.

وی افزود: آموزش و پرورش نقش حائز اهمیتی در این رابطه دارد چرا که باید آموزش استفاده از تغذیه سالم و صحیح از مدارس و در سنین پایه به دانش آموزان آموزش داده شود و از کودکی استفاده از تغذیه سالم را یاد بگیرند.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار اردبیل تصریح کرد: ارتقای سلامت جامعه زمانی محقق می‌شود که از برنامه و رژیم غذایی سالم در تغذیه روزانه خود بهره‌مند شویم که آموزش به آینده‌سازان کشور در این رابطه بسیار اهمیت دارد.

نواداد بیان کرد: باید استفاده از تولیدات کشاورزی و غذایی سالم در استان اردبیل فرهنگ‌سازی شده و استفاده از غذاهای مضر در سفره‌های خانگی مردم کاهش پیدا کند تا در آینده شاهد ایجاد مشکلات و بیماری‌های ناشی از استفاده مواد غذایی ناسالم نباشیم.

انجام ۳۸۷ مورد بازرسی و نمونه‌برداری از واحدهای تولید مواد غذایی

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل نیز اظهار داشت: در سال گذشته ۷۲۶ مورد بازرسی و نظارت از کارگاه های تولید مواد غذایی استان اردبیل انجام و ۸۰۰ مورد نمونه برداری از این واحدها انجام شد.

محسن ارزنلو گفت:در ۶ ماهه نخست امسال ۳۸۷ مورد بازرسی از واحدهای تولید مواد غذایی در استان اردبیل داشتیم که نمونه برداری نیز انجام شده و بررسی می شود.

وی افزود: در راستای اجرای طرح PMS از محصولات تولیدی سایر استان‌ها نیز که در استان اردبیل عرضه می‌شوند٬ نمونه برداری ها برای تأیید سلامت این مواد غذایی انجام می شود و در صورت مشاهد مشکل٬ از طریق وزارت خانه و مکاتبه با استان مورد نظر٬ این موضوع مطرح می‌شود.

ارزنلو تصریح کرد: برای ارتقای سلامت و ایمنی مواد غذایی در استان اردبیل٬ طرح پایش و پالایش برچسب‌گذاری محصولات غذایی٬ آشامیدنی٬ آرایشی و بهداشتی و نیز طرح اجرای دستورالعمل درج نشانگر رنگی تغذیه در محصولات تولیدی استان اجرا می‌شود.

 

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.